Plan: | Hotel-restaurant de Sniep (Broekwegschouw 207-211) |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0637.BP00004-0004 |
De Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie (PRSV) is vastgesteld door provinciale staten op 13 oktober 2004. Het beschrijft de provinciale visie op de ruimtelijke ontwikkeling voor de hele provincie en de opgaven die daarbij horen. De provincie liep hiermee vooruit op de Wet ruimtelijke ordening (die per 1 juli 2008 in werking is getreden). De PRSV heeft in de Wro geen juridische status, maar het is voor de provincie wel een zelfbindend en richtinggevend document voor het eigen ruimtelijk beleid, waarin de huidige streekplangebieden in onderlinge samenhang worden bezien. De ruimtelijke strategie in de PRSV richt zich op 2020 met een doorkijk naar de lange termijn. Deze structuurvisie helpt bij het duidelijk positioneren van streekplangebied overschrijdende zaken als de Zuidvleugel en het Groene Hart, en bij het vormgeven van de veranderende rol van de provincie bij bovenregionale gebiedsontwikkeling, in nauwe samenwerking met andere overheden, maatschappelijke organisaties en marktpartijen. Zoetermeer maakt in het PRSV deel uit van de meest stedelijke component van de Zuidvleugel van de Randstad. Belangrijk bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen is een nog grotere samenhang tussen infrastructuur en verstedelijking. Een groot deel van de verstedelijkingsopgave, meer dan 50%, moet in bestaand stedelijk gebied plaatsvinden.
Provinciale Staten hebben in februari 2003 de integrale herziening van het Streekplan Zuid-Holland West vastgesteld. Het ruimtelijk beleid van de provincie is gericht op de verbetering van het woon- en leefgebied in Zuid-Holland West door een verdergaande ruimtelijke en functionele differentiatie. Deze differentiatie wordt beoogd door stedelijke eenheden te scheiden en de groene en blauwe kwaliteiten in de tussenliggende gebieden te versterken.
Op de streekplankaart is het plangebied aangegeven als "Stads- en dorpsgebied". Deze kwalificatie betreft een aaneengesloten bebouwd gebied met functies als wonen, kantoorconcentraties, winkelvoorzieningen, horeca en andere stedelijke voorzieningen.
De Nota Regels voor Ruimte van 8 maart 2005 is de opvolger van de Nota Planbeoordeling 2002. Het vormt naast het streekplan het beoordelingskader voor gemeentelijke ruimtelijke plannen en bevat beleidsregels ten behoeve van de goedkeuring van ruimtelijke plannen. In het streekplan zijn de hoofdlijnen van het ruimtelijke beleid en de daarbij behorende opgave opgenomen. In de Nota Regels voor Ruimte is in de vorm van beleidsregels aangegeven waaraan vanuit provinciale optiek regionale en gemeentelijke plannen moeten voldoen om die opgave te kunnen verwezenlijken.
Het beleidsplan Groen, Water en Milieu (2006-2010) geeft aan hoe de provincie Zuid-Holland de komende jaren haar beleid op de terreinen groen, water en milieu vorm geeft. Het plan is de opvolger van het Beleidsplan Milieu en Water 2000-2006 en omvat het Milieubeleidsplan (Wet milieubeheer) en het Waterhuishoudingsplan (Wet op de waterhuishouding). In het beleidsplan zijn de kaders en doelstellingen opgenomen voor de periode 2006-2010 en is een doorkijk gegeven tot 2020 en voor enkele onderwerpen tot 2040. Het plan bestaat uit vier delen: een Visiedeel, een Groendeel, een Waterdeel en een Milieudeel.
Het Visiedeel bevat de strategische integrale beleidsvisie voor groen, water en milieu.
Het Groendeel bevat het beleidskader voor het algemene groenbeleid, de biodiversiteit en gaat in op programma's Ecologische Hoofdstructuur (EHS), Groen In en Om de Stad (GIOS) en Vitaal Platteland.
Het Waterdeel gaat in op het waterbeleid in Zuid-Holland voor waterveiligheid, waterbeheersing, schoon water en grond- en drinkwater. Daarnaast komt de relatie tussen water en ruimtelijke ordening aan de orde.
Het Milieudeel gaat over gezond en veilig, energie en klimaat en economie en innovatie. Onderwerpen zijn: luchtkwaliteit, verzuring, geluidskwaliteit, externe veiligheid, lichthinder, mobiliteit en infrastructuur, luchtvaart, bodem- en grondwaterkwaliteit, energiebesparing, duurzame glastuinbouw en bedrijventerreinen en beheer van grondstoffen.