Plan: | Bandijk 33 te Lathum |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0299.BP00BANDIJK33-VG01 |
In dit plan wordt verstaan onder:
het bestemmingsplan "Bandijk 33 te Lathum" van de gemeente Zevenaar;
de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het bestand GML-bestand NL.IMRO.0299.BP00BANDIJK33-VG01 met de bijbehorende regels (en eventuele bijlagen);
een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar in gevolge de regels regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden;
de grens van een aanduiding indien het een vlak betreft;
een afwijking als bedoeld in artikel 3.6, eerste lid, onder c van de Wet ruimtelijke ordening;
een gebouw dat dient voor de uitoefening van de agrarische activiteiten
een woning bedoeld voor één huishouden, wiens huisvesting ter plaatse, gelet op de bestemming van het gebouw of terrein, noodzakelijk is.
bedrijf dat geheel of in overwegende mate gericht is op het verlenen van diensten aan particulieren of niet-agrarische bedrijven waarbij gebruik gemaakt wordt van het telen van gewassen, het houden van dieren of het toepassen van andere land-, bos- of natuurbouwkundige methoden, met uitzondering van mestbewerking;
Voorbeelden van agrarisch verwante bedrijven zijn: dierenasiels, dierenklinieken, groen-composteringsbedrijven, hondenkennels, hoveniersbedrijven, instellingen voor agrarisch praktijkonderwijs, proefbedrijven.
de aan een gebied toegekende verwachting in verband met de kans op het voorkomen van archeologische relicten;
de aan een gebied toegekende waarde in verband met het voorkomen van archeologische relicten;
één of meer gebouwen en/of bouwwerken, geen gebouw zijnde;
de oppervlakte van de bebouwing binnen het bouwvlak of, bij afwezigheid daarvan, het bestemmingsvlak, uitgedrukt in een percentage van de oppervlakte van dat vlak.
een overnachtingsaccommodatie gericht op het bieden van de mogelijkheid tot een
toeristisch en kortdurend verblijf met het serveren van ontbijt. Een bed en breakfast is gevestigd in een woonhuis of bijgebouw en wordt gerund door de eigenaren van het betreffende huis.
een inrichting of instelling gericht op het bedrijfsmatig voortbrengen, vervaardigen, bewerken, opslaan, installeren en/of herstellen van goederen, aan huis verbonden beroepen daaronder niet begrepen.
een gebouw dat dient voor de uitoefening van één of meer bedrijfsactiviteiten.
een woning in of bij een gebouw of op een terrein, slechts bedoeld voor (het huishouden van) een persoon, wiens huisvesting daar gelet op de bestemming van het gebouw of het terrein, noodzakelijk is.
een beroep of (kleinschalig) bedrijf, gericht op het verlenen van diensten of vervaardigen van producten, en dat niet krachtens een milieuwet vergunningplichtig is, dat door de beperkte omvang daarvan in een woning en/of bijbehorende gebouwen met behoud van de woonfunctie kan worden uitgeoefend door (één van) de bewoner(s) van de woning en maximaal 1 ondersteund personeelslid, en dat een ruimtelijke uitwerking heeft die met de woonfunctie in overeenstemming is en dat wordt uitgeoefend door de eigenaar van de betreffende woning.
een bestemming geeft aan voor welk doel of welke doeleinden (functies) de als zodanig op de verbeelding aangegeven gronden mogen worden gebruikt;
de grens van een bestemmingsvlak;
een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming;
uitbreiding van een hoofdgebouw dan wel functioneel met een zich op hetzelfde perceel bevindend hoofdgebouw verbonden, daar al dan niet tegen aangebouwd op de grond staand gebouw, of ander bouwwerk met dak. Onder dit begrip vallen derhalve onder andere aanbouwen, uitbouwen, bijgebouwen, overkappingen, kelders en opbouwen;
het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats;
een geometrisch bepaald vlak, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde zijn toegelaten.
elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die hetzij direct hetzij indirect met de grond is verbonden, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond.
de grens van een bouwperceel;
een geometrisch bepaald vlak, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde zijn toegelaten;
elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die hetzij direct hetzij indirect met de grond verbonden is, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond;
de vloeroppervlakte van alle voor mensen toegankelijke ruimten binnen een gebouw;
de aan een bouwwerk, landschapselement of gebied toegekende waarde, gekenmerkt door het beeld dat is ontstaan door het gebruik, dat de mens in de loop van de geschiedenis van dat bouwwerk, landschapselement of dat gebied heeft gemaakt.
verblijf buiten de woning voor recreatieve doeleinden zonder dat er een overnachting elders
mee gepaard gaat.
voorziening ten behoeve van dagrecreatie.
het bedrijfsmatig te koop aanbieden, waaronder de uitstalling ten verkoop, het verkopen en/of leveren van goederen voor gebruik, verbruik of aanwending overwegend anders dan in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit;
situatie waarbij twee zelfstandige huishoudens wonen in één woning.
Het geheel van al dan niet incidentele dan wel al dan niet kortdurende, maar wel tijdelijke activiteiten, dat plaatsvindt bij een voor publiek toegankelijke gebeurtenis, zoals een feest, kermis, optocht, braderie, wedstrijd of andere bijeenkomst tot ontspanning of vermaak, of een vertoning, voorstelling of herdenking, waarbij het schenken van alcoholische dranken is toegestaan.
niet-gemotoriseerde recreatieve activiteiten, zoals wandelen, fietsen, skaten, paardrijden,vissen, zwemmen en natuurobservatie.
elk bouwwerk, dat een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt;
Onderdeel van een agrarisch bedrijf waarvoor het bedrijf beschikt over voldoende agrarische cultuurgrond in de omgeving van de bedrijfsgebouwen om de dieren binnen de veehouderijtak voor dmeer dan 50 procent zelf te kunnen voeren.
Plan waarin de ondernemer informatie biedt over de grondgebondenheid van het veehouderijbedrijf of de veehouderijtak
een gebouw dat op een bouwperceel door zijn constructie of afmetingen, dan wel gelet op de bestemming, als het belangrijkste bouwwerk valt aan te merken;
een tent, een tentwagen, een kampeerauto, een caravan of een stacaravan, dan wel enig ander voertuig of onderkomen, dat geheel of ten dele is bestemd of opgericht dan wel wordt of kan worden gebruikt voor recreatief nachtverblijf, en geen bouwwerk is waarvoor ingevolge de Woningwet een bouwvergunning is vereist.
terrein met ten minste twintig kavels (plaatsen) ingericht om daarop gelegenheid te geven tot het plaatsen of geplaatst houden van kampeermiddelen en andere recreatieve onderkomens, ten behoeve van recreatief nachtverblijf voor personen, die hun vaste verblijfplaats elders hebben, en voor de daarbij behorende voorzieningen.
een winkel op een kampeerterrein, waarin de bedrijfsuitoefening is gericht op detailhandel in hoofdzaak ten dienste van dat kampeerterrein (verkoop van levensmiddelen, speelgoed, kampeeraccesoires, souvenirs).
kampeerterrein met maximaal 20 plaatsen. Permanente plaatsing van stacaravans, gebouwde recreatieve nachtverblijven (zoals trekkershutten, recreatieruimtes, etc.) is niet toegestaan.
een sportactiviteit waarbij motorisch of mechanisch geluid wordt geproduceerd dat zodanig is dat het omgevingsgeluid wordt overschreden, waaronder in ieder geval begrepen gildes, de autosport, motorsport, (model)vliegsport, de schietsport met behulp van vuurwapens, de jachtsport wordt hier niet onder begrepen.
meter;
Voorzieningen zoals ten behoeve van religie, het verenigingsleven, cultuur, onderwijs, opvoeding, kinderopvang, gezondheidszorg, volksgezondheid, bejaardenzorg, woonzorg, sociaal-cultureel en openbare en bijzondere dienstverlening.
zorg die een persoon, zonder dat die persoon daarvoor betaald wordt, meer dan 8 uur per week of langer dan 3 maanden, draagt voor een chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend familielid;
in het kader van de Natuurbeschermingswet aangewezen gebieden ter bescherming van de biodiversiteit.
één of meerderde activiteiten ondergeschikt aan de hoofdactiviteit in zowel (gezamenlijke) omvang (m2) als de effecten op het woon- en leefklimaat.
Een veehouderijbedrijf waarvan de agrarische productie voor het grootste deel afkomstig is uit de niet - grondgebonden veehouderijtak(ken). Een niet-grondgebonden veehouderijtak is een onderdeel van een agrarisch bedrijf dat beschikt over onvoldoende cultuurgrond om de dieren op het eigen bedrijf in de omgeving van de bedrijfsgebouwen voor meer dan 50 procent van het benodigde voer te voorzien.
een vergunning als bedoeld in artikel 1.1, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;
een vergunning als bedoeld in artikel 3.3 onder a van de Wet ruimtelijke ordening;
een voor verblijf geschikt, al dan niet aan zijn bestemming onttrokken, vaar- of voertuig, ark of caravan, voor zover dat/die niet als een bouwwerk is aan te merken, alsook een tent;
een (voormalige) agrarische bedrijfswoning die -naast het gebruik als bedrijfswoning voor het agrarisch bedrijf waarbij de woning behoort- tevens mag worden gebruikt voor bewoning als burgerwoning door derden die geen functionele binding hebben met het bijbehorend agrarisch bedrijf, en die niet wordt beschermd tegen milieugevolgen van het bijbehorende bedrijf, met dien verstande dat de woning is gelegen binnen een agrarisch bouwvlak ten behoeve van een bestaand agrarisch bedrijf.
een inrichting, bestaande uit een of meer voor publiek toegankelijke, besloten ruimten, waarin bedrijfsmatig of op een daarmee vergelijkbare wijze, seksuele handelingen worden verricht of vertoningen van erotisch-pornografische aard plaatsvinden. Onder een hiervoor bedoelde inrichting worden in elk geval verstaan:
een blok van maximaal twee aaneengebouwde woningen, waarvan de hoofdgebouwen aan elkaar gebouwd zijn, al dan niet door middel van een bijbehorend bouwwerk;
de analoge en digitale verbeelding van de bestemming(en);
de naar de weg gekeerde gevel van een gebouw of, indien het een gebouw betreft met meer dan één naar de weg gekeerde gevel, de gevel die kennelijk als zodanig moet worden aangemerkt;
de lijn die, op peil, door het buitenwerkse vlak van de voorgevel loopt, welke lijn in geval van een bouwgrens waarnaar de voorgevel is gekeerd, wordt verondersteld te liggen ter plaatse van die bouwgrens;
een woning die geheel vrij staat ten opzichte van andere bebouwing;
weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b van de Wegenverkeerswet (alle voor het openbaar verkeer openstaande wegen of paden met inbegrip van de daarin liggende bruggen en duikers en de tot die wegen behorende paden en bermen of zijkanten). Onder weg wordt niet verstaan achterpaden bij woningen, waaronder brandgangen;
een wijziging als bedoeld in artikel 3.6 lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening;
een complex van ruimten, uitsluitend bedoeld voor de huisvesting van één afzonderlijk huishouden.
het gedeelte van het (al dan niet bebouwde) perceel, dat is gelegen aan de zijkant van een gebouw en dat in feitelijk opzicht is ingericht ten dienste van het gebruik van dat gebouw, en, voorzover dit bestemmingsplan deze inrichting niet verbiedt;
Bij toepassing van deze regels wordt als volgt gemeten:
het oppervlak dat met bouwwerken mag worden bebouwd, uitgedrukt in procenten van de oppervlakte van het bouwperceel, voor zover dat is gelegen binnen de bestemming, of binnen een in de regels nader aan te duiden gedeelte van die bestemming;
langs het dakvlak ten opzichte van het horizontale vlak;
vanaf het peil tot aan de bovenkant van de goot, c.q. de druiplijn, het boeibord, of een daarmee gelijk te stellen constructiedeel;
tussen de onderzijde van de begane grondvloer, de buitenzijde van de gevels (en/of het hart van de scheidingsmuren) en de buitenzijde van daken en dakkapellen;
vanaf het peil tot aan het hoogste punt van een gebouw of van een bouwwerk, geen gebouw zijnde, met uitzondering van ondergeschikte bouwonderdelen, zoals schoorstenen, antennes, en naar de aard daarmee gelijk te stellen bouwonderdelen.
tussen de buitenwerkse gevelvlakken en/of het hart van de scheidingsmuren, neerwaarts geprojecteerd op het gemiddelde niveau van afgewerkte bouwterrein ter plaatse van het bouwwerk.
tussen de grens van het bouwperceel en een bepaald punt van het bouwwerk, waar die afstand het kortst is;
bij de toepassing van het bepaalde ten aanzien van bouwen worden ondergeschikte bouwdelen zoals plinten, pilasters, kozijnen, luifels, gevelversieringen, standleidingen voor hemelwater, wanden van ventilatiekanalen en schoorstenen, gevel- of kroonlijsten, overstekende daken, goten, erkers, serres, balkons, trappen, bordessen, funderingen buiten beschouwing gelaten, mits de overschrijding niet meer dan één meter bedraagt;
bij de berekening van de goothoogte worden wolfseinden, dakkapellen en entreepartijen buiten beschouwing gelaten.
De voor “Agrarisch” aangewezen gronden zijn bestemd voor:
en tevens ter plaatse van het agrarisch bouwvlak:
Op en in de gronden als bedoeld in artikel 3.1 mogen uitsluitend de volgende bouwwerken, geen gebouwen zijnde worden gebouwd:
Voor bedrijfsbebouwing, inclusief overkappingen, gelden de volgende regels:
Voor bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Voor bijbehorende bouwwerken bij een bedrijfswoning gelden de volgende regels:
Voor plattelandswoningen gelden de volgende regels:
Voor bijbehorende bouwwerken bij een plattelandswoning gelden de volgende regels:
Voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Binnen het bouwvlak:
Buiten het bouwvlak
Burgemeester en wethouders kunnen ter waarborging van de (toekomstige) waterhuishouding nadere eisen stellen met betrekking tot waterhuishoudkundige voorzieningen, waterbergings- en/of infiltratievoorzieningen, oppervlakteverharding of andere maatregelen ter voorkoming van overlast van hemelwater ten gevolge van nieuwe op te richten bebouwing.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 3.2 onder voor:
Het bevoegd gezag kan door middel van een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in artikel 3.2.1.a onder 4 voor het toestaan van een afwijkende dakhelling dan ter plaatse is toegestaan.
Onder gebruik in strijd met de bestemming wordt in ieder geval verstaan:
Onder gebruik in strijd met de bestemming wordt in ieder geval verstaan het bewerken en verwerken van mest, geproduceerd buiten de inrichting.
Onder gebruik in strijd met de bestemming wordt verstaan het niet uitvoeren van het landschapsplan als omschreven in bijlage 1, Landschapsplan, van de regels. Binnen een termijn van twee jaar na oplevering van de nieuwe bouwwerken en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, dient hieraan uitvoering te worden gegeven en daarna in stand te worden gehouden.
Bij omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in artikel 3.5.1 voor een toename van de stikstofdepositie, het aantal dieren, wijziging van de diersoorten en/of wijziging van het huisvestingssysteem met inachtneming van de volgende voorwaarde:
a. ophoging, egalisering van gronden en afgraven van de bodem;
b. aanleggen en verharden van wegen, het aanbrengen van andere oppervlakte verhardingen;
c. aanleggen en dempen van watergangen, sloten en andere waterpartijen;
d. werken en werkzaamheden die de waterhuishouding beïnvloeden, zoals bemalen, onderbemalen,
- het slaan van putten;
e. aanleggen van ontsluitende wegen en paden ten behoeve van de bestemming;
f. aanbrengen van ondergrondse leidingen en daarmee verband houdende constructies, installaties en apparatuur;
g. vellen en rooien van bomen, hakhout en andere houtopstanden en handelingen die de dood of beschadiging van de beplanting ten gevolge kunnen hebben.
Het in artikel 3.5.1 vervatte verbod geldt niet voor het uitvoeren van de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden:
Afwegingscriteria
De omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 3.5.2 wordt slechts verleend indien en voor zover:
De voor 'Waarde - Archeologie' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemmingen, mede bestemd voor de bescherming van de verwachte waarden.
Het is verboden op de in 4.1 bedoelde gronden ter plaatse van de volgende aanduidingen een bodemingreep uit te voeren of te laten voeren zonder of in afwijking van omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk of werkzaamheden, zulks ongeacht het bepaalde in de regels bij andere op deze gronden van toepassing zijnde bestemmingen:
De onder 4.1.2 bedoelde verboden zijn niet van toepassing op de gronden met de aanduiding 'archeologie uitgesloten'.
Om de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden goed te kunnen beoordelen, kan het noodzakelijk zijn dat een rapport wordt overgelegd waarin de archeologische waarde van de gronden die blijkens de aanvraag worden verstoord naar het oordeel van het bevoegd gezag in voldoende mate is vastgesteld.
Aan de omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden kunnen in ieder geval de volgende regels worden verbonden:
De omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden wordt verleend, indien is gebleken dat de uitvoering van bedoelde werken of werkzaamheden, danwel door directe of indirecte te verwachten gevolgen van deze werken en werkzaamheden niet zullen leiden tot een verstoring van archeologisch materiaal dan wel dat de verstoring ervan redelijk is in relatie tot het belang van de te verrichten werken en het archeologische belang daarbij voldoende is gewaarborgd.
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
In die gevallen dat de bestaande goothoogte, bouwhoogte, oppervlakte, inhoud en/of de afstand tot op de verbeelding aangegeven lijn van bouwwerken, die in overeenstemming met het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht tot stand zijn gekomen, op het tijdstip van terinzage-legging van het ontwerp van het plan minder dan wel meer bedraagt dan in de bouwregels in hoofdstuk 2 van deze regels is voorgeschreven respectievelijk toegestaan, geldt die goothoogte, bouwhoogte, oppervlakte, inhoud en/of afstand in afwijking daarvan als minimaal respectievelijk maximaal toegestaan.
De planregels van de Bouwverordening ten aanzien van onderwerpen van stedenbouwkundige aard blijven overeenkomstig het gestelde in artikel 9 lid 2 van de Woningwet buiten toepassing, behoudens ten aanzien van de volgende onderwerpen:
a. de parkeervoorzieningen;
b. de bereikbaarheid van gebouwen voor wegverkeer;
c. de bereikbaarheid van gebouwen voor gehandicapten;
d. het bouwen bij hoogspanningsleidingen en ondergrondse hoofdtransportleidingen;
Onder gebruik in strijd met alle bestemmingen wordt in ieder geval gerekend:
b. het gebruik van gebouwen voor de exploitatie van een seksinrichting.
Het bepaalde in 7.1 sub a is niet van toepassing op (tijdelijk) gebruik ten behoeve van de realisering en/of handhaving van de bestemmingen of het normale onderhoud van de gronden en/of bouwwerken.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd tot het wijzigen van grenzen van bestemmings- en bouwvlakken en van aanduidingen op de verbeelding zodanig, dat de geldende oppervlakte van de bij wijziging betrokken vlakken met niet meer dan 10 % wordt verkleind of vergroot en de grenzen daarbij met niet meer dan 10 m worden verschoven.
De uitvoerbaarheid van het wijzigingsplan moet zijn gewaarborgd, in verband waarmee in elk geval aangetoond moet worden:
De voorschriften van de bouwverordening ten aanzien van onderwerpen van stedenbouwkundige aard blijven overeenkomstig het bepaalde in artikel 9 lid 2 van de Woningwet buiten toepassing, behoudens ten aanzien van de volgende onderwerpen:
Deze regels worden aangehaald als: Regels van het bestemmingsplan "Lathum, Bandijk 75-77" van de gemeente Zevenaar.
Aldus vastgesteld in de raadsvergadering van ……………………
De voorzitter, De griffier,
……………………………………….. …………………………………………..
SBI-code | SBI-code 2008 | Nr. | Omschrijving | Cat. | |||
22 | 58 | - | Uitgeverijen, drukkerijen en reproductie van opgenomen media | ||||
221 | 581 | Uitgeverijen (kantoren) | 1 | ||||
2223 | 1814 | A | Grafische afwerking | 1 | |||
223 | 182 | Reproductiebedrijven opgenomen media | 1 | ||||
36 | 31 | - | Vervaardiging van meubels en overige goederen n.e.g. | ||||
361 | 9524 | 2 | Meubelstoffeerderijen b.o. < 200 m2 | 1 | |||
40 | 35 | - | Productie en distrib. Van stroom, aardgas, stoom en warm water | ||||
40 | 35 | D0 | Gasdistributiebedrijven: | ||||
40 | 35 | D3 | - gas: reduceer-, compressor-, meet- en regelinst. Cat. A | 1 | |||
50 | 45, 47 | - | Handel/reparatie van auto's, motorfietsen; benzineservicestations | ||||
5020.4 | 45204 | B | Autobeklederijen | 1 | |||
51 | 46 | - | Groothandel en handelsbemiddeling | ||||
511 | 461 | Handelsbemiddeling (kantoren) | 1 | ||||
52 | 47 | - | Detailhandel en reparatie t.b.v. particulieren | ||||
52 | 47 | A | Detailhandel voor zover n.e.g. | 1 | |||
5211/2,5246/9 | 471 | Supermarkten, warenhuizen | 1 | ||||
5222, 5223 | 4722, 4723 | Detailhandel vlees, wild, gevogelte, met roken, koken, bakken | 1 | ||||
5224 | 4724 | Detailhandel brood en banket met bakken voor eigen winkel | 1 | ||||
5231, 5232 | 4773, 4774 | Apotheken en drogisterijen | 1 | ||||
5249 | 4778 | Detailhandel in vuurwerk tot 10 ton verpakt | 1 | ||||
527 | 952 | Reparatie t.b.v. particulieren (excl. auto's en motorfietsen) | 1 | ||||
55 | 55 | - | Logies-, maaltijden- en drankenverstrekking | ||||
5511, 5512 | 5510 | Hotels en pensions met keuken, conferentie-oorden en congrescentra | 1 | ||||
553 | 561 | Restaurants, cafetaria's, snackbars, ijssalons met eigen ijsbereiding, viskramen e.d. | 1 | ||||
554 | 563 | 1 | Cafés, bars | 1 | |||
5551 | 5629 | Kantines | 1 | ||||
61, 62 | 50, 51 | - | Vervoer over water / door de lucht | ||||
61, 62 | 50, 51 | A | Vervoersbedrijven (uitsluitend kantoren) | 1 | |||
63 | 52 | - | Dienstverlening t.b.v. het vervoer | ||||
6322, 6323 | 5222 | Overige dienstverlening t.b.v. vervoer (kantoren) | 1 | ||||
633 | 791 | Reisorganisaties | 1 | ||||
634 | 5229 | Expediteurs, cargadoors (kantoren) | 1 | ||||
64 | 53 | - | Post en telecommunicatie | ||||
642 | 61 | A | Telecommunicatiebedrijven | 1 | |||
642 | 61 | B0 | Zendinstallaties: | ||||
642 | 61 | B2 | - FM en TV | 1 | |||
642 | 61 | B3 | - GSM en UMTS-steunzenders (indien bouwvergunningplichtig) | 1 | |||
65, 66, 67 | 64, 65, 66 | - | Financiële instellingen en verzekeringswezen | ||||
65, 66, 67 | 64, 65, 66 | A | Banken, verzekeringsbedrijven, beurzen | 1 | |||
70 | 41, 68 | - | Verhuur van en handel in onroerend goed | ||||
70 | 41, 68 | A | Verhuur van en handel in onroerend goed | 1 | |||
72 | 62 | - | Computerservice- en informatietechnologie | ||||
72 | 62 | A | Computerservice- en informatietechnologie-bureau's e.d. | 1 | |||
73 | 72 | - | Speur- en ontwikkelingswerk | ||||
732 | 722 | Maatschappij- en geesteswetenschappelijk onderzoek | 1 | ||||
74 | 63, 69tm71, 73, 74, 77, 78, 80tm82 | - | Overige zakelijke dienstverlening | ||||
74 | 63, 69tm71, 73, 74, 77, 78, 80tm82 | A | Overige zakelijke dienstverlening: kantoren | 1 | |||
7484.4 | 82992 | Veilingen voor huisraad, kunst e.d. | 1 | ||||
75 | 84 | - | Openbaar bestuur, overheidsdiensten, sociale verzekeringen | ||||
75 | 84 | A | Openbaar bestuur (kantoren e.d.) | 1 | |||
85 | 86 | - | Gezondheids- en welzijnszorg | ||||
8512, 8513 | 8621, 8622, 8623 | Artsenpraktijken, klinieken en dagverblijven | 1 | ||||
8514, 8515 | 8691, 8692 | Consultatiebureaus | 1 | ||||
91 | 94 | - | Diverse organisaties | ||||
9111 | 941, 942 | Bedrijfs- en werknemersorganisaties (kantoren) | 1 | ||||
92 | 59 | - | Cultuur, sport en recreatie | ||||
9251, 9252 | 9101, 9102 | Bibliotheken, musea, ateliers, e.d. | 1 | ||||
926 | 931 | H | Golfbanen | 1 | |||
926 | 931 | 0 | Schietinrichtingen: | ||||
926 | 931 | 2 | - binnenbanen: boogbanen | 1 | |||
93 | 96 | - | Overige dienstverlening | ||||
9301.3 | 96013 | B | Wasserettes, wassalons | 1 | |||
9302 | 9602 | Kappersbedrijven en schoonheidsinstituten | 1 | ||||
9303 | 9603 | 0 | Begrafenisondernemingen: | ||||
9303 | 9603 | 1 | - uitvaartcentra | 1 | |||
9303 | 96031 | 2 | - begraafplaatsen | 1 | |||
9305 | 9609 | B | Persoonlijke dienstverlening n.e.g. | 1 |