Type plan: bestemmingsplan
Naam van het plan: Kerk HHG Genemuiden
Status: vastgesteld
Plan identificatie: NL.IMRO.1896.BP0020-VS01

5.2 Maatschappelijk uitvoerbaarheid

5.2.1 Inspraak
Ter voorbereiding op de plannen voor de nieuwbouw zijn diverse bijeenkomsten georganiseerd waar de belanghebbenden zijn geïnformeerd en gehoord:
 
Op 16 december 2009 is een informatieavond gehouden voor leden van de HHG. Meer dan honderd mensen hebben de avond bijgewoond. De aanwezigen hebben met wensen en ambities gereageerd op een schetsplan.
Op 21 december 2009 is een informatieavond gehouden belangstellenden. Ongeveer tachtig mensen hebbende avond bijgewoond. Zij konden reageren op het schetsplan met vragen, wensen en ideeën. Op 2 maart 2010 is overleg gevoerd met de direct omwonenden en de schooldirectie over het aangepaste ontwerp. Tevens is over de wensen en ambities van de aanwezigen gesproken.
Op 21 mei 2010 is overleg gevoerd met de direct omwonenden over aanpassingen van het ontwerp. Op 7 juni 2010 is een informatieavond gehouden met een presentatie over het uitgewerkte ontwerp, waarin de wensen van de bewoners zijn opgenomen.
 
Gezien het feit dat het plan reeds uitvoerig is besproken met omwonenden en belanghebbenden heeft het college besloten geen inspraakprocedure te houden.
5.2.2 Overleg
Bij de voorbereiding van een (voor)ontwerp bestemmingsplan dient op grond van artikel 3.1.6 lid 1, sub c overleg te worden gevoerd als bedoeld in artikel 3.1.1. Bro. Op basis van het eerste lid van dit artikel wordt overleg gevoerd met het waterschappen en met die diensten van provincie en Rijk die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen welke in het plan in het geding zijn.
 
Het plan heeft geleid tot een vooroverlegreactie van het waterschap Groot-Salland, de Veiligheidsregio IJsselland, provincie Overijssel en de VROM-inspectie (mede namens ministerie van LNV en de rijkdienst Cultureel Erfgoed). De vooroverlegreacties hebben geleid tot aanpassing van het plan. In de separate bijlage is aangegeven in hoeverre de reacties hebben geleid tot aanpassingen.
 
5.2.3 Zienswijze
Het ontwerpbestemmingsplan zal conform afdeling 3.4 Awb gedurende 6 weken ter inzage gelegd worden. Hierbij is er de mogelijkheid van zienswijzen voor een ieder, ook voor overlegpartners. Na vaststelling door de Raad zal het vaststellingsbesluit bekend gemaakt worden. Het bestemmingsplan ligt na bekendmaking dan 6 weken ter inzage. Gedurende deze termijn is er de mogelijkheid van beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State.
 
In deze paragraaf, of in een separate bijlage, worden te zijner tijd de zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en de gemeentelijke reactie hierop opgenomen.