Plan: | Boksheidsedijk-Rosheuvel, Boksheidsedijk 6 |
---|---|
Status: | ontwerp |
Plantype: | wijzigingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0770.WPEbhd62035-ONTW |
De begripsbepalingen zoals opgenomen in artikel 1 van het bestemmingsplan 'Rosheuvel - Boksheidsedijk, Eersel', vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Eersel op 1 april 2010, zijn van toepassing op dit wijzigingsplan, met dien verstande dat in deze regels mede wordt verstaan onder:
Het wijzigingsplan 'Boksheidsedijk-Rosheuvel, Boksheidsedijk 6' van de gemeente Eersel.
De geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0770.WPEbhd62035-ONTW met de bijbehorende regels en bijlagen.
uitbreiding van een hoofdgebouw dan wel functioneel met een zich op hetzelfde perceel bevindend hoofdgebouw verbonden, daar al dan niet tegen aangebouwd en met de aarde verbonden bouwwerk met een dak.
een ruimte die wordt gebruikt voor de uitoefening van een beroep aan huis.
De wijze van meten zoals opgenomen in artikel 2 van het bestemmingsplan 'Rosheuvel - Boksheidsedijk, Eersel', vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Eersel op 1 april 2010, zijn van toepassing op dit wijzigingsplan.
De voor 'Wonen - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Voor het bouwen van hoofdgebouwen gelden de volgende bepalingen:
Voor het bouwen van bijbehorende bouwwerken gelden de volgende bepalingen:
Voor het bouwen van erf- en terreinafscheidingen gelden de volgende bepalingen:
Voor het bouwen van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde gelden de volgende bepalingen:
Op percelen met de bestemming 'Wonen - 1' mogen alleen nieuwe woningen worden gebouwd als voldoende maatregelen worden getroffen om te voorkomen dat dit leidt tot negatieve hydrologische gevolgen voor de omliggende gronden.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van:
De voor 'Waarde - Archeologie 6' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor behoud en bescherming van waardevolle verwachte archeologische informatie in de bodem.
Binnen de voor 'Waarde - Archeologie 6' aangewezen gronden zijn uitsluitend toegestaan gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, die ten dienste staan van deze bestemming, alsmede ten behoeve van de andere daar voorkomende bestemmingen, mits:
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd nadere eisen te stellen ten aanzien van de situering van gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde , de inrichting en het gebruik van gronden, indien uit onderzoek is gebleken dat ter plaatse behoudens- en beschermenswaardige archeologische monumenten of resten aanwezig zijn.
De nadere eisen zijn erop gericht dat de archeologische waarden zoveel mogelijk in de grond (in situ) worden behouden.
Het bevoegd gezag kan door middel van het verlenen van een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in 4.2 teneinde het oprichten van gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde ten behoeve van de op deze gronden liggende andere bestemming(en), indien op basis van archeologisch onderzoek is aangetoond, dat de archeologische waarden door de bouwactiviteiten niet onevenredig worden of kunnen worden geschaad. Teneinde dit te bereiken kunnen aan een omgevingsvergunning in ieder geval de volgende voorschriften worden verbonden:
De omgevingsvergunning als bedoeld in 4.4.1 wordt niet verleend dan nadat de aanvrager een rapport heeft overgelegd waarin de archeologische waarde van het terrein dat blijkens de aanvraag zal worden verstoord, naar het oordeel van het bevoegd gezag in voldoende mate is vastgesteld of getoetst wordt aan een daartoe opgestelde archeologische beleidsadvieskaart.
Alvorens het bevoegd gezag beslist over een omgevingsvergunning als bedoeld 4.4.1 winnen zij schriftelijk advies in bij een archeologisch deskundige omtrent de vraag of door het verlenen van een omgevingsvergunning geen onevenredige afbreuk wordt of kan worden gedaan aan de archeologische waarden, en of en zo ja welke voorwaarden dienen te worden gesteld.
Het is verboden zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning van het bevoegd gezag de volgende andere werken of werkzaamheden uit te voeren:
Het onder 4.5.1 vervatte verbod geldt niet:
Een omgevingsvergunning als bedoeld in 4.5.1 mag alleen worden verleend indien door de uitvoering de aanwezige archeologische waarden niet onevenredig (kunnen) worden aangetast. Teneinde dit te bereiken kunnen aan een omgevingsvergunning in ieder geval de volgende voorschriften worden verbonden:
Alvorens een besluit te nemen omtrent het verlenen van een omgevingsvergunning wint het bevoegd gezag advies in van een archeologisch deskundige omtrent de vraag of door het verlenen van de omgevingsvergunning geen onevenredige afbreuk wordt of kan worden gedaan aan de archeologische waarden, en welke voorwaarden dienen te worden gesteld.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd het bestemmingsplan te wijzigen teneinde de dubbelbestemming Artikel 4 Waarde - Archeologie 6 geheel of gedeeltelijk te doen vervallen, indien op basis van aanvullend en/of definitief archeologisch onderzoek is aangetoond dat op de betrokken locatie geen archeologische waarden (meer) aanwezig zijn.
De algemene regels zoals opgenomen in Hoofdstuk 3 van het bestemmingsplan 'Rosheuvel - Boksheidsedijk, Eersel', vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Eersel op 1 april 2010, zijn van toepassing op dit wijzigingsplan.
Dit wijzigingsplan wijzigt de verbeelding behorende bij het bestemmingsplan 'Rosheuvel - Boksheidsedijk, Eersel', vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Eersel op 1 april 2010, overeenkomstig de wijze, zoals vervat in de verbeelding behorende bij onderhavig wijzigingsplan.
Er dient te worden voorzien in voldoende parkeerplaatsen, waarbij voldaan moet worden aan het Parkeerbeleidsplan van de gemeente Eersel.
Deze regels worden aangehaald als:
Regels van het wijzigingsplan 'Boksheidsedijk-Rosheuvel, Boksheidsedijk 6'.