vastgesteld |
NL.IMRO.0855.STV2012001-d001 |
Door middel van lintenmanagement wordt geïnvesteerd in verschillende samenwerkingsvormen met partijen in de stad, ondernemers, bewoners en vastgoed eigenaren in zowel rustige als bedrijvige linten.
De basis voor de samenwerking in de linten zijn partijen die zich committeren aan het collectief belang van deze linten. Naar aanleiding van de vaststelling van de Leidraad Linten is op de Korvelseweg en Besterdring al in 2010 geëxperimenteerd met lintenmanagement. Het project waarin kamer van Koophandel, de ondernemersverenigingen van de Besterd en Korvelseweg, de OFT en de gemeente samenwerken heeft buiten concrete successen ook geleid tot een plan van aanpak Lintenmanagement (zie bijlage 3). Met het experiment Lintenmanagement is aangetoond dat het samenbindende karakter van Lintenmanagement leidt tot gezamenlijke verantwoordelijkheid en inzet van partijen om de problematiek op de linten het hoofd te bieden. Het college heeft daarom besloten hier in de periode 2011-2013 mee door te gaan21.
In deze structuurvisie wordt het Plan van Aanpak Lintenmanagement beleidsmatig verankerd en ingezet als aanjaagfunctie. Met name de verbindende en op samenwerking gerichte insteek is van cruciaal belang gebleken.
In het plan van aanpak Lintenmanagement zetten de bovengenoemde partijen op basis van een gemeenschappelijke visie de koers voor de linten uit voor de periode 2011-2013. Het plan van aanpak is mede een dringend appèl op alle organisaties en actoren in de stad om gezamenlijk aan behoud en stimulering van de dynamiek van de bedrijvige en rustige linten te werken. De lintenmanager vervult in dit plan van aanpak een belangrijke verbindende en stimulerende rol.
Zoals eerder aangegeven is het lintenmanagement gestart op de Korvelseweg en de Besterd, omdat in beide straten de omstandigheden het meest geschikt waren, de randvoorwaarden aanwezig waren en er voldoende draagvlak was om Lintenmanagement tot een succes te maken (zie bijlage 2).