Plan: | Kolenkitbuurt Blok 5 |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0363.E1202BPSTD-OH01 |
In hoofdstuk twee van de regels 'Bestemmingsregels' wordt op de bestemmingen en hun gebruik ingegaan.
Op de verbeelding zijn alle functies zodanig bestemd, dat het mogelijk is om met behulp van het renvooi direct te zien welke bestemmingen aan de gronden binnen het plangebied zijn gegeven en welke regels daarbij horen. Uitgangspunt daarbij is dat de verbeelding zoveel mogelijk informatie geeft over de in acht te nemen maten en volumes. De regels geven duidelijkheid over de bestemmingsomschrijving, de bouwregels en de specifieke gebruiksregels. Onderstaand volgt een toelichting per bestemmingsartikel.
De bestemming Groen is toegekend aan de gronden met structurerende groenpartijen. Het aanleggen van wandel- en fietspaden binnen deze bestemming is toegestaan. Er gelden enkele bouwregels voor kleine gebouwtjes, bijvoorbeeld voor nutsvoozieningen, en bouwwerken, geen gebouwen zijnde.
Deze bestemming is opgenomen voor de doorgaande wegen in het plangebied. Er zijn bouwregels opgenomen voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde.
De bestemming Water is bedoeld voor water(berging) en groenvoorzieningen. Het gebruik ten behoeve van ligplaatsen of aanlegplaatsen voor woonschepen is via de specifieke gebruikregels verboden.
Gronden binnen de bestemming Wonen zijn bestemd voor woningen inclusief de mogelijkheid om een aan huis gebonden beroep uit te oefenen. Ten aanzien van hoofdgebouwen, bijbehorende bouwwerken en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden diverse bouwregels. Bijgebouwen mogen niet gebruikt worden als woonruimte. In de specifieke gebruiksregels is een regeling opgenomen voor aan huis gebonden beroepen. Het is mogelijk hiervan af te wijken. Binnen de bestemming zijn in de plint kleinschalige bedrijven mogelijk voor zover vallen in de milieucategorie 1 en 2 van de bijgevoegde Staat van Bedrijfsactiviteiten. De maximale oppervlakte per vestiging is 60 m2.
Artikel 7 Waterstaat - waterkering
Voor de waterkering is de waterkerende functie tot uitdrukking gebracht in de dubbelbestemming Waterstaat - waterkering. De betreffende gronden hebben, behalve de "primaire" bestemming, nog een andere ("secundaire") bestemming gekregen, omdat zij tevens een andere functie hebben. Het bebouwen van deze gronden ten behoeve van de secundaire bestemmingen is uitsluitend toegestaan als hiervoor een omgevingsvergunning is verleend. De vergunning wordt verleend als de waterkeringsbelangen hierdoor niet onevenredig worden geschaad. Het bevoegd gezag wint hiervoor, met het oog op een zorgvuldige voorbereiding van het besluit, advies in bij de beheerder van de waterkering, voordat ze beslissen op het verzoek om omgevingsvergunning.