direct naar inhoud van Regels
Plan: Uitwerkingsplan Elzenhof deelgebied B, Hillegom
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0534.UWPElzenhofB-VA01

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Op dit uitwerkingsplan zijn de regels van het bestemmingsplan 'Elsbroek', vastgesteld op 15 november 2012 door de gemeenteraad van Hillegom, met identificatienummer NL.IMRO.0534.BPElsbroek-VA01 , van toepassing, voor zover in de regels van dit uitwerkingsplan niet anders is bepaald en met dien verstande dat in geval van discrepantie tussen de regels van het moederplan ''Elsbroek" en het uitwerkingsplan, de regels van het uitwerkingsplan van toepassing zijn.

Artikel 1 Begrippen

In deze regels wordt verstaan onder:

1.1 plan:

het uitwerkingsplan "Uitwerkingsplan Elzenhof deelgebied B, Hillegom" met identificatienummer NL.IMRO.0534.UWPElzenhofB-VA01 van de gemeente Hillegom.

1.2 uitwerkingsplan:

de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0534.UWPElzenhofB-VA01 met de bijbehorende regels (en eventuele bijlagen);

1.3 moederplan:

het bestemmingsplan 'Elsbroek', vastgesteld op 15 november 2012 door de gemeenteraad van Hillegom, met identificatienummer NL.IMRO.0534.BPElsbroek-VA01.

1.4 parapluplan parkeren:

parapluplan parkeren: het bestemmingsplan 'Parapluplan Parkeren', vastgesteld op 26 januari 2017 door de gemeenteraad van Hillegom, met identificatienummer NL.IMRO.0534.pbpparkeren-va01.

1.5 (bedrijfsmatige) kamerverhuur:

een samenstel van verblijfsruimten, uitsluitend of mede bestemd of gebruikt om daarin aan anderen dan de rechthebbende en de personen behorende tot diens huishouden, woonverblijf, niet in de zin van zelfstandige woongelegenheid, te verschaffen, al dan niet met gehele of gedeeltelijke verzorging; een en ander kan onder meer blijken uit het feit dat voor de kamers afzonderlijk huur wordt berekend en/of betaald en elke kamer zelfstandig wordt bewoond, waarbij al dan niet sprake is van enkele gemeenschappelijke voorzieningen.

1.6 huishouden:

persoon of groep personen die een huishouding voert, waarbij sprake is van onderlinge verbondenheid en continuïteit in de samenstelling ervan; bedrijfsmatige kamerverhuur wordt daaronder niet begrepen;

1.7 wonen:

huisvesting in een woning waarbij de bewoner(s) gezamenlijk één afzonderlijk huishouden vormen;

Artikel 2 Wijze van meten

Voor de wijze van meten zijn de regels van het moederplan van toepassing.

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Artikel 3 Wonen

3.1 Bestemmingsomschrijving

De voor ‘Wonen’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. wonen;
  • b. dienstverlening ten behoeve van de woonzorgzone;
  • c. bij deze bestemming behorende voorzieningen, waaronder nutsvoorzieningen, parkeervoorzieningen, groen, water(berging), erven, tuinen, paden en wegen.
3.2 Bouwregels

Op de in lid 3.1 bedoelde gronden mogen uitsluitend bouwwerken ten dienste van de bestemming worden gebouwd, waarbij de volgende regels gelden:

  • a. er mogen maximaal 54 gestapelde woningen worden gerealiseerd;
  • b. woningen dienen in het bouwvlak gebouwd te worden;
  • c. de voorgevel van de woningen is tenminste 7 meter vanuit de rand van de Elsbroekerlaan gelegen;
  • d. de diepte van de woningen mag niet meer bedragen dan 22 meter;
  • e. de bouwhoogte mag niet meer bedragen dan 10,5 meter;
  • f. de hoofdgebouwen mogen worden afgedekt met een kap waarvan de dakhelling niet minder dan 30° en niet meer dan 60° mag bedragen;
  • g. parkeren wordt (half)ondergronds aangelegd;
  • h. er worden voldoende stallingsmogelijkheden voor fietsen gecreëerd.

Hoofdstuk 3 Algemene regels

De algemene regels van het moederplan zijn van toepassing met aanvulling van de onderstaande gebruiksregels.

Artikel 4 Algemene gebruiksregels

4.1 Parkeren en laden of lossen

De regels uit het parapluplan parkeren zijn van toepassing.

Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels

Artikel 5 Overgangsrecht

5.1 Overgangsrecht bouwwerken
  • a. Een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot,
    • 1. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd;
    • 2. na het tenietgaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het bouwen wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is teniet gegaan.
  • b. Het bevoegd gezag kan eenmalig in afwijking van lid 5.1, onder a, een omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld in lid 5.1, onder a, met maximaal 10%.
  • c. Lid 5.1, onder a, is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.
5.2 Overgangsrecht gebruik
  • a. Het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet.
  • b. Het is verboden het met het bestemmingsplan strijdige gebruik, bedoeld in lid 5.2, onder a, te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind.
  • c. Indien het gebruik, bedoeld in lid 5.2, onder a, na het tijdstip van inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten.
  • d. Lid 5.2 is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan.

Artikel 6 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als:

Regels van het uitwerkingsplan "Uitwerkingsplan Elzenhof deelgebied B, Hillegom".