Planregels

Op deze pagina vindt u de regels behorende bij het plan Trivium Zuid-West.

HOOFDSTUK 1 Inleiding.

 

1.1 Aanleiding.

In het zuidwestelijk deel van het Trivium zijn het ROC-gebouw en Triviumhotel gelegen. In dit gebouw zijn zakelijke dienstverlening, educatie en training, een hotel, een restaurant, een wellnesscentrum, (para)medische functies en een congresruimte aanwezig. Er is nu een verzoek ingediend voor de uitbreiding van het wellnesscentrum (sauna) met een buitengedeelte. Het wellnesscentrum is dan niet meer primair bedoeld voor de hotelgasten doch zal dan ook aantrekkelijker worden voor andere bezoekers. De gemeente Etten-Leur wil hieraan medewerking verlenen. Deze uitbreiding past echter niet in het geldend bestemmingsplan 'Parklaan Oost'. Derhalve dient hiervoor het bestemmingsplan gewijzigd te worden. Dit heeft geleid tot het bestemmingsplan 'Trivium Zuid-West'. Vanwege de integraliteit zijn in dit bestemmingsplan tevens de overige functies van het ROC-gebouw en Triviumhotel met de aangrenzende parkeergelegenheid opgenomen. Deze laatste onderdelen zijn conform het bestaande gebruik, bestemd. Bij de bebouwingsmogelijkheden is aansluiting gezocht bij de bestaande situatie en het geldend bestemmingsplan 'Parklaan Oost'.

 

1.2 Ligging plangebied.

Het plangebied betreft een gedeelte van de bedrijvenlocatie Trivium. Deze bedrijvenlocatie Trivium is gelegen aan de oostzijde van het stedelijk gebied van Etten-Leur. De locatie wordt aan de zuidzijde begrensd door rijksweg A58, aan de westzijde door de afslag 18 plaatselijk aangeduid als Oostpoort en aan de noordzijde door de Bredaseweg. Aan de oostzijde ligt de grens van de bedrijvenlocatie Trivium op de weg naar het viaduct over de rijksweg richting Hoge Vaartkant. De ligging van het plangebied 'Trivium Zuid-West' is op de volgende pagina.

 

1.3 Vigerend bestemmingsplan.

Ter plaatse geldt het bestemmingsplan 'Parklaan Oost' vastgesteld door de gemeenteraad op 4 maart 2002 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 21 juni 2002. Het bestemmingsplan is op 15 augustus 2002 in werking getreden en onherroepelijk geworden.

 

1.4 Opzet van de toelichting.

In hoofdstuk 2 wordt ingegaan op het beleid voor zover dit relevant is voor het bestemmingsplan. In hoofdstuk 3 wordt aandacht besteed aan de huidige situatie en de voorgestane herontwikkelingen. Het gaat dan met name over de ruimtelijke en functionele structuren. Milieu en duurzaamheid komen aan de orde in hoofdstuk 4. In hoofdstuk 5 wordt een toelichting gegeven op het juridisch deel van het bestemmingsplan zijnde de planregels en de plankaart. De hoofdstukken 6 en 7 hebben betrekking op de economische uitvoerbaarheid respectievelijk de maatschappelijke toetsing en het voor-overleg zoals bedoeld in het Besluit ruimtelijke ordening. In hoofdstuk 8 worden de wijzigingen verwoord die worden aangebracht in het voor-ontwerp en het ontwerp-bestemmingsplan.

 [image]