direct naar inhoud van 3.6 Detailhandel
Plan: Kommen gemeente Tholen
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0716.bpKommenTholen-VG01

3.6 Detailhandel

Status: alleen aan de regels zoals genoemd in Artikel 8 Detailhandel kunnen rechten worden ontleend.  

3.6.1 Voor welke gebieden en percelen is de bestemming opgenomen?
  • De bestemming Detailhandel is vooral opgenomen voor de meubelboulevard in Poortvliet (zie ook paragraaf 3.4.2.) Daarnaast komt deze bestemming voor in Sint-Philipsland (supermarkt aan de Achterstraat) en voor het nieuw te realiseren tankstation aan de rotonde in het plan Tholen Noord.

3.6.2 Welke functies zijn toegestaan?
  • Voor de meubelboulevard bij Poortvliet is de aanduiding 'detailhandel grootschalige detailhandel' opgenomen. Andere vormen van detailhandel binnen deze aanduiding zijn niet toegestaan. Bij een meubelbedrijf is ondersteunende horeca mogelijk. De oppervlakte is niet begrensd, maar het moet gaan om een bijbehorende kleine horecavoorziening (koffiehoek, o.i.d.)
  • Op het terrein van de meubelboulevard (Paasdijkweg) en in Tholen Noord zijn de aanduiding 'verkooppunt motorbrandstoffen zonder lpg' gelegd. Ter plaatse is geen andere functie mogelijk dan een dergelijk verkooppunt. Bij de verkooppunten is een tankshop met een verkoopvloeroppervlakte van ten hoogste 125 m² toegestaan.
  • Bedrijfswoningen zijn niet mogelijk gemaakt. Hiervoor bestaat ook geen aanleiding.

3.6.3 Wat mag er worden gebouwd en hoeveel?
  • De maximum goot- en bouwhoogten zijn aangegeven met een aanduiding; op de analoge weergave een percentage in een rond symbool.
  • Binnen de aanduiding 'grootschalige detailhandel' is een reclamezuil mogelijk met een maximumhoogte van 8 meter.

3.6.4 Welke veranderingen worden verwacht?
  • Voor de planperiode van het voorliggend bestemmingsplan (tien jaar) kunnen zich wisselingen in het gebruik van de gebouwen voordoen. Op dit moment bestaat geen inzicht of voor deze veranderingen een regeling in het bestemmingplan nodig is.

3.6.5 Wat zijn de belangrijkste verschillen met de voorheen geldende bestemmingsregeling?
  • Er zijn geen wezenlijke verschillen met de oorspronkelijke bestemmingsregeling.