Plan: | Willem de Zwijgersingel |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | wijzigingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0513.0405WPZwijger-DF01 |
In deze paragraaf wordt ingegaan op de wijze waarop de ruimtelijke en functionele ontwikkelingen een vertaling hebben gekregen in de juridisch bindende onderdelen van het wijzigingsplan, de verbeelding van de geometrische plaatsbepaling (plankaart) en de regels.
De toelichting heeft in beginsel geen rechtskracht. Niettemin vormt zij een belangrijk onderdeel van het plan. De toelichting geeft een weergave van de beweegredenen, de onderzoeksresultaten en de beleidsuitgangspunten die aan het plan ten grondslag liggen. Daarbij is de toelichting van wezenlijk belang voor een juiste interpretatie en toepassing van het wijzigingsplan.
Op de verbeelding (plankaart), getekend op een kadastrale ondergrond schaal 1:1.000, zijn door middel van coderingen (via combinatie van letteraanduidingen, arceringen en/of kleur) de bestemmingen aangegeven.
De regels bestaan uit vier hoofdstukken. In hoofdstuk 1 zijn de inleidende bepalingen opgenomen (artikel 1 en 2), hoofdstuk 2 omvat de bestemmingsregelingen (artikel 3 t/m 6), hoofdstuk 3 de algemene regels (artikel 7 t/m 11). Verder is in hoofdstuk 4 het overgangsrecht en de slotregel (artikel 12 en 13) opgenomen. Voor zover relevant zijn de artikelen overgenomen uit het moederplan "Noord".
HOOFDSTUK 1 Inleidende regels
Artikel 1
Begrippen; de in de regels gebezigde begrippen worden hierin omschreven ter voorkoming van misverstanden of verschil in interpretatie.
Artikel 2
Wijze van meten; een omschrijving van de wijze waarop het meten dient plaats te vinden.
Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels
Dit hoofdstuk bevat de regels waarin de materiële inhoud van de op de verbeelding gegeven bestemmingen zijn opgenomen. Bij de opzet van de artikelen is, zoals de Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen (SVBP 2008) bepaalt, een vaste indeling aangehouden.
Artikel 3
Voor het openbaar gebied met een groen karakter is de bestemming 'Groen' opgenomen.
Artikel 4
In dit artikel is de bestemming 'Maatschappelijk' opgenomen. In deze bestemming wordt het nieuwe schoolgebouw mogelijk gemaakt. Het oppervlak aan toegestane bebouwing is hierin niet groter dan in het vigerende plan. De bestemming is opgebouwd uit de volgende onderdelen:
Artikel 5
Het huidige fietspad wordt naar het westen verplaatst. Om dit te realiseren is de bestemming 'Verkeer - Verblijf' opgenomen. De toekenning van deze bestemmingen is gebaseerd op het uitgangspunt dat openbaar gebied, zoals fietspaden, stoepen en bermen beschermd dient te worden door een specifieke bestemming. Hierdoor wordt ongewenste (her)inrichting voorkomen.
Artikel 6
In het openbaar gebied is momenteel water aanwezig. Dit is in het vigerende bestemmingsplan bestemd als water. Overeenkomstig de gestelde voorwaarden bij het wijzigingsplan dat het water niet mag afnemen, is de singel ook in het wijzigingsplan bestemd als water.
Hoofdstuk 3 Algemene regels
Artikel 7
Anti-Dubbeltelbepaling; in deze bepaling is geregeld dat gronden die reeds bij een verleende bouwvergunning zijn meegenomen niet nog eens bij de verlening van een nieuwe bouwvergunning of het doen van een mededeling in aanmerking mag worden genomen.
Artikel 8
Algemene bouwregels; waarin is aangegeven welk bestaande afwijkende maatvoering en overschrijding van bouwgrenzen toegestaan is met het bedoelde gebruik in het wijzigingsplan.
Artikel 9
Algemene gebruiksregels; waarin is aangegeven welk gebruik strijdig is met het bedoelde gebruik in het wijzigingsplan.
Artikel 10
Algemene afwijkingsregels; hierin zijn alle afwijkingsbevoegdheden opgenomen die voor het gehele plangebied van toepassing zijn.
Artikel 11
Algemene wijzigingsregels; hierin is de wijzigingsbevoegdheid opgenomen om af te wijken van de maatvoeringen in het plan.
Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels
Artikel 12
Overgangsrecht, hierin is bepaald wat onder het overgangsrecht valt. Dit geldt voor gebruik en bouwen.
Artikel 13
Slotregel; dit artikel geeft de titel van de regels van het wijzigingsplan aan.