direct naar inhoud van Regels
Plan: Vreelandseweg - gasleiding Diependaalselaan 2017'
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0402.19pbp04gaslddlaan-va01

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende Regels

Artikel 1 Begrippen

1.1 plan

het bestemmingsplan 'Vreelandseweg - gasleiding Diependaalselaan 2017' met identificatienummer NL.IMRO.0402.19pbp04gaslddlaan-va01 van de gemeente Hilversum;

1.2 bestemmingsplan

de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels (en eventuele bijlagen) als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.19pbp04gaslddlaan-va01;

1.3 bestemmingsplan 'Vreelandseweg'

vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Hilversum bij besluit van 10 juli 2012 en onherroepelijk geworden na de uitspraak van de Raad van State d.d. 4 september 2013, vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.13bp00vreelandsew-va02;

1.4 bestemmingsplan 'Regels meervoudige bewoning'

vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Hilversum bij besluit van 30 maart 2015 en vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.19pbp02mvbewoning-va01;

1.5 bestemmingsplan 'Veegbestemmingsplan 2016'

vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Hilversum bij besluit van 14 december 2016 en vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.19pbp03veegbp2016-va01 en geheel onherroepelijk geworden door de uitspraak van de Raad van State op 2 augustus 2017.

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Artikel 2 Archeologie

2.1 Aanvullende bepalingen
  • a. In aanvulling op het gestelde in artikel 29 'Waarde - Archeologie - Na 1850 bebouwd gebied - Hoog-middelhoog' en artikel 31 'Waarde - Archeologie - Na 1850 bebouwd gebied – Laag', zoals weergegeven in het bestemmingsplan 'Vreelandseweg', wordt lid 4 'Omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden' sub c na nummer 3 aangevuld met:

4. voor het aanleggen en verwijderen van de gastransportleidingen die middels dit plan mogelijk worden gemaakt.

Hoofdstuk 3 Algemene regels

Artikel 3 Anti-dubbeltelregel

Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan, waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.

Artikel 4 Overige regels

4.1 Reikwijdte en toepassing

Ten aanzien van dit plan geldt dat, tenzij in dit plan anders is geregeld, het ter zake gestelde in de regels van toepassing is, zoals weergegeven in het bestemmingsplan 'Vreelandseweg'.

In aanvulling op de regels van dit bestemmingsplan 'Vreelandseweg' zijn ook de regels van de onderstaande 2 bestemmingsplannen van toepassing voor zover deze plannen regels van bestemmingsplan 'Vreelandseweg' hebben gewijzigd:

  • a. bestemmingsplan 'Regeling meervoudige bewoning';
  • b. bestemmingsplan 'Veegbestemmingsplan 2016'.

Artikel 5 Algemene gebruiksregels

5.1 Algemeen

Onder het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan wordt in ieder geval begrepen het gebruiken van gronden of bouwwerken:

  • a. het gebruik van de gronden en bouwwerken binnen 'Veiligheidszone-bedrijven 1' voor beperkt kwetsbare objecten en kwetsbare objecten;
  • b. het gebruik van de gronden en bouwwerken binnen 'Veiligheidszone-bedrijven 2' voor kwetsbare objecten.

Artikel 6 Algemene aanduidingsregels

6.1 'Veiligheidszone - bedrijven'

6.1.1 Bouwregels

In afwijking van hetgeen elders in deze regels is bepaald, geldt op of in de gronden ter plaatse van de aanduiding 'veiligheidszone – bedrijven' het volgende:

er mogen ter plaatse van de aanduiding 'Veiligheidszone-bedrijven 1' geen beperkt kwetsbare objecten en kwetsbare objecten worden gebouwd.

er mogen ter plaatse van de aanduiding 'Veiligheidszone-bedrijven 2' geen kwetsbare objecten worden gebouwd.

Artikel 7 Algemene wijzigingsregels

7.1 Wijzigingsbevoegdheid gastransportleidingen

Burgemeester en wethouders kunnen het plan, ter plaatse van de aanduiding 'wijzigingsgebied', wijzigen ten behoeve van het verplaatsen en/of verwijderen van een gasleiding, met inachtneming van de volgende voorwaarden:

  • a. de betrokken dubbelbestemming alsmede de bijbehorende hartlijn wordt verplaatst en/of verwijderd;
  • b. de regels van de bestemming 'Leiding-Gas' zijn van toepassing op de nieuwe leiding;
  • c. een aanvaardbaar woon- en leefklimaat kan worden aangetoond door middel van een goedgekeurd kwantitatieve risicoanalyse;
  • d. de belangen van de eigenaren en/of gebruikers van betrokken en nabijgelegen gronden niet onevenredig worden geschaad, waaronder in ieder geval de veiligheid wordt begrepen.

Hoofdstuk 4 Slotregel

Artikel 8 Overgangsrecht

8.1 Bouwovergangsrecht
  • a. Een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot,
    • 1. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd,
    • 2. na het teniet gaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de omgevingsvergunning wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is teniet gegaan.
  • b. Eenmalig kan in afwijking van het bepaalde onder a. een omgevingsvergunning voor het bouwen worden verleend voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld onder a. met niet meer dan 10 %.
  • c. Het bepaalde onder a. is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreden van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsregel van dat plan.

8.2 Gebruiksovergangsrecht
  • a. Het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van dit bestemmingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet.
  • b. Het is verboden het met het bestemmingsplan strijdige gebruik, bedoeld onder a., te veranderen of te laten veranderen in een ander met het plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind.
  • c. Indien het gebruik, bedoeld onder a., na de inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit daarna te hervatten of te laten hervatten.
  • d. Het bepaalde onder a. is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsregels van dat plan.

Artikel 9 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als:

Regels van het bestemmingsplan 'Vreelandseweg - gasleiding Diependaalselaan 2017' van de gemeente Hilversum.