direct naar inhoud van Regels
Plan: Oudlandweg ong (naast 19) te Oudenbosch
Status: vastgesteld
Plantype: wijzigingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1655.BPW6058-C001

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

1.1 plan

Het bestemmingsplan 'Eerste herziening bestemmingsplan Buitengebied Halderberge' met identificatienummer NL.IMRO.1655.BP6009-C002 van de gemeente Halderberge.

1.2 bestemmingsplan

De geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlagen.

1.3 begrippen

De begrippen van het plan zoals genoemd in artikel 1.1 zijn overeenkomstig van toepassing op dit wijzigingsplan.

1.4 wijzigingsplan

het wijzigingsplan 'Oudlandweg ong (naast 19) te Oudenbosch' van de gemeente Halderberge als vervat in de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1655.BPW6058-C001 met bijbehorende regels.

Artikel 2 Wijze van meten

Bij de toepassing van deze regels wordt gemeten conform de regels in artikel 2 van het plan zoals genoemd in artikel 1.1.

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Artikel 3 Agrarisch

Ter plaatse van deze bestemming zijn de regels uit artikel 3 behorend bij het plan zoals genoemd in artikel 1.1 van toepassing.

Artikel 4 Groen

Ter plaatse van deze bestemming zijn de regels uit artikel 11 behorende bij het plan zoals genoemd in artikel 1.1, voor zover relevant, van toepassing. Aanvullend geldt de volgende bepaling:

4.1 Voorwaardelijke verplichting
  • a. Gebruik van het perceel zoals vastgelegd in het bestemmingsplan is toegestaan, mits de landschappelijke inpassing ter plaatse van de gronden bestemd als 'Groen' met aanduiding 'specifieke vorm van groen - landschappelijke inpassing' als zodanig is gerealiseerd, wordt beheerd en in stand wordt gehouden.
  • b. Onder landschappelijke inpassing wordt in deze planregels verstaan de landschapselementen zoals opgenomen in Bijlage 1 Kavelpaspoort woningbouw Oudlandweg ong (naast 19) Oudenbosch.

Artikel 5 Wonen

Ter plaatse van deze bestemming zijn de regels uit artikel 24 behorende bij het plan zoals genoemd in artikel 1.1, voor zover relevant, van toepassing, met dien verstande dat de volgende regels met dit wijzigingsplan worden gewijzigd:

5.1 Bouwregels
5.1.1 Algemeen
  • a. Oprichting van bebouwing binnen de bestemming 'Wonen' is toegestaan, op voorwaarde dat de bouwregels uit het kavelpaspoort zoals opgenomen in Bijlage 1 Kavelpaspoort woningbouw Oudlandweg ong (naast 19) Oudenbosch in acht worden genomen.
  • b. De afstand van gebouwen tot de as van de weg waaraan wordt gebouwd bedraagt 15 meter;
  • c. In afwijking van het bepaalde onder 5.1.1 sub b bedraagt de afstand van gebouwen tot de as van de weg ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - afwijkende afstand tot wegas' 10 meter .
5.1.2 Woningen

Voor het bouwen gelden de volgende regels:

  • a. de goothoogte mag niet meer bedragen dan 4,5 meter;
  • b. de bouwhoogte mag niet meer bedragen dan 10 meter;
  • c. de inhoud van de woning bedraagt maximaal 1.000 m³;
  • d. de dakhelling van de woning bedraagt minimaal 30 en maximaal 50 graden;
5.1.3 Bijhorende bouwwerken

Voor het bouwen van bijbehorende bouwwerken gelden de volgende regels:

  • a. de goothoogte mag niet meer bedragen dan 3 meter;
  • b. de bouwhoogte mag niet meer bedragen dan 5,5 meter;
  • c. de dakhelling bedraagt minimaal 30 en maximaal 50 graden;
  • d. de oppervlakte aan bijbehorende bouwwerken bedraagt niet meer dan 150 m²;
  • e. mits vrijstaand, ligt het gebouw 90º gedraaid ten opzichte van het hoofdgebouw;
  • f. vrijstaande bijgebouwen dienen achter de achterste gevel van het hoofdgebouw te worden gesitueerd, op maximaal 20 meter afstand van de hoofdbebouwing.
5.2 Voorwaardelijke verplichting landschappelijke inpassing
  • a. Gebruik van het perceel conform de bestemming ‘Wonen' is toegestaan, mits de landschappelijke inpassing ter plaatse van de gronden bestemd als 'Groen' met aanduiding 'specifieke vorm van groen - landschappelijke inpassing' maximaal 12 maanden na realisatie van de woningen is aangelegd en vervolgens aldus in stand wordt gehouden.
  • b. Onder landschappelijke inpassing wordt in deze planregels verstaan het beplantingsplan zoals opgenomen in Bijlage 1.
5.3 Voorwaardelijke verplichting geluid
  • a. De woningen mogen uitsluitend worden gerealiseerd en gebruikt als wordt voldaan aan de voorkeursgrenswaarde zoals opgenomen in de Wet geluidhinder en Besluit geluidhinder.
  • b. In afwijking van het gestelde onder a. geldt dat de woningen waarvoor een hogere grenswaarde is verleend, uitsluitend mogen worden gebouwd en gebruikt conform het door burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge verleende besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder met de daarbij genoemde voorwaarde.

Artikel 6 Waarde - Archeologie 2

6.1 Bestemmingsomschrijving

Ter plaatse van deze bestemming zijn de regels uit artikel 29 behorende bij het plan zoals genoemd in artikel 1.1, voor zover relevant, van toepassing.

Hoofdstuk 3 Algemene regels

Op het wijzigingsplan zijn de algemene regels uit hoofdstuk 3 behorende bij het plan zoals genoemd in artikel 1.1, voor zover relevant, van toepassing.

 

Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels

Artikel 7 Overgangsrecht

7.1 Overgangsrecht bouwwerken
  • a. Een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot,
    • 1. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd;
    • 2. na het teniet gaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd,mits de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het bouwen wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is teniet gegaan;
  • b. Het bevoegd gezag kan eenmalig in afwijking van het eerste lid een omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld in het eerste lid met maximaal 10%;
  • c. Het eerste lid is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.
7.2 Overgangsrecht gebruik
  • a. Het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet;
  • b. Het is verboden het met het bestemmingsplan strijdige gebruik, bedoeld in het eerste lid, te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind;
  • c. Indien het gebruik, bedoeld in het eerste lid, na het tijdstip van inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten
  • d. Het eerste lid is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan.

Artikel 8 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als: Regels van het bestemmingsplan 'Oudlandweg ong (naast 19) te Oudenbosch' van de gemeente Halderberge.