Plan: | Oud Blaricumerweg 34 |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0425.BP2011N002010-oh01 |
Autoverkeer
De locatie wordt ontsloten via de Oud Blaricumerweg. Deze weg is een erftoegangsweg binnen de bebouwde kom van Naarden met een maximumsnelheid van 30 km/h. De Oud Blaricumerweg sluit aan op de Brediusweg/Bollelaan, welke gecategoriseerd zijn als gebiedonsluitingsweg met een maximumsnelheid van 50 km/h. De Bollelaan ontsluit in oostelijke richting naar Huizen. De Brediusweg ontsluit in westelijke richting naar de centra van Bussum en Naarden. De Oud Blaricumerweg sluit eveneens in westelijke richting aan op de Amersfoortsestraatweg. Via de Amersfoortsestraatweg kan de autosnelweg A1 (Amsterdam - Amersfoort) worden bereikt. De locatie wordt hierdoor binnen korte afstand verbonden van gebiedsontsluitingswegen en de autosnelweg A1, waardoor de ontsluiting voor autoverkeer goed is.
Fiets
Conform de richtlijnen van Duurzaam Veilig wordt op 30 km/h-wegen, zoals de Oud Blaricumerweg, fietsverkeer gemengd met het autoverkeer afgewikkeld. De Brediusweg/Bollelaan en de Amersfoortsestraatweg beschikken over vrijliggende fietspaden. De ontsluiting voor fietsverkeer is derhalve gewaarborgd.
Openbaar vervoer
Op korte afstand is langs de Brediusweg een bushalte gesitueerd, welke 4x per uur per richting bediend wordt door een busverbinding tussen Bussum/Naarden en Huizen. Deze busdienst geeft ook verbinding met het treinstation Naarden-Bussum. De ontsluiting voor openbaar vervoer is derhalve goed.
Verkeersgeneratie
De verkeersaantrekkende werking wordt gebaseerd op basis van CROW-publicatie 256 (2007). Voor woningen bedraagt de verkeersgeneratie circa 6-7 mvt/woning per etmaal. De verkeersgeneratie zal maximaal 50 mvt/etmaal bedragen. Bovendien vervalt de bestaande woonfunctie. De toename van de verkeersintensiteit zal niet leiden tot verkeersafwikkelingsproblemen. De totale verkeersintensiteit van de omliggende wegen neemt hierdoor nauwelijks toe.
Parkeren
De parkeerbehoefte van nieuwe woningen wordt bepaald op basis van CROW-publicatie 182 (2008). Uit wordt gegaan van matig stedelijk gebied, rest bebouwde kom en dure woningen. Het parkeerkengetal bedraagt 1,9 tot 2,1 parkeerplaatsen, waardoor de totale parkeerbehoefte 12 tot 13 parkeerplaatsen bedraagt. Deze parkeerplaatsen dienen op eigen terrein te worden gefaciliteerd. In figuur 3.3 zijn 11 parkeerplaatsen weergegeven. Er wordt voor nog een oplossing voor 1 of 2 parkeerplaatsen gezocht op eigen terrein. Gezien de omvang, bestaan hiervoor mogelijkheden.