direct naar inhoud van Regels
Plan: 2e uitwerking De Bergen (Kazerne en Loods)
Status: vastgesteld
Plantype: uitwerkingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0772.80210-0301

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Relatie met het moederplan

1.1 De Bergen

Dit plan is een gedeeltelijke uitwerking van: Artikel 19 'Cultuur en ontspanning - Uit te werken' van het bestemmingsplan De Bergen dat door de Gemeenteraad van Eindhoven is vastgesteld op 15 juni 2010.

1.2 Regels

Op de bij dit plan behorende verbeelding en de hierna volgende regels zijn de algemene en bijzondere bepalingen van het bestemmingsplan De Bergen onverminderd van toepassing, tenzij in dit uitwerkingsplan een afwijkende regeling is opgenomen over hetzelfde onderwerp.

1.3 Verbeelding

De verbeelding van het bestemmingsplan De Bergen wordt herzien, zoals weergegeven op de bij dit plan behorende verbeelding. Voor het overige blijft de verbeelding van toepassing.

Artikel 2 Aanvullende begripsbepalingen

Ter aanvulling op de begripsbepalingen als vermeld in artikel 1 van het bestemmingsplan De Bergen wordt in de volgende regels verstaan onder:

2.1 het plan

2e uitwerking De Bergen (Kazerne & Loods) van de gemeente Eindhoven.

2.2 verbeelding

de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0772.80210-0301 met de bijbehorende regels (en eventuele bijlagen).

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Artikel 3 Cultuur en Ontspanning

3.1 Bestemmingsomschrijving

De voor 'Cultuur en Ontspanning' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. cultuur en ontspanning in de vorm van een podium;
  • b. horecabedrijven behorende tot de categorie 1 en 5;
  • c. andere commerciële functies in de vorm van detailandel en dienstverlening;

met daarbij behorende:
d. parkeer- en expeditie- en nutsvoorzieningen;
e. verkeers- en verblijfsvoorzieningen;
f. waterhuishoudkundige voorzieningen en leidingen;
g. groenvoorzieningen.

3.2 Bouwregels
3.2.1 Gebouwen

Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
a. de gebouwen mogen uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'bouwvlak' worden gebouwd;
b. als maximale goot- en bouwhoogte geldt de hoogte die op de verbeelding is aangegeven binnen de aanduidingen 'maximum goothoogte' en 'maximum bouwhoogte';
c. ter plaatse van de bouwaanduiding 'specifieke bouwaanduiding - monument' geldt de bestaande goothoogte als maximale goothoogte en geldt de bestaande bouwhoogte als maximale bouwhoogte;
d. ter plaatse van de bouwaanduiding 'specifieke bouwaanduiding - 1' mag maximaal 20% bebouwd worden;
e. ter plaatse van de bouwaanduiding 'specifieke bouwaanduiding - 2' mag een dakopbouw in de vorm van een gang worden gebouwd tot een maximum bouwhoogte van 10 meter.
f. ter plaatse van de bouwaanduiding 'specifieke bouwaanduiding - 3' mag een bouwwerk in de vorm van een slangentoren worden gebouwd tot een maximum bouwhoogte van 16 meter.
g.parkeernormen: niet van toepassing.

3.2.2 Bouwwerken, geen gebouwen zijnde

Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
a. de maximale bouwhoogte van erf- en terreinafscheidingen is 2 m;
b. de maximale bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, is 3 m.

3.3 Afwijken van de gebruiksregels

Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor afwijken van het bepaalde in lid 3.1 en tevens horecabedrijven toestaan die niet worden vermeld onder categorie 1 en 5 in de Lijst van horeca-activiteiten en/of worden vermeld in een hogere categorie doch die naar de aard en de invloed op de omgeving gelijk te stellen zijn met de horecabedrijven die zijn genoemd onder die categorie van de Lijst van horeca-activiteiten.

Hoofdstuk 3 Algemene regels

Artikel 4 Anti-dubbeltelregel

Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.

Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels

Artikel 5 Overgangsrecht

5.1 Overgangsrecht bouwwerken

Een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot,

  • a. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd;
  • b. na het teniet gaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de van de omgevingsvergunning voor het bouwen wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is teniet gegaan.
5.2 Afwijken

burgemeester en wethouders kunnen eenmalig bij een omgevingsvergunning afwijken van lid 5.1 voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld in lid 5.1 met maximaal 10%.

5.3 Uitzondering op het overgangsrecht bouwwerken

Lid 5.1 is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.

5.4 Overgangsrecht gebruik

Het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet.

5.5 Strijdig gebruik

Het is verboden het met het bestemmingsplan strijdige gebruik, bedoeld in lid 5.4, te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind.

5.6 Verboden gebruik

Indien het gebruik, bedoeld in lid 5.4, na het tijdstip van inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten.

5.7 Uitzondering op het overgangsrecht gebruik

Lid 5.4 is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan.

Artikel 6 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als:

Regels van het uitwerkingsplan 2e uitwerking De Bergen (Kazerne en Loods).