Plan: | Hamersveldseweg 127 |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | wijzigingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0327.221-0401 |
het Wijzigingsplan Hamersveldseweg 127 met identificatienummer NL.IMRO.0327.221-0401 van de gemeente Leusden;
de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlagen;
het bestemmingsplan Buitengebied Leusden 2009, en op dat op 2 april 2009 door de gemeenteraad van Leusden is vastgesteld en onherroepelijk is geworden op 2 december 2010.
de weergave van de inhoud van een bestemmingsplan (onder tek.nr. NL.IMRO.0327.221-0401) conform het gestelde in de Regeling Standaarden Ruimtelijke Ordening 2012. Onder het begrip 'verbeelding' wordt zowel de analoge wijze als de digitale wijze verstaan.
Voor de overige begrippen is artikel 1 van het bestemmingsplan Buitengebied Leusden 2009 van overeenkomstige toepassing.
Voor de wijze van meten is artikel 2 van het bestemmingsplan Buitengebied Leusden 2009 van overeenkomstige toepassing.
Voor de gronden met de bestemming "Agrarisch" zijn de voorschriften van artikel 4 (Agrarisch gebied) behorende bij het bestemmingsplan Buitengebied Leusden 2009 van toepassing, met dien verstande dat deze worden aangevuld met een sub g.
g. aanleg en instandhouding van de landschappelijke inpassing en het gebruik als tuin ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch - landschappelijke inpassing'.
Als verboden gebruik wordt in ieder geval verstaan het gebruik van de gronden ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch uitgesloten - inrit' voor een in-/uitrit.
Voor de gronden met de bestemming "Wonen" zijn de voorschriften van artikel 13 (Wonen) behorende bij het bestemmingsplan Buitengebied Leusden 2009 van toepassing met dien verstande dat deze worden aangevuld met een sub d en e.
d. instandhouding van de bestaande cultuurhistorische waardevolle bebouwing ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - schuur';
e. een ontwerp- en adviesbureau ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van wonen – ontwerp- en adviesbureau'.
Ter plaatse van de aanduiding 'cultuurhistorische waarden' geldt dat het pas is toegestaan om een bouwwerk (deels) te slopen indien van burgemeester en wethouders een omgevingsvergunning voor het slopen van een bouwwerk is verkregen. Dit ongeacht het bepaalde in de regels bij andere op deze gronden van toepassing zijnde bestemmingen.
De omgevingsvergunning voor het slopen van een bouwwerk wordt verleend, indien is gebleken dat de in lid 4.4.1 genoemde werken en werkzaamheden:
Om de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het (gedeeltelijk) slopen van een bouwwerk goed te kunnen beoordelen is een motivatie nodig waarom deze sloop gewenst is en waarom dit verantwoord is ten opzichte van de cultuurhistorische waarden welke verloren gaan.
Aan de omgevingsvergunning voor het slopen van een bouwwerk kunnen voorschriften worden verbonden.
Van de vergunningplicht als omschreven in lid 4.4.1 is normaal onderhoudswerk uitgezonderd.
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
Op het wijzigingsplan zijn de bijzondere bepalingen uit hoofdstuk III en de algemene regels uit hoofdstuk IV behorende bij het bestemmingsplan Buitengebied Leusden 2009 van toepassing, met dien verstande dat:
Deze regels worden aangehaald als:
regels van het 'Wijzigingsplan Hamersveldseweg 127' van de gemeente Leusden.