Plan: | Kleine Hoeven 2012 |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1667.BPBkh0036-VAST |
Landbouw
Het grootste deel van het plangebied kent momenteel deels nog agrarische grond. Verspreid over het plangebied komt in afwachting van de planontwikkeling, alleen grasland voor.
Er is nog een tweetal loonbedrijven in het plangebied gevestigd. De gemeente heeft deze inmiddels aangekocht, maar de feitelijke leveringen moeten nog plaatsvinden. Bedrijf Faes Group heeft zich al in het plangebied gevestigd. De waterbergingen in het gebied zijn al aangelegd.
Als autonome ontwikkeling wordt verwacht dat een aantal agrarische bedrijven uit het plangebied zal verdwijnen.
Met de realisering van het bedrijventerrein Kleine Hoeven verdwijnt het agrarisch grondgebruik uit het plangebied.
Bebouwing
Veel bebouwing is de afgelopen jaren ten behoeve van de ontwikkeling al gesloopt. De resterende bebouwing in het plangebied is voornamelijk gesitueerd langs de wegenstructuur:
Naast de agrarische bebouwing (zie onder kopje "landbouw") zijn in het plangebied onder meer burgerwoningen, een gespecialiseerd verpakkingsbedrijf, een busremise en een stickerdrukkerij aanwezig. De bestaande bebouwing aan de Kleine Hoeven wordt in de feitelijke grondlevering nog allemaal gesloopt.
Voor de bebouwing langs de provinciale weg N284 (De Hoeven) is het opvallend dat de bebouwing ten noorden van de N284 het karakter van de in oorsprong aanwezige kleinschalige lintbebouwing nog grotendeels heeft behouden. Ook verkeert de bebouwing over het algemeen in een goede en verzorgde staat.
Voor de aanwezige bebouwing aan de zuidzijde van de N284 ligt dit anders. Door een combinatie van woningen en bedrijfsgebouwen is het kleinschalige karakter verloren gegaan en is ook nauwelijks sprake van een eenheid in bouwvormen, opstalgroottes en rooilijnen. Het beeld is diffuus en rommelig. Het merendeel van de bebouwing is inmiddels gesloopt. Figuur 3.7 geeft het actuele ruimtegebruik (voorjaar 2012) weer.
Figuur 3.7: Ruimtegebruik
Recreatie
In de omgeving van het plangebied liggen diverse vrij toegankelijke bos-, heide en natuurgebieden. Vooral de Peelse en Kroonvensche Heide zijn in recreatief opzicht aantrekkelijk. In de Kroonvensche Heide is een camping gesitueerd.
In het plangebied liggen bewegwijzerde wandel- en fietsroutes. De Kleine Hoeven en de Strook worden als recreatieve fietsverbinding gebruikt naar de zuidelijk gelegen heide- en bosgebieden van de Kroonvensche en Peelse Heide (waarin de Kleine en Grote Cirkel liggen). Bij de Peelse Heide is in 2008 een Natuurpoort geopend. Hier zijn activiteiten als een bezoekerscentrum, horecavoorzieningen, fietsverhuur, speelbos, survivalbaan, beeldentuin, maar ook gecombineerde parkeergelegenheid ontwikkeld.
Kabels en leidingen
In het plangebied liggen geen kabels en leidingen die beperkingen kunnen opleggen aan het grondgebruik of het bouwen.
De aanwezige kabels en leidingen liggen langs de openbare wegen en het betreft kabels voor telefonie, kabels voor de provinciale wegverlichting (N284) (Provincie Noord-Brabant), gasleidingen, waterleidingen en riolering (gemeente Reusel-De Mierden).