Plan: | Goudriaanlocatie |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1931.BP1908DK042-VG01 |
In deze regels wordt verstaan onder:
het bestemmingsplan 'Goudriaanlocatie' met identificatienummer NL.IMRO.1931.BP1908DK042-VG01 van de gemeente Krimpenerwaard;
de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlagen;
een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden;
de grens van een aanduiding indien het een vlak betreft;
een aan een hoofdgebouw gebouwd gebouw dat in bouwkundig opzicht te onderscheiden is van het hoofdgebouw.
blokken van meer dan twee aaneengebouwde woningen;
gedeelte van het erf dat aan de achterzijde van het gebouw is gelegen;
erf achter de lijn die het hoofdgebouw doorkruist op 1 m achter de voorkant en van daaruit evenwijdig loopt met het aangrenzend openbaar toegankelijk gebied, zonder het hoofdgebouw opnieuw te doorkruisen of in het erf achter het hoofdgebouw te komen;
één of meer gebouwen en/of bouwwerken, geen gebouwen zijnde;
achtererfgebied alsmede de grond onder het hoofdgebouw, uitgezonderd de grond onder het oorspronkelijk hoofdgebouw;
de oppervlakte van de bebouwing binnen een bouwvlak, uitgedrukt in een percentage van de oppervlakte van dat vlak;
het bedrijfsmatig verlenen van diensten - geen detailhandelsbedrijf zijnde - en ambachtelijke bedrijvigheid geheel of overwegend door middel van handwerk, waarbij de aard (qua milieuplanologische hinder) en omvang van de bedrijfsactiviteiten zodanig is dat deze activiteiten in een woning kunnen worden uitgeoefend en de activiteiten geen onevenredige afbreuk doen aan het woon- en leefmilieu in de directe omgeving;
het beroeps- of bedrijfsmatig verlenen van diensten op administratief, medisch, juridisch, therapeutisch, kunstzinnig, ontwerptechnisch of hiermee naar de aard gelijk te stellen beroep dat door zijn aard en omvang zodanig is dat deze activiteiten in een woning kunnen worden uitgeoefend en de activiteiten geen onevenredige afbreuk doen aan het woon- en leefmilieu in de directe omgeving;
ten tijde van de inwerkingtreding van het bestemmingsplan;
de grens van een bestemmingsvlak;
een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming;
bestuursorgaan dat bevoegd is tot het nemen van een besluit ten aanzien van een aanvraag om een omgevingsvergunning of ten aanzien van een al verleende omgevingsvergunning.
een vrijstaand gebouw dat in functioneel en bouwkundig opzicht ondergeschikt is aan een op hetzelfde bouwperceel gelegen hoofdgebouw.
het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats.
de grens van een bouwvlak.
een aaneengesloten stuk grond, waarop ingevolge de regels een zelfstandige, bij elkaar behorende bebouwing is toegelaten.
de grens van een bouwperceel.
een geometrisch bepaald vlak, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde zijn toegelaten.
elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die hetzij direct hetzij indirect met de grond is verbonden, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond, bedoeld om ter plaatse te functioneren.
een hellend vlak in een dak.
het bedrijfsmatig te koop aanbieden (waaronder de uitstalling ten verkoop), verkopen, verhuren en leveren van goederen aan personen die die goederen kopen of huren voor gebruik, verbruik of aanwending anders dan in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit.
a. een bouwkundige constructie waarin geen te openen delen aanwezig zijn en met een in NEN 5077 bedoelde karakteristieke geluidwering die ten minste gelijk is aan het verschil tussen de geluidsbelasting van die constructie en
33dB onderscheidenlijk 35dB, alsmede
b. een bouwkundige constructie waarin alleen bij uitzondering te openen delen aanwezig zijn, mits de delen niet direct grenzen aan een geluidsgevoelige ruimte.
elk bouwwerk, dat een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt.
gebruiken, doen gebruiken of laten gebruiken.
de op de plankaart aangegeven lijn, waar de zij- en voorgevel van een hoofdgebouw naar toe is gekeerd, die niet door bouwwerken mag worden overschreden.
een gebouw, dat op een bouwperceel door zijn constructie of afmetingen als het belangrijkste gebouw valt aan te merken.
mensen met de leeftijd van 0 tot 15 jaar.
een snijpunt van twee of meer dakvlakken, zijnde de hoogste lijn van het dak.
voorzieningen ten behoeve van het openbaar nut, zoals transformatorhuisjes, schakelhuisjes, duikers, gemaalgebouwtjes, bemalingsinstallaties, bergbezinkbassins, gasreduceerstations, telefooncellen, etc.
een bouwwerk met een gesloten dak, dat niet of slechts aan één zijde is voorzien van een (bestaande) wand.
het zich beschikbaar stellen tot het verrichten van seksuele handelingen met een ander tegen vergoeding.
bouwwerken ten behoeve van al dan niet openbare (nuts-)voorzieningen, zoals:
een constructie boven het water, die dient als terras voor het afmeren van de woningen.
blokken van twee aaneen gebouwde woningen die door middel van één gemeenschappelijke wand met elkaar zijn verbonden.
de naar de weg gekeerde gevel van een gebouw of, indien het een gebouw betreft met meer dan één naar de weg gekeerde gevel, de gevel waarin de voordeur is gesitueerd.
denkbeeldige lijn die strak loopt langs de voorgevel van een gebouw tot aan de perceelsgrenzen.
een complex van ruimten, uitsluitend bedoeld voor de huisvesting van één afzonderlijk huishouden.
Bij toepassing van deze regels wordt als volgt gemeten:
vanaf het dichtst bij de perceelsgrens gelegen punt van het gebouw tot die perceelsgrens op 1 m boven peil en haaks op de perceelsgrens.
vanaf het peil tot aan het hoogste punt van een gebouw of van een ander bouwwerk, met uitzondering van ondergeschikte bouwonderdelen, zoals schoorstenen, antennes, vlaggenmasten, bewassings-, luchtbehandelings- en liftinstallaties en naar de aard daarmee gelijk te stellen bouwonderdelen.
langs het dakvlak ten opzichte van het horizontale vlak.
vanaf het peil tot aan de bovenkant van de goot, c.q. de druiplijn, het boeiboord, of een daarmee gelijk te stellen constructiedeel
buitenwerks en boven peil.
tussen de onderzijde van de begane grondvloer, de buitenzijde van de gevels (en/of het hart van de scheidsmuren) en de buitenzijde van daken en dakkapellen.
de bouwhoogte van een bouwwerk.
tussen de buitenwerkse gevelvlakken en/of het hart van de scheidingsmuren, neerwaarts geprojecteerd op het gemiddelde niveau van het afgewerkte bouwterrein ter plaatse van het bouwwerk.
De voor 'Water - 2' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
waterpartijen en (primaire) waterlopen, zoals sloten, watergangen, taluds, bruggen, bermstroken, oevers, terrassteigers, ondergeschikte groenvoorzieningen en andere tot de bestemming behorende watervoorzieningen.
Uitsluitend zijn toegestaan bouwwerken, geen gebouwen zijnde, met inachtneming van de volgende regels:
De voor 'Woongebied' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Op deze gronden mag worden gebouwd en gelden de volgende regels:
Met betrekking tot het bouwen van hoofdgebouwen gelden de volgende regels:
Voor aan-en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen gelden de volgende regels:
Voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Voor het bouwen van nutsvoorzieningen gelden de volgende regels:
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd bij omgevingsvergunning af te wijken van het bepaalde in:
Als een gebruik toegestaan binnen de bestemming wordt tevens bedoeld de uitoefening van aan-huis-verbonden beroep of kleinschalig bedrijfsactiviteit, met dien verstande dat;
De hoofdgebouwen van de woningen nummers 13 en 23, zoals opgenomen in Bijlage 2 bij de regels, mogen uitsluitend in gebruik worden genomen, nadat:
Met dien verstande dat indien de hoofdgebouwen afwijkend gesitueerd worden dan zoals opgenomen in Bijlage 2 bij de regels en de aanduiding overige zone - voorwaardelijke verplichting geluidwerende voorziening wijzigt, dient een akoestisch rapport overlegd te worden, waarin is aangetoond dat de geluidsbelasting op de gevels voldoet aan de grenswaarden zoals opgenomen in artikel 2.17 van het Activiteitenbesluit milieubeheer.
De aanduiding 'verkeer' mag over een afstand van ten hoogste 2,5 meter worden verschoven, met dien verstande dat de orientatie en de breedte van deze aanduiding wordt gehandhaafd.
De voor 'Waarde - Archeologie 2' aangewezen gronden zijn - behalve voor de andere aldaar voorkomende bestemming(en)- mede bestemd voor de bescherming van de archeologische (verwachtings-)waarde.
Op deze gronden mag worden gebouwd en gelden de volgende regels:
Het is verboden op of in de gronden met de bestemming Waarde - Archeologie 2 zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerk zijnde, aan te leggen of de volgende werkzaamheden uit te voeren:
Het verbod van lid 5.3.1 is niet van toepassing, indien de werken en werkzaamheden:
De werken en werkzaamheden, zoals in lid 5.3.1 bedoeld, zijn slechts toelaatbaar, indien de aanvrager van de omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden aan de hand van nader archeologisch onderzoek kan aantonen dat op de betrokken locatie geen archeologische waarden aanwezig zijn. Voorts zijn de werken en werkzaamheden toelaatbaar, indien:
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven en/of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
Het is verboden de in Hoofdstuk 2 bedoelde gronden en bouwwerken te gebruiken, in gebruik te geven of te laten gebruiken op een wijze of tot een doel strijdig met de bestemming.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd bij omgevingsvergunning af te wijken van het bepaalde in lid 7.1
Binnen het plangebied dienen per woning 1,93 parkeerplaatsen te worden aangelegd en in stand te worden gehouden, met dien verstande dat de drie bestaande parkeerplaatsen langs de Kerkweg mogen worden meegeteld in de parkeerbalans.
De gronden binnen de gebiedsaanduiding 'veiligheidszone - hoogspanningsverbinding' zijn, behalve voor de andere aldaar voorkomende bestemming(en) tevens aangewezen voor de instandhouding van de hoogspanningsverbinding.
Ter plaatse van de gebiedsaanduiding 'veiligheidszone - hoogspanningsverbinding' mogen geen objecten worden gebouwd, waar het aannemelijk is dat kinderen er langdurig verblijven, zoals woningen.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd bij omgevingsvergunning af te wijken van het verbod in 8.1.2, indien met een berekening kan worden aangetoond, dat het jaargemiddelde magneetveld lager is dan 0,4 microtesla. Alvorens de omgevingsvergunning te verlenen dient voor advies eerst contact te worden opgenomen met de netbeheerder.
Burgemeester en wethouders kunnen het plan wijzigen in die zin dat de aanduiding 'veiligheidszone - hoogspanningsverbinding' wordt verwijderd, indien uit een deskundig onderzoek blijkt dat ter plaatse geen sprake is van verhoogde gezondheidsrisico's voor kinderen.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd bij omgevingsvergunning af te wijken van de regels in dit bestemmingsplan voor:
Deze regels worden aangehaald als:
Regels van het bestemmingsplan 'Goudriaanlocatie'.