direct naar inhoud van Regels
Plan: Schinkelsweg 6 Ospel
Status: vastgesteld
Plantype: wijzigingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0946.WPSchinkelsweg6-VA01

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

1.1 plan:

het wijzigingsplan Schinkelsweg 6 Ospel met identificatienummer NL.IMRO.0946.WPSchinkelsweg6-VA01 van de gemeente Nederweert.

1.2 wijzigingsplan:

de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en bijlagen.

1.3 Bestemmingsplan Buitengebied Nederweert:

het bestemmingsplan 'Buitengebied Nederweert', vastgesteld door de gemeenteraad van Nederweert op 24 november 2009, zoals onherroepelijk geworden bij uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 19 oktober 2011 (zaaknummer 201000964/1/R3) met planIDN NL.IMRO.0946.BPbgb2009DEF-VA01.

1.4 Bestemmingsplan Buitengebied Nederweert 1e herziening:

Het bestemmingsplan 'Buitengebied Nederweert 1e herziening', vastgesteld door de gemeenteraad van Nederweert op 24 april 2012, zoals onherroepelijk geworden bij uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 3 april 2013 (zaaknummer 201206438/1/R1) met planIDN NL.IMRO.0946.BPbgbpartherz2012-VA01.

1.5 Bestemmingsplan Buitengebied Nederweert 2e herziening:

het bestemmingsplan Buitengebied Nederweert 2e herziening' vastgesteld door de gemeenteraad van Nederweert op 17 december 2013, zoals onherroepelijk geworden bij uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 29 april 2015 (zaaknummer 201401570/1R1) met planIDN NL.IMRO.0946.BPbgbpartherz2013-OH01.

1.6 Bestemmingsplan Buitengebied Nederweert 5e herziening:

het bestemmingsplan 'Buitengebied Nederweert 5e herziening' vastgesteld door de gemeenteraad van Nederweert op 9 juli 2019, zoals in werking getreden op 29 augustus 2019 met planIDN NL.IMRO.0946.BPbgbpartherz2019-VA01.

1.7 Bestemmingsplan Buitengebied Nederweert 6e herziening:

Het bestemmingsplan 'Buitengebied Nederweert 6e herziening – fijnstofknelpunten', vastgesteld door de gemeenteraad van Nederweert op 8 oktober 2019, zoals in werking getreden op 6 december 2019 met planIDN NL.IMRO.0946.BPbgbpartherz6e-VA01.

Artikel 2 Van toepassing verklaring

De begrippen en wijze van meten van de bestemmingsplannen Buitengebied Nederweert, Buitengebied Nederweert 1e herziening, Buitengebied Nederweert 2e herziening, Buitengebied Nederweert 5e herziening en Buitengebied Nederweert 6e herziening blijven van toepassing.

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Artikel 3 Van toepassing verklaring

3.1 Van toepassing zijnde bestemmingsplanregels

De regels van de bestemmingen 'Agrarisch', ‘Waarde – Archeologie’ en ‘Waarde – Bufferzone hydrologisch gevoelige gebieden’ van de bestemmingsplannen Buitengebied Nederweert, Buitengebied Nederweert 1e herziening, Buitengebied Nederweert 2e herziening, Buitengebied Nederweert 5e herziening en Buitengebied Nederweert 6e herziening blijven van toepassing, met dien verstande dat de regels van de bestemming ‘Agrarisch’ als volgt worden gewijzigd:

  • a. De inhoudsmaat voor woningen uit artikel 3.2.3, onder 1 wordt gewijzigd conform lid 3.2 van de regels van dit wijzigingsplan.
  • b. Aan artikel 3.5 wordt lid 3.3 van de regels van dit wijzigingsplan toegevoegd.

3.2 Volume woning inclusief bijgebouwen

De maximale inhoudsmaat van de woning, inclusief bijgebouwen bedraagt 1.400 m³.

3.3 Voorwaardelijke verplichting

Het gebruiken en (doen) laten gebruiken van het perceel conform de bestemmingsomschrijving is alleen toegestaan als:

  • a. de landschappelijke inpassing overeenkomstig het beplantingsplan zoals opgenomen in Bijlage 1, of een kwalitatief daarmee vergelijkbaar plan dat door het college van burgemeester en wethouders is geaccordeerd, binnen 12 maanden na het onherroepelijk worden van dit wijzigingsplan is uitgevoerd en vervolgens in stand wordt gehouden en;
  • b. de overtollige bebouwing, zijnde de bebouwing welke de maximum inhoudsmaat van 1.400 m³ zoals bedoeld in artikel lid 3.2 van de regels van dit wijzigingsplan overschrijdt en zoals aangeduid in Bijlage 2, binnen 12 maanden na het onherroepelijk worden van dit wijzigingsplan is gesloopt.
  • c. De verontreinigde bodem, ter plaatse zoals aangegeven in Bijlage 3 Verkennend bodemonderzoek, is gesaneerd en voorafgaand aan het nemen van de sanerende maatregelen het bevoegd gezag Wet bodembescherming de BUS melding heeft goedgekeurd. De sanering moet zodanig zijn uitgevoerd dat de grond na het uitvoeren van de sanering voor de functie Wonen geschikt is.

Hoofdstuk 3 Algemene regels

Artikel 4 Van toepassing verklaring

4.1 Van toepassing zijnde bestemmingsplanregels

Hoofdstuk 3 Algemene regels van de bestemmingsplannen Buitengebied Nederweert, Buitengebied Nederweert 1e herziening, Buitengebied Nederweert 2e herziening, Buitengebied Nederweert 5e herziening en Buitengebied Nederweert 6e herziening blijven van toepassing, met dien verstande dat Hoofdstuk 3 Algemene regels als volgt wordt gewijzigd:

  • a. Aan artikel 29 wordt lid 4.2 van de regels van dit wijzigingsplan toegevoegd.

4.2 Milieuzone - geurzone
4.2.1 Algemeen
  • a. Ter plaatse van de aanduiding 'milieuzone – geurzone’ zijn de gronden mede bestemd voor de bescherming van het woon- en leefklimaat in verband met een agrarisch bedrijf waarvan de milieu-invloed zich uitstrekt tot binnen de plangrenzen van het bestemmingsplan.
  • b. De gronden ter plaatse van de aanduiding ‘milieuzone – geurzone’ dienen niet te worden beschouwd als ‘erf’ in de zin van artikel 1, lid 1 van bijlage II behorende bij het Besluit omgevingsrecht, dan wel diens rechtsopvolger.

4.2.2 Bouwregels

Ter plaatse van de aanduiding 'milieuzone – geurzone' mogen geen geurgevoelige objecten als bedoeld in artikel 1 Wet geurhinder en veehouderij, dan wel diens rechtsopvolger, worden opgericht.

4.2.3 Strijdig gebruik

Onder strijdig gebruik wordt in ieder geval verstaan het gebruik van gronden en/of bouwwerken ter plaatse van de aanduiding 'milieuzone – geurzone' als geurgevoelig object als bedoeld in artikel 1 Wet geurhinder en veehouderij, dan wel diens rechtsopvolger'.

Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels

Artikel 5 Overgangsrecht

5.1 Overgangsrecht bouwwerken
  • a. Een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het wijzigingsplan aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot:
    • 1. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd;
    • 2. na het teniet gaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de bouwvergunning wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is teniet gegaan.
  • b. Het bevoegd gezag kan eenmalig in afwijking van sub a een omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld onder sub a met maximaal 10%.
  • c. Sub is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.

5.2 Overgangsrecht gebruik
  • a. Het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van het wijzigingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet.
  • b. Het is verboden het met het wijzigingsplan strijdige gebruik, bedoeld onder sub a, te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind.
  • c. Indien het gebruik, zoals bedoeld onder sub a, na het tijdstip van inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten.
  • d. Sub a is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan.

Artikel 6 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als:


Regels van het wijzigingsplan 'Schinkelsweg 6 Ospel'.