Plan: | Bedrijventerrein Kleine Hoeven fase II |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1667.BPBKHfase20086-VAST |
In deze regels wordt verstaan onder:
Het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Kleine Hoeven fase II' met identificatienummer NL.IMRO.1667.BPBKHfase20086-VAST van de gemeente Reusel-De Mierden.
De geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlagen.
Een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden.
De grens van een aanduiding indien het een vlak betreft.
het door een bewoner van de woning bedrijfsmatig verlenen van diensten c.q. het uitoefenen van ambachtelijke bedrijvigheid gericht op consumentenverzorging, geheel of gedeeltelijk door middel van handwerk, dat door zijn beperkte omvang in een woning en de bijbehorende bouwwerken met behoud van de woonfunctie, kan worden uitgeoefend;
een beroep of het beroepsmatig verlenen van diensten op administratief, juridisch, medisch, therapeutisch, kunstzinnig, ontwerptechnisch of hiermee gelijk te stellen gebied, dat door zijn beperkte omvang in een woning en daarbij behorende bijgebouwen met behoud van de woonfunctie kan worden uitgeoefend, uitgezonderd detailhandel;
de denkbeeldige lijn die strak langs de achtergevel van het hoofdgebouw wordt getrokken tot aan de zijdelingse perceelsgrenzen, gezien vanaf de weg waarop het hoofdgebouw is georiënteerd, zonder bijbehorende bouwwerken, alsmede het verlengde daarvan.
cultuurhistorische waarden die bestaan uit de aanwezigheid van een bodemarchief met sporen van vroegere menselijke bewoning en/of grondgebruik daarin, en als zodanig het cultuurhistorisch erfgoed vertegenwoordigd;
een activiteitenplan op grond waarvan het bevoegd gezag in het kader van de Wet natuurbescherming, of diens opvolger, ontheffing kan verlenen ten aanzien van beschermde (plant- of dier)soorten.
één of meer gebouwen en/of bouwwerken geen gebouwen zijnde.
een nevenactiviteit met als doel het verstrekken van logies en ontbijt aan steeds wisselend publiek, dat voor een korte periode, namelijk één tot enkele nachten, ter plaatse verblijft; onder bed & breakfast wordt niet verstaan overnachting, noodzakelijk in verband met het verrichten van tijdelijke of seizoensgebonden werkzaamheden en/of arbeid;
een inrichting of instelling gericht op het bedrijfsmatig voortbrengen, vervaardigen, bewerken, opslaan, installeren en/of herstellen van goederen dan wel het bedrijfsmatig verlenen van diensten, aan huis gebonden beroepen daaronder niet begrepen;
handelingen en werkzaamheden die plaatsvinden in het kader van de uitoefening van een bedrijf;
een gebouw dat dient voor de uitoefening van een bedrijf.
het totale bedrijventerrein binnen het plangebied van het bestemmingsplan Kleine Hoeven 2012 (NL.IMRO.1667.BPBkh0036-VAST) én binnen het plangebied van voorliggend plan.
t.a.v. bebouwing:
bebouwing, zoals legaal aanwezig op het tijdstip van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, dan wel mag worden gebouwd krachtens een voor dat tijdstip aangevraagde vergunning;
t.a.v. gebruik:
het gebruik van grond en opstallen, zoals legaal aanwezig op het tijdstip waarop het plan rechtskracht heeft verkregen.
De grens van een bestemmingsvlak.
Een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming.
bestuursorgaan dat bevoegd is tot het nemen van een besluit ten aanzien van een aanvraag om een omgevingsvergunning of ten aanzien van een al verleende omgevingsvergunning.
het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats.
de grens van een bouwvlak.
aaneengesloten (virtueel) vlak waarop functioneel bij elkaar behorende bebouwing en voorzieningen worden geconcentreerd, bestaande uit een bouwvlak, waarbinnen de gebouwen zijn toegelaten, met de direct daaraan grenzende gronden waar ook bouwwerken geen gebouwen zijnde en vergunningvrije bouwwerken zijn toegestaan.
de grens van een bouwperceel.
een geometrisch bepaald vlak, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge regels bepaalde gebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde zijn toegelaten.
elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die hetzij direct hetzij indirect met de grond is verbonden, hetzij direct steun vindt in of op de grond.
elk bouwwerk, dat of ontoegankelijk is, of onoverdekt is, of geen wanden heeft.
detailhandel in goederen die qua aard, omvang en stalling niet passen in centrale winkelconcentraties, waaronder detailhandel in auto's, boten, caravans en tenten, bouwmaterialen, keukens, badkamers, sanitair, bouwmarkten en woninginrichting.
een recreatief gebruik van gronden dat ondergeschikt is aan de functie van de bestemming waarbinnen dit recreatieve gebruik is toegestaan en waarbij het gebruik weinig invloed heeft op de doeleinden binnen de bestemming;
uitsluitend voor op bedrijventerrein Kleine Hoeven gevestigde bedrijven gerichte dienstverlening op het gebied van kopiëren, postverzorging e.d. dan wel beschikbaar stellen van faciliteiten voor vergaderingen, presentaties e.d.
doeleinden ten behoeve waarvan gebruik van gebouwen en/of gronden of aangewezen delen daarvan is toegestaan.
elk bouwwerk, dat een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt.
bedrijven en/of inrichtingen die op grond van de Wet geluidhinder zijn aangewezen als categorie van inrichtingen die in belangrijke mate geluidhinder kunnen veroorzaken;
de naar de weg gekeerde gevel van een gebouw, of indien het een gebouw betreft met meer dan één naar de weg gekeerde gevel, de gevel die op het moment van terinzagelegging van het ontwerp van het plan kennelijk als zodanig diende te worden aangemerkt.
de onder- en bovengrond op verschillende niveaus, alsmede water, de territoriale zee en de exclusieve economische zone daaronder begrepen.
een samenhangend stuk grond dat één type gebruik heeft en is omgeven door een duidelijk herkenbare grens.
het grensvlak tussen de ondergrond en de lucht.
de grens van een maatvoeringsvlak.
een geometrisch bepaald vlak waarmee de gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels voor bepaalde bouwwerken eenzelfde maatvoering geldt.
Nieuw Amsterdams Peil.
een nadere eis als bedoeld in artikel 3.6 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening.
het in zodanige conditie houden of brengen van objecten dat het voortbestaan van deze objecten op ten minste het bestaande kwaliteitsniveau wordt bereikt en de detaillering, profilering en vormgeving gelijk blijft.
omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1 of 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).
de gemiddelde hoogte van het aansluitende afgewerkte maaiveld, op het tijdstip van inwerkingtreding van dit plan.
(teelt)ondersteunende voorzieningen, die onderdeel zijn van de totale agrarische bedrijfsvoering van een (grondgebonden) open- of vollegronds tuinbouwbedrijf(stak), boom- of vaste plantenteeltbedrijf(stak) en die gebruikt worden om de bedrijfsvoering te optimaliseren; hierdoor vindt (een deel van) de productie onder meer gecontroleerde omstandigheden plaats, waardoor gezorgd kan worden voor een verbetering van de productiekwaliteit en/of arbeidsomstandigheden, teeltvervroeging of –verlating en het terugdringen van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffengebruik;
teeltondersteunende voorzieningen die op dezelfde locatie gebruikt kunnen worden zo lang de teelt dit vereist, met een maximum van 6 maanden. Deze tijdelijke voorzieningen hebben een directe relatie met het grondgebruik. Hieronder worden verstaan folies, insectengaas, acryldoek, wandelkappen, schaduwhallen, hagelnetten.
een reeds aanwezig gebouw buiten een agrarisch bouwvlak of een detailbestemmingsvlak met bouwmogelijkheden, dat buiten de reguliere bouwregels valt en wel als zodanig bestemd dient te worden. Het gaat hierbij onder meer om dierenverblijven, schuilhutten, schuilgelegenheden, schuren voor opslag, kapschuren etc.
de digitale weergave van het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Kleine Hoeven fase II', gewaarmerkt als NL.IMRO.1667.BPBKHfase20086-VAST en elektronisch beschikbaar gesteld op de daarvoor aangewezen landelijke voorziening.
de denkbeeldige lijn die strak langs de voorgevel van het hoofdgebouw wordt getrokken tot aan de zijdelingse perceelsgrenzen, gezien vanaf de weg waarop het hoofdgebouw is georiënteerd, zonder bijbehorende bouwwerken, alsmede het verlengde daarvan.
al het oppervlaktewater zoals sloten, greppels, (infiltratie)vijvers, kanalen, beken en andere waterlopen, ook als deze incidenteel of structureel droogvallen. Alsmede voorzieningen die nodig zijn ten behoeve van een goede wateraanvoer, waterafvoer, waterberging, hemelwaterinfiltratie en waterkwaliteit, zoals duikers, stuwen, infiltratievoorzieningen, gemalen en inlaten.
een constructie geen bouwwerk zijnde, zoals bestrating, drainage, kabels en leidingen en dergelijke.
op zich staande activiteiten al dan niet ter uitvoering van een werk, zoals bestraten, beplanten, dempen van sloten, ploegen, heien en dergelijke.
De kortste afstand van een bouwwerk tot de zijdelingse grens van het bouwperceel.
De oppervlakte van alle op een bouwperceel aanwezige bouwwerken tezamen.
Vanaf het peil tot aan het hoogste punt van een gebouw of van een bouwwerk, geen gebouw zijnde, met uitzondering van ondergeschikte bouwonderdelen, zoals schoorstenen, antennes en naar de aard daarmee gelijk te stellen bouwonderdelen.
Tussen de buitenwerkse hoofdgevelvlakken en/of de harten van gemeenschappelijke scheidingsmuren.
Langs het dakvlak ten opzichte van het horizontale vlak.
Vanaf het peil tot aan de bovenkant van de goot, c.q. de druiplijn (snijpunt van wandvlak/dakvlak), het boeiboord, of een daarmee gelijk te stellen constructiedeel.
Tussen de onderzijde van de begane grondvloer, de buitenzijde van de gevels (en/of het hart van de scheidsmuren) en de buitenzijde van daken en dakkapellen.
Tussen de buitenwerkse gevelvlakken en/of het hart van de scheidingsmuren, neerwaarts geprojecteerd op het gemiddelde niveau van het afgewerkte bouwterrein ter plaatse van het bouwwerk.
Voor gebouwen waarvan de hoofdtoegang onmiddellijk aan de weg grenst: de hoogte van die weg ter plaatse van de hoofdtoegang;
Bij de toepassing van het bepaalde ten aanzien van het bouwen worden ondergeschikte bouwdelen, als plinten, pilasters, kozijnen, gevelversieringen, ventilatiekanalen, schoorstenen, gevel- en kroonlijsten, luifels, balkons en overstekende daken buiten beschouwing gelaten, mits de overschrijding van bouw, c.q. bestemmingsgrenzen niet meer dan 1,00 meter bedraagt.
De voor 'Agrarisch' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met bijbehorende bouwwerken en voorzieningen.
Binnen deze bestemming zijn geen gebouwen toegestaan.
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende bepalingen:
Tijdelijke teeltondersteunende voorzieningen | - Bouwhoogte max. 3,2 m; - Oppervlakte max. 2,5 ha; |
Overige teeltondersteunende voorzieningen | - Bouwhoogte max. 1,5 m; |
Bouwhoogte erf- en terreinafscheidingen | - Bouwhoogte: max. 1 m; |
Overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde | - Bouwhoogte: max. 2 m; |
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor afwijking van het bepaalde in 3.2 voor: | mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: |
Het bouwen van schuilgelegenheden | a. het perceel is gelegen binnen de kernrandzone; b. de bebouwde oppervlakte bedraagt maximaal 20 m2 per 1,5 ha; c. de goot- en bouwhoogte bedraagt maximaal 3 m; d. aangetoond moet zijn dat het noodzakelijk is de schuilhut buiten het bestemmingsvlak 'Wonen' te situeren; e. uitsluitend hobbymatig gebruik is toegestaan; f. de in 3.1 opgenomen waarden mogen niet onevenredig worden aangetast; g. er dient te worden voorzien in een zorgvuldige landschappelijke inpassing. |
In ieder geval geldt als strijdig met de bestemming gebruik van gronden en/of opstallen voor:
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken met deze bestemming wordt in ieder geval gerekend het gebruik van gronden en bouwwerken, waarbij een toename van stikstofemissie plaatsvindt vanuit de betreffende gronden of bouwwerken.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor afwijking van het bepaalde in 3.4.1 onder a voor: | mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: |
Het gebruik van gronden voor tijdelijke teeltondersteunende voorzieningen voor zover deze geen bouwwerken zijn. | a. de oppervlakte mag niet meer bedragen dan 2,5 ha; b. de in 3.1 aangegeven waarden mogen niet onevenredig worden aangetast. |
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor afwijking van het bepaalde in 3.4.1 onder c en d voor: | mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: |
Het verkleinen van de in dat artikel opgenomen afstand van 50 m. | a. het gebruik leidt niet tot onevenredige aantasting van het woon- en leefklimaat of van het verblijfsklimaat van voor gewasbescherming gevoelige functies. |
Het is verboden op de in dit artikel bedoelde gronden zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning van het bevoegd gezag (omgevingsvergunning voor werken en werkzaamheden) de onderstaande omgevingsvergunningplichtige werken en werkzaamheden uit te (doen) voeren:
Het onder 3.6.1 vervatte verbod geldt niet voor werken en werkzaamheden:
De in 3.6.1 bedoelde vergunning wordt slechts verleend indien:
De voor 'Bedrijventerrein' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende bepalingen:
Situering | uitsluitend binnen het bouwvlak |
Situering voorgevel | op de bouwgrens, met uitzondering van het kantoorgedeelte van het gebouw, waarbij geldt dat de voorgevel hier maximaal 3 m achter de bouwgrens mag liggen, mits de dakrand wel op de bouwgrens doorloopt |
Bebouwingspercentage | maximaal het percentage zoals aangegeven ter plaatse van de aanduiding 'maximum bebouwingspercentage (%)' |
Bebouwingstypologie | uitsluitend vrijstaand |
Afstand tot de zijdelingse perceelsgrens en achtergrens van het perceel | minimaal 3 m |
Bouwhoogte | minimaal en maximaal zoals aangegeven ter plaatse van de aanduiding 'minimum bouwhoogte (m)', maximum bouwhoogte (m)' |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende bepalingen:
Situering | zowel binnen als buiten het bouwvlak |
Bouwhoogte erf- en terreinafscheidingen voor de gevellijn | max. 2 m |
Bouwhoogte erf- en terreinafschedingen achter de gevellijn | max. 4 m |
Bouwhoogte overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, achter de gevellijn | max. 3 m |
Bouwhoogte lichtmasten achter de gevellijn | max. 15 m |
Het bevoegd gezag kan nadere eisen stellen aan de plaats en de afmetingen van de bebouwing, ten behoeve van:
Bij een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in artikel 4.2.2 ten behoeve van het bouwen tot aan de zijdelingse perceelsgrens onder de voorwaarden dat:
Bij een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in artikel 4.2.1 sub b. ten behoeve van het vergroten van de kaveloppervlakte tot maximaal 10.000 m2 onder de voorwaarden dat:
Het gebruik van de gronden binnen deze bestemming ten behoeve van bedrijfsmatige activiteiten is enkel toegestaan indien een groene inrichting is gerealiseerd en in stand wordt gehouden tussen de voorgevelrooilijn en de perceelsgrens vóór de voorgevel, waarbij geldt dat de gronden per kavel voor minimaal 80% ingericht dienen te worden met groen en/of beplanting, conform Bijlage 2 Beeldkwaliteitsplan.
Het gebruik van gebouwen binnen deze bestemming is alleen toegestaan indien de totale investering ter grootte van €77.625,- ten behoeve van de kwaliteitsverbetering landschap uiterlijk binnen 1 jaar na ontwikkeling van het totale plangebied is uitgevoerd, hetgeen tot uiting komt door:
Het gebruik van gebouwen binnen deze bestemming is alleen toegestaan indien de lichtuitstraling ter plaatse van het dichtstbijzijnde Natuur Netwerk Brabant niet meer bedraagt dan 1 lux.
Het bouwen van gebouwen binnen deze bestemming is niet eerder toegestaan dan wanneer uitvoering is gegeven aan de compensatiemaatregelen ten aanzien van de steenuil, conform een door het bevoegd gezag goedgekeurd activiteitenplan.
Maximaal één kavel, met een maximale oppervlakte van 5.000 m2, mag worden gebruikt als gemeenschappelijke opstelplaats voor vrachtwagens.
Tot een gebruik, strijdig met deze bestemming, wordt in ieder geval gerekend:
Bij een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in artikel 4.1 sub a voor het toestaan van bedrijven die maximaal één milieucategorie zwaarder zijn dan op grond van de verbeelding opgenomen aanduidingen is toegestaan, onder de voorwaarden dat:
De voor 'Groen' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende bepalingen:
Toegestane gebouwen | uitsluitend gebouwen voor nutsvoorzieningen |
Bouwhoogte gebouwen in de vorm van nutsvoorzieningen | max. 4 m |
Oppervlakte gebouwen in de vorm van nutsvoorzieningen | max. 20 m2 |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende bepalingen:
Bouwhoogte | max. 4 m |
Bouwhoogte van bewegwijzering en verlichtingsarmaturen | max. 9 m |
Het bevoegd gezag kan nadere eisen stellen aan de plaats en de afmetingen van de bebouwing, ten behoeve van:
Tot een gebruik, strijdig met deze bestemming wordt in ieder geval gerekend het gebruik:
De voor 'Groen - bufferzone' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Ten aanzien van het bouwen gelden de volgende regels:
Tot een gebruik, strijdig met deze bestemming wordt in ieder geval gerekend het gebruik:
De voor 'Verkeer' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Op of in deze gronden mogen uitsluitend gebouwen ten behoeve van (openbare) nutsvoorzieningen worden gebouwd, waarvoor de volgende bepalingen gelden:
Bouwhoogte | max. 4 m |
Oppervlakte | max. 20 m2 |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende bepalingen:
Bouwhoogte bouwwerken, geen gebouwen zijnde, voor de verkeersgeleiding en wegverlichting | max. 8 m |
Bouwhoogte beeldende kunstwerken | max. 5 m |
Bouwhoogte overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde | max. 4 m |
Tot een gebruik, strijdig met deze bestemming wordt in ieder geval gerekend het gebruik:
De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met bijbehorende bouwwerken en voorzieningen.
Voor het bouwen van hoofdgebouwen gelden de volgende bepalingen:
Aantal wooneenheden per bestemmingsvlak | maximaal 1 woning, tenzij ter plaatse van de aanduiding 'maximum aantal wooneenheden' een afwijkend aantal is aangegeven |
Afstand tot de zijdelingse grens bouwperceel | min. 5 m |
Inhoud | max. 650 m3, tenzij de feitelijk aanwezige, legale inhoudsmaat meer bedraagt dan de hiervoor aangegeven maximaal toegestane inhoud, geldt de feitelijk aanwezige, legale inhoudsmaat als de maximale toegestane inhoud |
Goothoogte | max. 5 m |
Bouwhoogte | max. 10 m |
Dakhelling | min. 20o en max. 60o met uitzondering van ondergeschikte delen, zoals serres |
Voor het bouwen van bijbehorende bouwwerken gelden de volgende bepalingen:
Situering | min. 3 m achter de voorgevelrooilijn van de woning, met dien verstande dat carports achter de voorgevelrooilijn van de woning mogen worden gebouwd; de afstand tot de bestemmingsgrens bedraagt minimaal 2 m; de afstand van vrijstaande bijbehorende bouwwerken tot de woning bedraagt maximaal 20 m. |
Gezamenlijk oppervlak (incl. carports en overkappingen) | max. 150 m2, met dien verstande dat op bouwpercelen groter dan 1.000 m2 een maximum toegestane oppervlakte van 200 m2 geldt. |
Sloop bonus regeling | bij sloop van een legaal feitelijk aanwezig bijbehorend bouwwerk, mag de maximale oppervlakte aan bijbehorende bouwwerken worden verruimd met 50% van de te slopen oppervlakte tot een maximum van 200m². bij sloop van de legaal aanwezige overtollige bedrijfsbebouwing geldt dat ofwel 10% van de oppervlakte van de overtollige bedrijfsgebouwen mag worden toegevoegd aan de oppervlakte van de woning tot een maximum van 900 m3 ofwel 25% van de oppervlakte van de overtollige bedrijfsgebouwen mag worden toegevoegd aan de maximale oppervlakte aan bijbehorende bouwwerken tot een maximum van 400 m² per woning. |
Goothoogte | max. 3,2 m |
Bouwhoogte | max. 5,5 m, met dien verstande dat de bouwhoogte van een veldschuur ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - veldschuur' niet meer mag bedragen dan 3,2 m. |
Dakhelling | min. 20° en max. 60°. |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouw zijnde, gelden de volgende bepalingen:
Situering | - carports en overkappingen: uitsluitend achter de voorgevel van de woning; - onoverdekte zwembaden: uitsluitend achter de achtergevelrooilijn van de woning en op max. 20 m afstand tot de woning. |
Bouwhoogte | - erf- en terreinafscheidingen: max. 2 m met dien verstande dat de bouwhoogte vóór de voorgevelrooilijn max. 1 m bedraagt; - kleinschalige windmolens: max. 12 m; - carports en overkappingen: max. 3,2 m; - overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde: max. 4 m. |
Oppervlakte | - carports en overkappingen: max. 30 m2; - onoverdekte zwembaden: max. 100 m2; - overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde: max. 30 m2. |
Het bevoegd gezag kan door middel van het verlenen van een omgevingsvergunning, mits het past bij de stedenbouwkundige en architectonische uitstraling van de omgeving, afwijken van het bepaalde in:
Het bevoegd gezag kan door middel van het verlenen van een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in 8.2.2 voor het herbouwen van de woning op een andere locatie, indien wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:
De uitoefening van een aan huis gebonden beroep of een aan huis gebonden bedrijf is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende bepalingen van toepassing zijn:
Het bevoegd gezag kan door middel van het verlenen van een omgevingsverguninng afwijken van het bepaalde in lid 8.1 ten behoeve van het realiseren van Bed & Breakfast- voorziening tot maximaal 5 kamers, waarbij moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden:
De voor 'Waarde - Archeologie 3' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor het behoud en bescherming van (potentieel) aanwezige archeologische waarden.
Deze bestemming werkt primair ten opzichte van de andere (enkel)bestemmingen.
Voor het bouwen van gebouwen en bouwwerken, geen gebouw zijnde gelden de volgende regels:
Het is verboden zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning op en in de gronden de volgende werken, geen bouwwerk zijnde, en werkzaamheden uit te (laten) voeren:
Het in 9.3.1 vervatte verbod is niet van toepassing op werken en werkzaamheden welke:
Voor het verlenen van een omgevingsvergunning als bedoeld in 9.3.1 gelden de volgende regels:
De voor 'Waarde - Archeologie 4' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor het behoud en bescherming van (potentieel) aanwezige archeologische waarden.
Deze bestemming werkt primair ten opzichte van de andere (enkel)bestemmingen.
Voor het bouwen van gebouwen en bouwwerken, geen gebouw zijnde gelden de volgende regels:
Het is verboden zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning op en in de gronden de volgende werken, geen bouwwerk zijnde, en werkzaamheden uit te (laten) voeren:
Het in 10.3.1 vervatte verbod is niet van toepassing op werken en werkzaamheden welke:
Voor het verlenen van een omgevingsvergunning als bedoeld in 10.3.1 gelden de volgende regels:
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
Ter plaatse van de aanduiding 'Overige zone - beperking veehouderij' geldt (in afwijking van het bepaalde in de andere daar voorkomende bestemmingen) het volgende:
Ter plaatse van de aanduiding 'Overige zone - bestendigen bestaande situatie' is het beleid gericht op het behouden van de bestaande natuur- en landschapswaarden.
Ter plaatse van de aanduiding 'Overige zone - primaat landschap' is het beleid gericht op de versterking van het Kempisch kleinschalig karakter in landschappelijke en cultuurhistorische zin, met bebouwing en functies die passen bij de omgeving.
Ter plaatse van de aanduiding 'Overige zone - primaat landbouw 2' is het beleid gericht op zowel de verdere ontwikkeling en het stimuleren van innovaties in de dierhouderij, rekening houdend met milieu- en gezondheidsrisico's, alsmede grootschalige energieopwekking. Nieuwe gevoelige functies, zoals wonen, worden echter niet uitgesloten.
Bij een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van:
Een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 13.1.1 kan slechts worden verleend, mits:
Met een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in artikel 4.5.2 onder a en artikel 4.5.3 onder a, voor het anders uitvoeren van het landschappelijk inpassingsplan zoals opgenomen in Bijlage 3 bij deze regels, mits die andere uitvoering vanuit het oogpunt van landschappelijke inpassing en/of compensatie en/of ruimtelijke kwaliteit minimaal gelijkwaardig is aan het oorspronkelijke inrichtingsplan, een en ander ter beoordeling van burgemeester en wethouders.
Op het voorbereiden van een besluit tot het stellen van nadere eisen als bedoeld in artikel 3.6, lid 1, onder d Wro, is de procedure ingevolge paragraaf 3.2 (de regulier voorbereidingsprocedure) Wabo van toepassing.
Deze regels worden aangehaald als: Regels van het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Kleine Hoeven fase II'.