Plan: | de Vlaas, zonnepanelenpark |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0762.BP201704-C001 |
In deze regels wordt verstaan onder:
het bestemmingsplan de Vlaas, zonnepanelenpark van de gemeente Deurne;
de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0762.BP201704-C001 met de bijbehorende regels (en eventuele bijlagen);
grondgebruik dat is gericht op het voortbrengen van producten door middel van het telen van gewassen, en/of door middel van het houden van dieren.
één of meer gebouwen en/of bouwwerken geen gebouwen zijnde.
bij bouwwerken: bouwwerken die op het tijdstip van de vaststelling van de beheersverordening aanwezig of in uitvoering zijn, dan wel gebouwd kunnen worden krachten een reeds verleende omgevingsvergunning;
bij gebruik: gebruik zoals bestaand op het tijdstip van vaststelling van de beheersverordening.
bestuursorgaan dat bevoegd is tot het nemen van een besluit ten aanzien van een aanvraag om een omgevingsvergunning of ten aanzien van een al verleende omgevingsvergunning.
het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats.
een aaneengesloten stuk grond, waarop ingevolge de regels een zelfstandige, bij elkaar behorende bebouwing is toegelaten.
de grens van een bouwperceel.
elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die hetzij direct of indirect met de grond is verbonden, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond.
die vormen van natuurvriendelijke recreatie die in hoofdzaak zijn gericht op natuur- en landschapsbeleving, zoals wandelen en fietsen;
elk bouwwerk, dat een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt.
voorzieningen ten behoeve van het openbare nut, zoals transformatorhuisjes, gasreduceerstations, schakelhuisjes, duikers, bemalingsinstallaties, gemaalgebouwtjes, telefooncellen en apparatuur voor telecommunicatie.
al het oppervlaktewater zoals sloten, greppels, (infiltratie)vijvers, kanalen, beken en andere waterlopen, ook als deze incidenteel of structureel droogvallen.
voorzieningen die nodig zijn ten behoeve van een goede wateraanvoer, waterafvoer, waterberging en waterkwaliteit. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan duikers, stuwen, gemalen, inlaten en voorzieningen ten behoeve van berging en infiltratie van hemelwater.
Bij toepassing van deze voorschriften wordt als volgt gemeten:
vanaf het peil tot aan het hoogste punt van een gebouw of van een bouwwerk, geen gebouw zijnde, met uitzondering van ondergeschikte bouwonderdelen zoals schoorstenen, lichtkoepels, antennes en naar de aard daarmee gelijk te stellen bouwonderdelen.
tussen de buitenwerkse gevelvlakken en/of het hart van de scheidingsmuren, neerwaarts geprojecteerd op het gemiddelde niveau van het afgewerkte bouwterrein ter plaatse van het bouwwerk.
De voor 'Gemengd' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
De landschappelijke inpassing dient binnen binnen één jaar na onherroepelijk worden van het bestemmingsplan ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van groen - landschappelijke inpassing' te zijn gerealiseerd en te worden in stand gehouden conform het bepaalde in Bijlage 1 Landschappelijke inpassing.
Zonnepanelen zijn uitsluitend toegestaan ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van gemengd - zonnepanelen'.
Op deze gronden mag worden gebouwd en gelden de volgende regels.
Uitsluitend mag worden gebouwd ten dienste van deze bestemming.
Gebouwen zijn uitsluitend toegestaan ter plaatse van de aanduiding 'nutsvoorziening' ten behoeve van onderhoud en nutsvoorzieningen ten behoeve van het zonnepanelenpark, waarbij de bebouwde oppervlakte in zijn totaliteit maximaal 40 m2 mag bedragen en de bouwhoogte maximaal 3 m.
Met een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in 3.1.2 onder b om het zonnepanelenpark te vergroten buiten de aanduiding 'specifieke vorm van gemengd - zonnepanelen', mits wordt voldaan aan de volgende bepalingen:
Met een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in 3.1.1 voor het gebruiken van de gronden als ijsbaan ter plaatse van de aanduiding 'ijsbaan', mits wordt voldaan aan de volgende bepalingen:
Het is verboden om zonder omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerk zijnde, of werkzaamheden uit te voeren, te doen of te laten uitvoeren:
Een omgevingsvergunning als bedoeld in 3.4.1 kan slechts worden verleend, indien door de werken of werkzaamheden, dan wel door de directe of indirecte gevolgen daarvan, voldaan wordt aan het volgende:
Het in 3.4.1 vervatte verbod is niet van toepassing op werken of werkzaamheden die:
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
Een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan aanwezig of in uitvoering is, danwel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot,
Het bevoegd gezag kan eenmalig in afwijking van het bepaalde in 5.1.1 een omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld in 5.1.1 met maximaal 10%.
Het bepaalde in 5.1.1 is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.
Het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet.
Het is verboden het met het bestemmingsplan strijdige gebruik, bedoeld in 5.2.1, te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind.
Indien het gebruik, bedoeld in 5.2.1, na het tijdstip van inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten.
Het bepaalde in 5.2.1 is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan.
Deze regels worden aangehaald als:
Regels van het bestemmingsplan de Vlaas, zonnepanelenpark.
Bijlagen bij regels
Bijlage 1 Landschappelijke inpassing