Plan: | Langgewenst |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0402.11bp01langgewenst-va01 |
Over het voorontwerpbestemmingsplan is overeenkomstig de gemeentelijke Inspraakverordening gelegenheid tot inspraak geboden. Het voorontwerpbestemmingsplan Langgewenst heeft vanaf 23 september 2011 voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen voor de inspraak. Ook is het voorontwerpbestemmingsplan op de gemeentelijke website raadpleegbaar geweest tijdens deze periode en is het plan raadpleegbaar geweest op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Binnen deze periode zijn geen inspraakreacties ingediend. Er zijn wel enkele reacties van overleginstanties ontvangen, zie onderdeel 6.5.2.
Het ontwerpbestemmingsplan Langgewenst heeft vanaf vrijdag 17 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Op 7 februari 2012 is het ontwerpbestemmingsplan besproken met de Klankbordgroep Langgewenst. Binnen de zienswijzenperiode is op 6 maart 2012 een informatiebijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan gehouden in De Vorstin. De periode waarbinnen zienswijzen konden worden ingediend eindigde op donderdag 29 maart 2012. Naar aanleiding van de zienswijzenperiode is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze is van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk. De regionale brandweer (Gooi en Vechtstreek) en Waternet hebben per brief aangegeven dat zij kunnen instemmen met het ontwerpbestemmingsplan LanDe ingediende zienswijze en het gemeentelijk commentaar daarop is opgenomen in een zienswijzennota.
Deze zienswijzennota is als bijlage bij de toelichting opgenomen. De ingediende zienswijze geeft aanleiding tot een beperkte bijstelling van de toelichting het ontwerpbestemmingsplan. Ook zijn enkele ambtshalve wijzigingen van het bestemmingsplan aan de gemeenteraad voorgesteld. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de wijzigingennota. Deze nota is als bijlage bij de toelichting opgenomen.
Na instemming van uw raad met de ´zienswijzennota ontwerpbestemmingsplan Langgewenst´ en de ´wijzigingennota ontwerpbestemmingsplan Langgewenst´ worden deze beide nota´s als bijlage bij de toelichting opgenomen.
Het voorontwerpbestemmingsplan Langgewenst is tijdens de inspraakperiode aan diverse instanties toegezonden in het kader van het vooroverleg. Zeven instanties hebben gereageerd op het voorontwerpbestemmingsplan Langgewenst.
In bijlage 7 ´Inspraak- en vooroverlegnota´ zijn de binnengekomen reacties samengevat en van een antwoord voorzien. Ook is in deze nota per reactie een conclusie opgenomen, waarin wordt aangegeven of de reactie wel of niet leidt tot aanpassing.
De zeven ontvangen reacties vanuit het vooroverleg zijn deels aanleiding om het bestemmingsplan aan te passen. Vijf van de ontvangen reacties leiden tot beperkte aanpassing van het plan. Ook zijn enkele ambtshalve aanpassingen van het plan nodig. Hieronder worden deze aanpassingen kort doorgenomen. In bijlage 7 zijn alle aanpassingen nader omschreven.
De reacties van de provincie Noord-Holland en van Vitens leiden niet tot aanpassingen in het ontwerpbestemmingsplan.
De reactie van Waternet leidt tot een beperkte aanpassing van de toelichting. Ook is een nieuwe bijlage bij de toelichting opgenomen; de waterparagraaf (Bijlage 6).
De respons van AM leidt tot een aanpassing van de regels, verbeelding en toelichting.
De realisatie van liftschachten en glazenwasinstallaties op en aan gebouwen wordt mogelijk gemaakt. Hiernaast worden het plan zo aangepast dat de maximale goothoogte van de bestemming Gemengd - 2 wordt vastgelegd op 14 meter en dat de maximale nokhoogte hiervan wordt vastgelegd op 20 meter.
De maximale helling van de kap wordt bepaald op 65 graden. De toelichting van het bestemmingsplan is hierop aangepast.
De ontvangen reactie van de Commissie voor Welstand en Monumenten leidt tot een beperkte aanpassing van de toelichting.
De reactie van Punt Beheer B.V. leidt tot een aanpassing van het plan zodat aan de voorzijde van de bestemming Gemengd - 1 kolommen mogen worden gebouwd binnen de aanduiding ´onderdoorgang´. Ook wordt de maximale toegestane categorie horeca binnen de bestemming Gemengd – 1 veranderd van categorie A naar categorie B. De maximale bouwhoogtes binnen de bestemming Gemengd - 1 worden beide met 1 meter verhoogd (van 18 meter naar 19 meter en van 23 meter naar 24 meter).
Het onderzoek Externe Veiligheid dat bij het voorontwerpbestemmingsplan is gevoegd als bijlage bij de toelichting is aangepast naar aanleiding van opmerkingen van en nader overleg met de gemeente Hilversum en met de regionale brandweer Gooi en Vechtstreek. Het aangepaste onderzoeksrapport Externe Veiligheid is bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd. Ook is de opgenomen tekst in de toelichting van het bestemmingsplan over externe veiligheid gewijzigd, mede naar aanleiding van de reactie van de VROM-inspectie.
Daarnaast zijn de aanduidingen voor de parkeergarage en voor de inrit van de parkeergarage aangepast, zodat de verbeelding en de regels woordelijk met elkaar in overeenstemming zijn. Ook is de benaming naam van de archeologische dubbelbestemming gewijzigd naar Waarde - Archeologie - Na 1850 bebouwde gebied - Hoog / Middelhoog. Inhoudelijk is deze regeling niet aangepast.