direct naar inhoud van Regels
Plan: Buitengebied Noordwest - wijziging 4 (Lutje Esweg 9)
Status: vastgesteld
Plantype: wijzigingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0153.BP20100-0003

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

1.1 Plan

het bestemmingsplan Buitengebied Noordwest - wijziging 4 (Lutje Esweg 9) met identificatienummer NL.IMRO.0153.BP20100-0003 van de gemeente Enschede.

1.2 Wijzigingsplan

De geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlagen.

1.3 Bestemmingsplan Buitengebied Noordwest

Het bestemmingsplan "Buitengebied Noordwest" met identificatienummer NL.IMRO.0153. BP00042-0003 zoals vastgesteld door de gemeenteraad van Enschede bij besluit van 9 november 2015.

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Artikel 2 Van toepassing verklaring

De regels van het bestemmingsplan "Buitengebied Noordwest" en de vigerende parapluplannen zijn voor het overige onverminderd van toepassing op het plangebied van wijzigingsplan Buitengebied Noordwest - wijziging 4 (Lutje Esweg 9), met dien verstande dat de regels in artikel 3 Wonen aanvullend zijn op het bestemmingsplan ''Buitengebied Noordwest''.

Artikel 3 Wonen

3.1 Specifieke gebruiksregels
3.1.1 Strijdig gebruik

Tot een gebruik strijdig met deze bestemming wordt in ieder geval gerekend:

het gebruik van en het in gebruik laten nemen van gronden en bouwwerken ter plaatse van de aanduiding 'karakteristiek' voor de functie wonen, zonder dat:

  • a. het gebouw gerestaureerd en voor bewoning geschikt is gemaakt, waarbij de maatregelen worden uitgevoerd zoals deze zijn opgenomen het restauratieplan (bijlage 2);
  • b. de karakteristieke kenmerken van de schuur in stand worden gehouden zoals benoemd in bijlage 1;
  • c. de erfinrichting is aangelegd en in stand wordt gehouden conform het in bijlage 3 van de regels opgenomen erfinrichtingsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing.
  • d. in afwijking van het bepaalde onder a mogen andere maatregelen worden uitgevoerd dan opgenomen in het restauratieplan genoemd in bijlage 2, mits de karakteristieken van het gebouw niet worden aangetast en de maatregelen akkoord zijn bevonden door een cultuurhistorisch deskundige van de gemeente Enschede.

3.2 Voorwaardelijke verplichting

In afwijking van het bepaalde onder 3.1 onder c mogen gronden en bouwwerken voor wonen worden gebruikt onder de voorwaarde dat binnen twee jaar na het tijdstip van onherroepelijk worden van het bestemmingsplan uitvoering wordt gegeven aan de aanleg en instandhouding van de maatregelen conform het in Bijlage 3 van de regels opgenomen erfinrichtingsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing.

Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels

Artikel 4 Slotregels

Deze regels worden aangehaald als:

Regels van het wijzigingsplan "Buitengebied Noordwest - wijziging 4 (Lutje Esweg 9)".