Plan: | Buitengebied, herziening 2005, partiële herziening De Posthoeve Daarleseweg 34 |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1700.BPBG2010PH0026-vas1 |
Initiatiefnemer is voornemens het bestaande kampeerterrein te transformeren in een hoogwaardig vakantiepark met chalets. Het terrein zal worden ingericht met 35 vaste standplaatsen, 6 toeristische standplaatsen, 2 bedrijfswoningen en een receptie/kantoorruimte. Dit is nader uitgewerkt in een Bedrijfsnatuurplan, opgesteld door ZelkovA ontwerpburo, dat is opgenomen in Bijlage 3.
Afbeelding 6.1 Inrichtingsschets (bron: Bedrijfsnatuurplan ZelkovA ontwerpburo)
Bij het maken van het inrichtingsplan is een aantal uitgangspunten geformuleerd waaraan het ontwerp moest voldoen. Als basis voor het ontwerp is de opbouw van de bestaande beplanting op het perceel gebruikt. Op deze manier sluit de toekomstige inrichting van het terrein aan bij het karakter van het landschap en worden bestaande bomen zoveel mogelijk behouden. Daarnaast zijn de wensen en eisen die bij het ontwikkelen van een vakantiepark horen in het ontwerp verwerkt.
Inrichting camping
Door het stellen van uitstralingseisen aan de te plaatsen recreatie-eenheden wordt een rustig, eenduidig en natuurlijk beeld gecreëerd. Alle recreatie-eenheden dienen zich bescheiden en in verhouding tot de natuur- en landschapswaarden te presenteren. Dit beeld zal worden benadrukt door bij de verkoop van de chalets een tuinontwerp (inclusief beplantingsplan) mee te nemen.
De automobiliteit op het terrein en het wildparkeren van voertuigen zal worden teruggedrongen. Bij het indelen van de nieuwe staanplaatsen worden bestaande inheemse bomen zoveel mogelijk gehandhaafd en wordt het bestaande reliëf niet aangetast. Door het handhaven van de bestaande bomen, blijft de uitstraling van een oud bos gehandhaafd. Bij de nieuwe aanplant zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de aanwezige boomsoorten. De entree blijft op de huidige locatie gehandhaafd.
Aanleg natuurlijke vijver
Er zal door de aanleg van een vijver met natuurlijke oevers een amfibieënbiotoop en een drinkwatervoorziening voor het wild worden gecreëerd. Het hoogteverschil zal in breedte en hoogte variëren en sluit aan het op het bestaande reliëf in de omgeving en biedt hierdoor een logisch geheel. Het nieuwe hoogteverschil zal worden aangeplant met voornamelijk meidoorn in combinatie met eiken, berken, lijsterbes, hazelaar, sleedoorn en vlier. Deze nieuw aan te brengen beplantingen en voornamelijk de diversiteit aan soorten is een meerwaarde voor insecten, zoogdieren, amfibieën, reptielen en vogels. De schrale natuurlijke bodem zal begroeien met natuurlijke vegetatie. De vijver zal voldoende zonlicht ontvangen om de gewenste ecologische effecten te bereiken.
Nieuwe aanplant
In de houtwallen zal in wildverband (plantafstand 1,50 x 1,50 m) aanplant plaatsvinden van eiken, berken, meidoorn, lijsterbes, hazelaar, sleedoorn en vlier. Daarnaast zullen de nieuwe beplantingsvakken ingezaaid worden met witte klaver en Phacelia, 15 kg per hectare, om concurrerende grassen en kruiden de eerste jaren te weren.