Plan: | Bedrijventerrein GDC-Noord 2009 |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0772.80040-0303 |
De wegenstructuur op het GDC-Noord leidt tot een verdeling in zeven grote kavels. Deze hoofdverkaveling zal vervolgens een kleinere kavelverdeling krijgen, afhankelijk van de wensen van de toekomstige gebruikers. De grenzen tussen de kavels zijn op dit moment nog nader te bepalen. Bedrijven van ca. 5000 m² tot 100.000 m² kunnen zich op het GDC-Noord vestigen. Afhankelijk van de wensen van de toekomstige gebruikers zal een definitieve verkaveling ontstaan. Het voorstel voor de kavelverdeling is slechts een voorbeeld dat gebruikt wordt voor de verdere uitleg van het stedenbouwkundig plan en de richtlijnen voor de bouwopgaven.
Figuur 2.5 Voorbeeld kavelverdeling GDC-Noord
Aan de hand van een aantal schema's worden de specifieke voorwaarden per kavel uitgelegd. Hieronder worden de grafische regels uitgelegd. In figuur 2.6 en figuur 2.7 is de fictieve verkaveling weergegeven en de daarbij behorende kavelnummers. In de toekomst zullen de kavels wellicht niet in deze vorm worden uitgegeven. Maar per plek blijven de regels hetzelfde.
Kavel A1, A2
De kavels dienen bebouwd te worden vanuit de hoeken gelegen aan de groenzone en de Mispelhoefstraat. De bebouwing van de groene hoek op kavel A1 gaat voor op de bebouwing op de rooilijn aan de openbare weg.
Kavel B1, B2
De kavels dienen op de rooilijn aan de Mispelhoefstraat en De Schakel te bouwen, waardoor de hoeken geaccentueerd worden.
Kavel C1, C2
Dit zijn de twee kleine kavels naast de groenzone. De gebouwen dienen geplaatst te worden op beide groenzone rooilijnen. Als deze locatie als één kavel wordt uitgegeven, dienen beide gebouwen tegen elkaar geplaatst te worden en dienen beide groenzonehoeken bebouwd te zijn.
Kavel D1
De noordwestelijke hoek grenst nog aan de groenzone. Vanuit deze hoek dient de bebouwing te beginnen op de rooilijn aan de openbare weg.
Kavel D2 en G4
De gebouwen op deze twee kavels dienen geplaatst te worden op de beide rooilijnen aan de openbare weg, zodat op het kruispunt duidelijke hoeken ontstaan rondom de rotonde. Op de beide andere hoeken van de rotonde gebeurt hetzelfde, zie kavels E1 en F1.
Figuur 2.6 Fictieve verkaveling westelijke deel plangebied
Kavel F1, E1
De gebouwen op deze kavels dienen geplaatst te worden op de beide rooilijnen aan de openbare weg zodat op het kruispunt duidelijke hoeken ontstaan rondom de rotonde. Op de beide andere hoeken van de rotonde gebeurt hetzelfde, zie kavels D2 en G4.
Kavel E2
Het kavel E2 heeft twee tegenover elkaar gelegen zijden aan de openbare weg. De rooilijn naast de hoofdontsluitingsweg dient als eerste bebouwd te worden. De rooilijn langs de verkavelingsweg is secundair. Langs beide wegen is men vrij om te kiezen waar de bebouwing op de rooilijn staat (in de noord- of zuid hoek, of het midden).
Kavel E3, E4
De hoeken van de Mispelhoefstraat met beide ontsluitingswegen dienen te worden geaccentueerd. De bebouwing staat in deze hoeken op de rooilijnen aan de openbare wegen.
Kavel F2, F3, F4
De bebouwing dient te beginnen op de rooilijn aan de openbare weg. Het maakt niet uit of men in het zuiden, noorden of midden van het kavel begint. Wanneer uitbreiding in de toekomst aan de orde is, dan dient dit plaats te vinden op de rooilijn aan het spoor.
Kavel F5, F6, F7
De drie kleinere kavels op de locatie F dienen bebouwd te worden vanuit de zuidwestelijke hoek aan de Mispelhoefstraat.
Kavel G1, G3
De gebouwen dienen ontwikkeld te worden vanuit de groenzonerooilijn, zodat deze op die plaats de hoeken accentueert. De straatgevelrooilijn is secundair.
Kavel G2
Kavel G2 ligt deels aan het spoor en deels aan de groenzone. De bebouwing begint hier vanuit de hoek van het kavel, gelegen aan de openbare weg.
Figuur 2.7 Fictieve verkaveling oostelijke deel plangebied
Rooilijnen
Om de afstanden tussen gebouwen van verschillende percelen te waarborgen zijn in het plan rooilijnen opgenomen. Hieronder zijn de rooilijnen tussen twee kavels en de rooilijnen naar de openbare weg beschreven, waarvan de laatste visueel zijn weergegeven in figuur 2.8.
Figuur 2.8 Rooilijnen GDC-Noord
De grens tussen twee kavels dient een onbebouwde zone te zijn. De afmeting van deze zone wordt bepaald door de helft van de bebouwingshoogte van het hoogste gebouw langs deze grens, met een minimum van 5 meter. Deze zone voorkomt brandoverslag.
Langs de openbare weg worden de rooilijnen op de kavels bepaald door het aantal benodigde parkeerstroken. Er zijn twee verschillende maten voor de afstand tussen de erfscheiding langs de openbare weg en de rooilijn. De afstand is 17 meter met één parkeerstrook of 22 meter met twee parkeerstroken. Het parkeren van personenwagens dient altijd te gebeuren in deze zone en niet in het openbaar gebied.