direct naar inhoud van Regels
Plan: Correctieve herziening DRU Industriepark Ulft
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1509.BP000130-VA02

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

Bij toepassing van deze regels wordt als volgt gemeten.

1.1 plan

het bestemmingsplan 'Correctieve herziening DRU Industriepark Ulft' met identificatienummer (IDN) NL.IMRO.1509.BP000130-VA02 van de gemeente Oude IJsselstreek.

1.2 bestemmingsplan

de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1509.BP000130-VA02 met de bijbehorende regels (en eventuele bijlagen).

1.3 aanduiding

een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels, regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden.

1.4 aanduidingsgrens

de grens van een aanduiding indien het een vlak betreft.

1.5 aaneengebouwde woning

een woning die deel uitmaakt van een bouwmassa bestaande uit drie of meer hoofdgebouwen.

1.6 aan huis verbonden bedrijfsactiviteit

een bedrijf dat is gericht op het vervaardigen van producten en/of het leveren van diensten in of bij een woning, waarbij de woning in overwegende mate de woonfunctie behoudt en dat een ruimtelijke uitwerking of uitstraling heeft die met de woonfunctie in overeenstemming is.

1.7 aan huis verbonden beroepsactiviteit

een bedrijf dat enkel is gericht op het leveren van diensten in of bij een woning, waarbij de woning in overwegende mate de woonfunctie behoudt en dat een ruimtelijke uitwerking of uitstraling heeft die met de woonfunctie in overeenstemming is.

1.8 afwijking van de bouwregels en/of van de gebruiksregels

een afwijking als bedoeld in artikel 3.6, eerste lid, onder c van de Wet ruimtelijke ordening.

1.9 ambachtelijk bedrijf

een bedrijf uitsluitend of overwegend gericht op het, door middel van handwerk, vervaardigen, bewerken of herstellen en het installeren van goederen die verband houden met het ambacht.

1.10 bebouwing

één of meer gebouwen en/of bouwwerken geen gebouwen zijnde.

1.11 bedrijf

een onderneming gericht op het bedrijfsmatig produceren, bewerken, installeren, herstellen, opslaan en/of distribueren van goederen.

1.12 bed & breakfast

een kleinschalige verblijfsaccommodatie voor kortdurend recreatief verblijf.

1.13 bedrijfswoning/dienstwoning

een woning in of bij een gebouw of op een terrein, kennelijk slechts bedoeld voor (het huishouden van) een persoon, wiens huisvesting daar gelet op de bestemming van het gebouw of het terrein noodzakelijk is.

1.14 begane grond

de onderste bouwlaag van een gebouw, niet zijnde een kelder.

1.15 bestemmingsgrens

de grens van een bestemmingsvlak.

1.16 bestemmingsvlak

een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming.

1.17 bijbehorend gebouw

een al dan niet vrijstaand gebouw, dat in bouwkundig opzicht ondergeschikt is aan het hoofdgebouw.

1.18 bijzondere woonvorm

een complex van ruimten bedoeld voor de huisvesting van één of meerdere huishoudens door hulpbehoevenden op het fysieke, psychische en/of sociale vlak eventueel met extra zorg en/of begeleiding, met bijbehorende voorzieningen, zoals een gemeenschappelijke ruimte en kantoor.

1.19 bouwen

het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats.

1.20 bouwgrens

de grens van een bouwvlak.

1.21 bouwlaag

een doorlopend gedeelte van een gebouw dat door op gelijke of bij benadering gelijke hoogte liggende vloeren (of horizontale balklagen) is begrensd en waarvan de lagen een nagenoeg gelijk omvang hebben, zulks met inbegrip van de begane grond en met uitsluiting van onderbouw, kelder, dakopbouw en/of zolder.

1.22 bouwperceel

een aaneengesloten stuk grond, waarop ingevolge de regels een zelfstandige, bij elkaar behorende bebouwing is toegelaten.

1.23 bouwperceelgrens

de grens van een bouwperceel.

1.24 bouwvlak

een geometrisch bepaald vlak, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde zijn toegelaten.

1.25 bouwwerk

elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die hetzij direct hetzij indirect met de grond is verbonden, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond.

1.26 cultuur en ontspanning

het bedrijfsmatig verrichten van activiteiten gericht op cultuur en ontspanning. Cultuur en ontspanning wordt onderscheiden in de volgende categorieën:

  • categorie 1: cultuur en ontspanning in de vorm van een atelier, bioscoop, bowlingbaan, creativiteitscentrum, dansschool, muziekschool, theater, museum of hieraan gelijk te stellen functies.
  • categorie 2: cultuur en ontspanning in de vorm van een evenementenhal, schouwburg, concertgebouw of hieraan gelijk te stellen functies.
1.27 cultuurhistorische waarde

de aan een bouwwerk of gebied toegekende waarde, gekenmerkt door het beeld dat is ontstaan door het gebruik dat de mens in de loop van de geschiedenis van dat bouwwerk of dat gebied heeft gemaakt.

1.28 detailhandel

het bedrijfsmatig te koop aanbieden (waaronder de uitstalling ten verkoop), verkopen, verhuren en leveren van goederen aan personen die deze goederen kopen of huren voor gebruik, verbruik of aanwending anders dan in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit.

1.29 evenement

een publieke activiteit in het algemeen bedoeld ter ontspanning en/of vermaak, waaronder begrepen commerciële, culturele, religieuze, recreatieve en/of sportieve of een daarmee gelijk te stellen activiteiten, zoals markten, braderiën, beurzen, kermissen, festiviteiten, wedstrijden, bijeenkomsten, festivals, e.d. Evenementen worden onderscheiden in de volgende categorieën:

  • categorie 1: een evenement met onversterkte (straat)muziek, achtergrondmuziek en beperkte spreekinstallaties, waarbij het evenement per dag maximaal 8.000 bezoekers trekt;
  • categorie 2: een evenement met spreekinstallaties, versterkte (live) muziek, orkest, taptoe, etc, waarbij het evenement per dag maximaal 15.000 bezoekers trekt.
1.30 gebouw

elk bouwwerk, dat een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt.

1.31 gestapelde woning

een woning die geheel of gedeeltelijk boven/onder een andere woning is gelegen.

1.32 halfvrijstaande woning

een woning die onderdeel uitmaakt van een bouwmassa bestaande uit twee hoofdgebouwen.

1.33 hoofdgebouw

een gebouw, dat op een bouwperceel door zijn constructie, afmetingen of functie als belangrijkste bouwwerk valt aan te merken en waarin de hoofdfunctie ingevolge de bestemming is of wordt ondergebracht.

1.34 horeca

een bedrijf waar hoofdzakelijk dranken en/of etenswaren voor gebruik ter plaatse worden verstrekt en/of waarin logies wordt verstrekt, zoals bijvoorbeeld een café, restaurant, hotel, pension, en naar de aard en openingstijden daarmee gelijk te stellen bedrijven, een en ander al dan niet in combinatie met een vermaaksfunctie met uitzondering van een erotisch getinte vermaaksfunctie.

1.35 kantoor

het bedrijfsmatig verlenen van diensten waarbij het publiek niet of slechts in ondergeschikte mate rechtstreeks (al dan niet via een balie) te woord wordt gestaan en geholpen.

1.36 maatschappelijke voorzieningen

sociaal-culturele, medische, educatieve, sociale en levensbeschouwelijke voorzieningen, voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening (met uitzondering van een ziekenhuis) en dagopvang.

1.37 nevenactiviteit

een activiteit die in ruimtelijke en/of functionele zin ondergeschikt is aan en voortvloeit uit de hoofdfunctie.

1.38 omgevingsvergunning

een vergunning als bedoeld in artikel 1.1, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

1.39 ondergeschikte horeca

het qua aard en omvang beperkt verstrekken van dranken en etenswaren voor gebruik ter plaatse als ondergeschikte activiteit in direct verband met andere ter plaatse toegestane hoofdactiviteiten (niet zijnde horeca);

1.40 verbeelding

de analoge en digitale voorstelling van de in het plan opgenomen ruimtelijke informatie met nummer (NL.IMRO.1509.BP000130-VA01).

1.41 voorgevel

de naar architectuur, indeling en/of uitstraling meest gezichtbepalende gevel(s) van een hoofdgebouw, (doorgaans) gekeerd naar de weg of het openbaar gebied.

1.42 voorste bouwgrens.

de bouwgrens die gericht is naar de weg en waarop de bebouwing is georiënteerd.

1.43 woning

een complex van ruimten, geschikt en bestemd voor de huisvesting van niet meer dan één huishouden, waaronder begrepen eventueel gemeenschappelijk gebruik van bepaalde ruimten.

1.44 woonzorginstelling

een instelling ten behoeve van wonen in combinatie met een zorgfunctie met bijbehorende maatschappelijke voorzieningen.

1.45 zorgeenheid

een zelfstandige gedeelte van een gebouw dat bedoeld is voor de huisvesting van personen die niet zelfstandig kunnen wonen en die geestelijke en/of lichamelijke verzorging behoeven.

Artikel 2 Wijze van meten

2.1 Wijze van meten

Bij toepassing van deze regels wordt als volgt gemeten:

2.1.1 de bouwhoogte van een bouwwerk

vanaf het peil tot aan het hoogste punt van een gebouw of van een bouwwerk geen gebouw zijnde, met uitzondering van ondergeschikte bouwonderdelen, zoals schoorstenen, antennes, en naar de aard daarmee gelijk te stellen bouwonderdelen.

2.1.2 de goothoogte van een bouwwerk

vanaf het peil tot aan de bovenkant van de goot, c.q. de druiplijn, het boeibord, of een daarmee gelijk te stellen constructiedeel.

2.1.3 de horizontale diepte van een gebouw

de diepte van een gebouw, gemeten loodrecht vanaf de gevel waaraan wordt gebouwd.

2.1.4 de inhoud van een bouwwerk

tussen de onderzijde van de begane grondvloer, de buitenzijde van de gevels (en/of het hart van de scheidingsmuren) en de buitenzijde van daken en dakkapellen.

2.1.5 de oppervlakte van een bouwwerk

tussen de buitenwerkse gevelvlakken en/of het hart van de scheidingsmuren, neerwaarts geprojecteerd op het gemiddelde niveau van het afgewerkte bouwterrein ter plaatse van het bouwwerk.

2.1.6 de verticale diepte van een ondergronds bouwwerk

de diepte van een gebouw, gemeten loodrecht vanaf peil.

2.1.7 het bebouwde oppervlak van een bouwperceel

de oppervlakte van alle op een bouwperceel gelegen bouwwerken tezamen.

2.1.8 peil
  • a. voor een gebouw, waarvan de hoofdtoegang grenst aan de weg: de gemiddelde hoogte van de weg ter plaatse;
  • b. voor andere gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde: de gemiddelde hoogte van het afgewerkte bouwterrein;
  • c. vanaf het waterpeil tot het hoogte punt van het bouwwerk.
2.2 Toepassing van maten

Bij toepassing van het bepaalde ten aanzien van het bouwen worden ondergeschikte bouwonderdelen, als plinten, pilasters, kozijnen, gevelversieringen, ventilatiekanalen, schoorstenen, liftschachten, gevel- en kroonlijsten, luifels, balkons en overstekende daken buiten beschouwing gelaten, mits de overschrijding niet meer dan 1 m bedraagt.

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Artikel 3 Gemengd - 7

3.1 Bestemmingsomschrijving

De op voor ´Gemengd - 7´ aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. kantoor;
  • b. maatschappelijk in categorie 1 van de Staat van bedrijfsactiviteiten (bijlage 2);
  • c. cultuur en ontspanning in categorie 1, met dien verstande dat uitsluitend cultuur en ontspanning in de vorm van een atelier, creativiteitscentrum, museum of hieraan gelijk te stellen functies zijn toegestaan;
  • d. dienstverlening;
  • e. wonen in maximaal het ter plaatse van de aanduiding 'maximum aantal wooneenheden' aangegeven aantal woningen;
  • f. hotel en logies ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van horeca - hotel';
  • g. ondergeschikte detailhandel;
  • h. bed & breakfast;
  • i. bedrijven van categorie a zoals bedoeld in bijlage 3;
  • j. aan huis verbonden bedrijfsactiviteiten;
  • k. aan huis verbonden beroepsactiviteiten;
  • l. het behoud en de bescherming van de cultuurhistorische waarden ter plaatse;
  • m. bijbehorende gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde;
  • n. tuinen en erven;
  • o. parkeer-, speel-, groenvoorzieningen en kunstwerken;
  • p. wegen en paden;
  • q. water en voorzieningen voor de waterhuishouding;
  • r. straatmeubilair en nutsvoorzieningen.
3.2 Bouwregels
3.2.1 Gebouwen
  • a. gebouwen moeten binnen het bouwvlak worden gebouwd;
  • b. de goothoogte en bouwhoogte mogen niet meer dan de bestaande hoogten bedragen.
3.2.2 Bedrijfswoningen

Bedrijfswoningen zijn niet toegestaan.

3.2.3 Bouwwerken geen gebouwen zijnde
  • a. de bouwhoogte van erf- en terreinafscheidingen is maximaal:
    • 1. voor (het verlengde van) de voorgevel van het hoofdgebouw 1 meter;
    • 2. achter (het verlengde van) de voorgevel van het hoofdgebouw 2 meter;
  • b. de bouwhoogte van masten is maximaal 10 meter;
  • c. de bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, is maximaal 3 meter.
3.2.4 Ondergronds bouwen
  • a. ondergronds bouwen is alleen toegestaan onder gebouwen;
  • b. de verticale diepte is maximaal 3,50 meter.
3.3 Specifieke gebruiksregels
3.3.1 Bed & Breakfast

Voor Bed & Breakfast, gelden de volgende voorwaarden:

  • a. er mogen maximaal 6 personen gelijktijdig gebruik maken van de bed & breakfast;
  • b. de accommodatie maakt deel uit van een woning;
  • c. de oppervlakte van de gehele accommodatie beslaat maximaal 30% van de woning met een maximum van 50 m2;
  • d. de bewoner van de woning woont in het hetzelfde gebouw als de accommodatie;
  • e. het gaat om kortdurend recreatief verblijf; er mag dus geen sprake zijn van verblijf in verband met seizoensgebonden werkzaamheden of tijdelijke werkzaamheden.
3.3.2 Aan huis verbonden beroeps- en bedrijfsactiviteiten
  • a. de oppervlakte die gebruikt wordt ten behoeve van de aan huis verbonden beroeps- en bedrijfsactiviteiten beslaat maximaal 30% van het woonoppervlak met een maximum van 50 m2;
  • b. de aan huis verbonden beroeps- en bedrijfsactiviteit wordt uitgeoefend door de bewoner van de woning;
  • c. er mag geen zelfstandige vorm van detailhandel zijn, uitgezonderd een beperkte verkoop in verband met het uitgeoefende beroep of bedrijf.
3.4 Afwijken van de gebruiksregels

Bij omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in lid 3.1, onder b voor het toestaan van maatschappelijk in categorie 2 van de Staat van bedrijfsactiviteiten (bijlage 2), mits dit niet leidt tot een onevenredige aantasting van de belangen van eigenaren en gebruikers ter plaatse.

Artikel 4 Gemengd - 8

4.1 Bestemmingsomschrijving

De voor 'Gemengd - 8' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. woonzorginstelling;
  • b. maatschappelijk in categorie 1 van de Staat van bedrijfsactiviteiten (bijlage 2);
  • c. wonen in maximaal het ter plaatse van de aanduiding 'maximum aantal wooneenheden' aangegeven aantal woningen;
  • d. bed & breakfast;
  • e. aan huis verbonden beroepsactiviteiten;
  • f. bijbehorende gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde;
  • g. tuinen en erven;
  • h. parkeer-, speel-, groenvoorzieningen en kunstwerken;
  • i. wegen en paden;
  • j. water en voorzieningen voor de waterhuishouding;
  • k. straatmeubilair en nutsvoorzieningen.
4.2 Bouwregels
4.2.1 Gebouwen
  • a. gebouwen moeten binnen het bouwvlak worden gebouwd;
  • b. voor zover de aanduiding 'maximale bouwhoogte (m)' is opgenomen, mag de bouwhoogte niet meer bedragen dan ter plaatse van de aanduiding 'maximale bouwhoogte (m)' is aangegeven;
  • c. voor zover de aanduiding 'minimale bouwhoogte (m)' is opgenomen, bedraagt de bouwhoogte ter plaatse minimaal de aangegeven bouwhoogte;
  • d. voor zover de aanduiding 'maximum aantal bouwlagen' is opgenomen, mag het aantal bouwlagen niet meer bedragen dan ter plaatse van de aanduiding 'maximum aantal bouwlagen' is aangegeven;
  • e. voor zover de aanduiding 'gevellijn' is opgenomen, wordt de voorgevel van de gebouwen in die gevellijn gebouwd en heeft elk gebouw een minimale oppervlakte van 500 m2.
4.2.2 Bedrijfswoningen

Bedrijfswoningen zijn niet toegestaan.

4.2.3 Bouwwerken geen gebouwen zijnde
  • a. de bouwhoogte van erf- en terreinafscheidingen is maximaal:
    • 1. voor (het verlengde van) de voorgevel van het hoofdgebouw 1 meter;
    • 2. achter (het verlengde van) de voorgevel van het hoofdgebouw 2 meter;
  • b. de bouwhoogte van masten is maximaal 10 meter;
  • c. de bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, is maximaal 3 meter.
4.2.4 Ondergronds bouwen
  • a. ondergronds bouwen is alleen toegestaan onder gebouwen;
  • b. de verticale diepte is maximaal 3,50 meter.
4.3 Afwijken van de bouwregels

Bij omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in 4.2.1 mits:

  • a. dit niet leidt tot een onevenredige aantasting van de stedenbouwkundige structuur;
  • b. de maximale bouwhoogte met niet meer dan 2 meter wordt verhoogd.
4.4 Specifieke gebruiksregels
4.4.1 Bed & Breakfast

Voor Bed & Breakfast, gelden de volgende voorwaarden:

  • a. er mogen maximaal 6 personen gelijktijdig gebruik maken van de bed & breakfast;
  • b. de accommodatie maakt deel uit van een woning;
  • c. de oppervlakte van de gehele accommodatie beslaat maximaal 30% van de woning met een maximum van 50 m2;
  • d. de bewoner van de woning woont in het hetzelfde gebouw als de accommodatie;
  • e. het gaat om kortdurend recreatief verblijf; er mag dus geen sprake zijn van verblijf in verband met seizoensgebonden werkzaamheden of tijdelijke werkzaamheden.
4.4.2 Aan huis gebonden beroepen
  • a. de oppervlakte die gebruikt wordt ten behoeve van het aan huis verbonden beroep beslaat maximaal 30% van het woonoppervlak met een maximum van 50 m2;
  • b. het aan huis verbonden beroep wordt uitgeoefend door de bewoner van de woning.
4.5 Afwijking van de gebruiksregels
4.5.1 Aan huis verbonden bedrijven

Bij omgevingsvergunning kan worden afgeweken van de regels voor het gebruik van een gedeelte van de woning ten behoeve van de uitoefening van een aan huis verbonden bedrijf. De afwijking wordt toegepast onder de voorwaarden dat:

  • a. degene die de activiteiten uitvoert, tevens de bewoner van de woning is;
  • b. de oppervlakte van de voor het beroep of bedrijf uit te oefenen ruimte maximaal 30% is van het woonoppervlak, met een maximum van 50 m2;
  • c. er geen zelfstandige vorm van detailhandel ontstaat, uitgezonderd een beperkte verkoop in verband met het uitgeoefende beroep of bedrijf;
  • d. er geen milieutechnische belemmering zijn.
4.5.2 Maatschappelijk in categorie 2

Bij omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in lid 4.1, onder a voor het toestaan van maatschappelijk in categorie 2 van de Staat van bedrijfsactiviteiten (bijlage 2), mits dit niet leidt tot een onevenredige aantasting van de belangen van eigenaren en gebruikers ter plaatse.

Artikel 5 Gemengd - 9

5.1 Bestemmingsomschrijving

De voor 'Gemengd - 9' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. horeca tot en met categorie 2 van de Staat van horeca-activiteiten (bijlage 1);
  • b. kantoor;
  • c. maatschappelijk;
  • d. dienstverlening;
  • e. cultuur en ontspanning in categorie 1;
  • f. bedrijven in categorie 1 en 2 van de Staat van bedrijfsactiviteiten (bijlage 2);
  • g. ambachtelijk bedrijf;
  • h. ondergeschikte detailhandel;
  • i. het behoud en de bescherming van de cultuurhistorische waarden ter plaatse;
  • j. bijbehorende gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde;
  • k. tuinen en erven;
  • l. parkeer-, speel-, groenvoorzieningen en kunstwerken;
  • m. wegen en paden;
  • n. water en voorzieningen voor de waterhuishouding;
  • o. straatmeubilair en nutsvoorzieningen.

5.2 Bouwregels

5.2.1 Gebouwen

  • a. gebouwen moeten binnen het bouwvlak worden gebouwd;
  • b. de goothoogte en bouwhoogte mogen niet meer dan de bestaande hoogten bedragen;
  • c. in andere gevallen dan de gevallen die bedoeld zijn onder b bedraagt de goot- en bouwhoogte maximaal de hoogste goot- en bouwhoogte van bestaande gebouwen binnen het betreffende bouwvlak.

5.2.2 Bedrijfswoningen

Bedrijfswoningen zijn niet toegestaan.

5.2.3 Ondergronds bouwen

  • a. ondergronds bouwen is alleen toegestaan onder gebouwen;
  • b. de verticale diepte is maximaal 3,50 meter.

Hoofdstuk 3 Algemene regels

Artikel 6 Algemene aanduidingsregels

6.1 Evenementen categorie 1
  • a. Ter plaatse van de aanduiding 'overige zone-evenementen categorie 1' zijn evenementen tot en met categorie 1 toegestaan.
  • b. Het aantal dagen waarop een evenement tot en met categorie 1 is toegestaan bedraagt 50 per jaar.
  • c. Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau vanwege evenementen ter plaatse van de aanduiding 'overige zone- evenementen categorie 1' bedraagt ten hoogste 50 dB(A) in de dagperiode, 45 dB(A) in de avondperiode en 40 dB(A) in de nachtperiode op de gevels van geluidgevoelige bestemmingen.
  • d. Het bepaalde onder sub b en sub c geldt slechts ter plaatse van de aanduiding 'overige zone - evenementen categorie 1'.
  • e. Indien er meerdere evenementen op één dag plaatsvinden, dan mag het totaal aantal bezoekers van deze evenementen niet meer dan 15.000 bedragen.
6.2 Evenementen categorie 2
  • a. Ter plaatse van de aanduiding 'overige zone - evenementen categorie 2' zijn evenementen tot en met categorie 2 toegestaan zonder omgevingsvergunning, indien het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau vanwege evenementen (in de SSP-hal):
      • op de gevel van de woning Emailleplein 21-23 in de dagperiode ten hoogste 58 dB(A) bedraagt, in de avondperiode ten hoogste 52 dB(A) bedraagt en in de nachtperiode ten hoogste 48 dB(A) bedraagt, en
      • op de gevels van overige geluidgevoelige bestemmingen in de dagperiode ten hoogste 50 dB(A) bedraagt, in de avondperiode ten hoogste 45 dB(A) bedraagt en in de nachtperiode ten hoogste 40 dB(A) bedraagt.
  • b. Ter plaatse van de aanduiding 'overige zone - evenementen categorie 2' en 'overige zone - evenementen categorie 1' zijn evenementen tot en met categorie 2 toegestaan met omgevingsvergunning onder de voorwaarde dat op een individuele geluidsgevoelige bestemming maximaal 24 dagen per jaar (exclusief op- en afbouw) overschrijdingen plaatsvinden van de geluidsniveaus in 6.1 sub c en 6.2 sub a en dat van deze 24 dagen;
      • hooguit 12 dagen zijn waarbij het equivalente geluidsniveau niet hoger is dan 60 dB(A) op de gevel en waarbij de eindtijd uiterlijk 23.00 uur is;
      • hooguit 6 dagen zijn waarbij het equivalente geluidsniveau niet hoger is dan 75 dB(A) en 88 dB(C) op de gevel en waarbij de eindtijd uiterlijk 01.00 uur is;
      • hooguit 6 dagen zijn waarbij het equivalente geluidsniveau niet hoger is dan 80 dB(A) en 93 dB(C) en waarbij de eindtijd uiterlijk 01.00 uur is.
  • c. Het bepaalde onder sub a geldt slechts voor evenementen van categorie 2.
  • d. Indien er meerdere evenementen op één dag plaatsvinden, dan mag het totaal aantal bezoekers van deze evenementen niet meer dan 15.000 bedragen..
6.3 Op- en afbouwwerkzaamheden evenementen

Op- en afbouwwerkzaamheden voor een evenement mogen plaatsvinden op maximaal 3 dagen voorafgaand en 2 dagen na afloop van het evenement tussen 08.00 uur en 19.00 uur. Afbouw van elektronische apparatuur is toegestaan tot maximaal een half uur na de eindtijd zoals genoemd in 6.2 sub b. Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau op de gevel van een geluidgevoelige bestemming vanwege de op- en afbouwwerkzaamheden mag niet meer bedragen dan 55 dB(A).

Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels

Artikel 7 Overgangsrecht bouwwerken

7.1 Overgangsrecht bouwwerken

Een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een bouwvergunning of omgevingsvergunning, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot,

a. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd;

b. na het teniet gaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het bouwen wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is teniet gegaan.

7.2 Afwijking

Het bevoegd gezag kan eenmalig afwijken van lid 7.1 voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld in lid 7.1 met maximaal 10%.

7.3 Uitzondering

Lid 7.1 is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.

Artikel 8 Overgangsrecht gebruik

8.1 Overgangsrecht gebruik

Het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet.

8.2 Verboden gebruik

Het is verboden het met het bestemmingsplan strijdige gebruik, bedoeld in het eerste lid, te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind.

8.3 Uitzondering strijdig gebruik

Indien het gebruik, bedoeld in het eerste lid, na het tijdstip van inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten.

8.4 Uitzonderingen op het overgangsrecht gebruik

Het eerste lid is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan.

Artikel 9 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als: Regels van het bestemmingsplan 'Correctieve herziening DRU Industriepark Ulft'.