direct naar inhoud van 6.1 Milieueffectrapportage
Plan: Weesperzijde 150
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0363.M1211BPSTD-VG01

6.1 Milieueffectrapportage

Algemeen

Doel van een milieueffectrapportage is om de milieuaspecten volwaardig mee te kunnen nemen in de besluitvorming. In het MER worden de effecten van de beoogde ontwikkeling voor alle relevante milieuaspecten systematisch in beeld gebracht. Tevens wordt nagegaan of er alternatieven of maatregelen zijn waarmee eventuele negatieve effecten kunnen worden verminderd of voorkomen.

In het ruimtelijk besluit dat m.e.r.-plichtig is moet worden aangegeven hoe de uitkomsten van het MER worden betrokken in de besluitvorming.

Wettelijk kader

De m.e.r. is geregeld in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer (Wm) en in het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r. 1994). Per 1 juli 2010 werd de m.e.r.-procedure ingrijpend gewijzigd. Ingevolge het overgangsrecht van de Wet modernisering m.e.r. blijft bij m.e.r-procedures, waarbij de zogenaamde richtlijnen voor 1 juli 2010 zijn vastgesteld, de voor 1 juli 2010 geldende regelgeving van toepassing. Het Besluit m.e.r. bevat bijlagen met daarin overzicht van activiteiten waarvoor een m.e.r. verplicht is. Bij de activiteiten horen ook drempelwaarden; niet voor elke activiteit geldt een m.e.r.-plicht, pas als bepaalde drempelwaarden worden overschreden.

De herontwikkeling van de locatie Weesperzijde 150 is beoordeeld aan de hand van de milieuaspecten bodem, water, natuur, geluid, luchtkwaliteit, externe veiligheid archeologie en cultuurhistorie en ondergrondse infrastructuur. Het resultaat daarvan volgt in de navolgende paragrafen.

Conclusie

Er zijn geen milieubelemmerende aspecten voor het initiatief.