direct naar inhoud van 3.5 Economisch beleid
Plan: Zuidelijk IJsselfront
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0513.1400BPZIJsselfront-DF01

3.5 Economisch beleid

De Economische visie Gouda (2005) kent een drietal speerpunten:

  • 1. Groeikansen benutten in de clusters kantoorhoudende diensten, vrijetijdsbesteding en zorg & welzijn, om een veelzijdige werkgelegenheidstoename tot stand te brengen'.
  • 2. Vitaliteit bestaande bedrijven behouden, voor stabiliteit en doorgroei van de werkgelegenheid'
  • 3. Verbeteren van de aantrekkelijkheid van het ondernemersklimaat (i.e. randvoorwaarden om goed te kunnen ondernemen), trekt nieuwe bedrijvigheid aan en laat bestaande bedrijven groeien.' Verplaatsing bedrijven uit hogere milieucategorie is geen expliciete doelstelling.

In paragraaf 2.5 (Strategie) van de visie staat verder het volgende: "Met actief beleid gericht op de verdere ontwikkeling (levensloop) van bestaande bedrijven kan - meer dan voorheen - geprofiteerd worden van een relatief 'gemakkelijke' bron van werkgelegenheid. Het devies hier luidt: eruit halen wat erin zit. Sommige soorten bedrijvigheid zijn door de aard van hun activiteiten en/of ruimtegebruik minder geschikt om in Gouda gevestigd te zijn. Voor deze soort bedrijvigheid, zoals grootschalige logistieke ondernemingen en bedrijven in hogere milieucategorieën (BHMC), zal geen actief verplaatsingsbeleid worden ingezet".

In de Economische visie worden geen specifieke actiepunten voor het bedrijventerrein Zuidelijk IJsselfront aangegeven.