Plan: | Recycling Westerveld Oeveraseweg |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1701.0000BP000000000555-0004 |
Het voorontwerp bestemmingsplan is in het kader van het vooroverleg (artikel 3.1.1 Bro) opgestuurd naar diverse instanties, zoals het waterschap Reest en Wieden, de brandweer en de provincie Drenthe.
Parallel hieraan heeft het bestemmingsplan zes weken ter inzage gelegen op basis van de gemeentelijke inspraakverordening.
De provincie, Natuur en milieufederatie Drenthe en de Brandweer Drenthe hebben een reactie gegeven op het voorontwerpbestemmingsplan. Men kan zich in het plan vinden mits het hele terrein landschappelijk goed ingepast zal worden. De ingediende inspraakreacties gaan met name over het nieuwe gemeentelijke stukje bedrijventerrein en de ontsluiting hiervan. Nu besloten is dit gedeelte in het bestemmingsplan weg te laten en later hiermee verder te gaan zal hieraan aandacht worden besteed bij het vervolg van het bestemmingsplan voor deze uitbreiding.Overigens heeft er verkeersonderzoek plaatsgevonden waaruit blijkt dat de verkeerssituatie berekend is op de toename van verkeersbewegingen van en naar Recycling Westerveld en het ernaast te bouwen afvalbrengstation.
Er zijn 3 inspraakreacties ingediend. Wat betreft het gedeelte van Recycling Westerveld worden er opmerkingen gemaakt over het daadwerkelijk aanplanten van de groensingel, het voorkomen van geur-, geluid- en ongedierte-overlast van het bedrijf van Meilof.
De landschappelijke inpassing is vastgelegd in een overeenkomst, en uit onderzoeken (opgenomen in het bestemmingsplan en de toelichting) blijkt dat er milieutechnisch geen belemmeringen zijn voor de uitbreiding van Recycling Westerveld. Door de provincie is inmiddels ook een milieuvergunning verleend.
Gevraagd wordt schriftelijk vast te leggen dat max. categorie 3.1 bedrijven worden toegelaten; dit is al vastgelegd in het bestemmingsplan.
Tenslotte wordt gevraagd duidelijk op de legenda aan te geven dat op op het gedeelte voercentrum (achter het afvalbrengstation) geen compostering mag plaatsvinden. Dit is echter al duidelijk door een aanduiding op de verbeelding/legenda aangegeven.
Het ontwerp bestemmingsplan is, overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, vervolgens zes weken ter visie gelegd. Gedurende deze termijn kon een ieder zijn zienswijze ten aanzien van het bestemmingsplan indienen.
De ingediende reacties zijn opgenomen in de Reactienota zienswijzen. In deze nota is tevens het standpunt van het college van burgemeester en wethouders ten aanzien van de verschillende reacties opgenomen. De nota maakt deel uit van de toelichting van het bestemmingsplan.
Waar dit standpunt leidde tot aanpassingen van het bestemmingsplan, zijn de aanpassingen in het ontwerpbestemmingsplan verwerkt. Voor meer achtergrondinformatie over de resultaten van de overlegreacties wordt naar voornoemde nota's verwezen.