Plan: | Grotenhuisweg 37, 50 en Zwarte Kolkstraat 51 en 51a in Wilp |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0285.20156-VS00 |
Op de camping zal plaats geboden worden aan 81 caravans, campers en tenten. De camping wordt in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase bevindt zich direct grenzend aan de bestaande bebouwing van de boerderij. In deze eerste fase zal er ruimte zijn voor 32 plaatsen. In de tweede fase wordt de camping uitgebreid naar achteren en worden nog 49 plaatsen gerealiseerd. Hierbij wordt uitgegaan van ruime plaatsen van 12x12 meter.
Het perceel behorend bij Grotenhuisweg 50 wordt niet geheel als camping ingericht. Het achterste deel, grenzend aan een noord-zuid lopende waterloop blijft behouden als weidegrond. De reden hiervoor is dat het lanschappelijk gezien wenselijk is om de laagte tussen de twee bebouwingslinten (Grotenhuisweg en de Streilerweg) open te houden. Tevens blijft er op deze manier een weide voor grazend vee gehandhaafd.
Een aspect waar in het plangebied rekening mee gehouden moet worden is de aardgasleiding die door het gebied loopt. Binnen de zone van deze leiding mogen geen verstorende activiteiten in de bodem plaatsvinden. Hiermee wordt rekening gehouden met het type beplanting en door het opnemen van een dubbelbestemming in dit bestemmingsplan.
In het concept van de camping staat het boerenerf centraal. Alle bebouwing van het voormalige agrarische bedrijf worden daarom behouden en krijgen een nieuwe functie.
Van de kapschuur wordt de kleine overkapping gesloopt waardoor de doorloop naar de nieuwe boomgaard wordt verruimd. In deze kapschuur wordt het sanitaire gebouw toegevoegd. Deze sanitaire ruimte is inmiddels al gerealiseerd, ten behoeve van de minicamping.
De bestaande ligboxenstal blijft behouden, maar wordt opgeknapt. De ligboxenstal is in de bestaande situatie een stenen gebouw dat hard overkomt. In het plan is opgenomen dat deze stal wordt bekleed met zwart geschilderd hout. Hierdoor ontstaat er een eigentijds karakter. In de ligboxenstal komt op de locatie van de melkkamer de receptie.
De mestsilo wordt speelplaats door in de wand een paar gaten te maken van 2200 mm hoog en ter breedte van een wandplaat.
De kuilvoerplaats wordt parkeerterrein. Het erf als ruimte wordt autovrij.
De enige toevoeging wordt een nieuwe sanitaire ruimte in het tweede deel van het campingterrein. Dit gebouw zal worden vormgegeven in één laag met kap, waarbij de kap dominant is en oversteekt. Het gebouwtje zal worden uitgevoerd in donkere kleuren.
Aan de achterzijde van de camping zal in een hoek een uitzichtpunt worden gerealiseerd. Dit kan worden vormgegevens als een overkapping met gebruik van natuurlijke materialen.
De invloed van de A1 zal zoveel mogelijk worden uitgesloten door het landschappelijk inpassen van het terrein. Het omliggende landschap zal echter wel vanaf de camping beleefd moeten kunnen worden. Omgekeerd mogen de witte caravans op de camping niet storend zijn in de omgeving, ook hiervoor is een landschappelijke inpassing noodzakelijk.
De camping wordt vanaf de straat aan de achterkant van de boerderij gerealiseerd. Door het behoud van de privétuin bij de woning, het weiland ten zuiden daarvan en het aanplanten van een nieuwe boomgaard ten noorden van de woning wordt de camping vanaf de straatkant al goed ingepast.
Figuur 20 - inrichtingschets camping
Parkeren
Op de bestaande locatie van de kuilvoerplaatsen is ruimte voor circa 32 auto's. Bij uitbreiding van de camping zal ook het parkeerterrein worden uitgebreid naar circa 90 plaatsen. Uitgangspunt is dat de auto's op het parkeerterrein worden geparkeerd, en dus niet op de standplaats bij de caravan of tent.
Bestrating
De bestrating blijft gehandhaafd. Er komt alleen bestrating bij voor een nieuwe inrit, aan de zuidzijde van de voortuin. Via deze nieuwe inrit is de parkeerplaats rechtstreeks te bereiken, waardoor de auto's niet over het erf hoeven te rijden. Bij de uitbreiding van de camping in de latere fase zal het aan te leggen parkeerterrein worden aangelegd in halfverharding.
Het campingterrein krijgt op de paden halfverharding. Deze wordt vervolgens weer met gras ingezaaid, zodat het terrein er uitziet als een groene ruimte.
De bestaande inrit naar het achtererf wordt gesloten met een hek. Deze inrit zal niet meer worden gebruikt. De bestrating blijft echter gehandhaafd.
De beplanting
Het beplantingsplan (zie bijlage 1 bij de regels) wordt, evenals het aanleggen van de camping in fasen uitgevoerd. De eerste fase kent het thema 'boerenerf', waarbij soorten horen die op hogere gronden voorkomen. De volgende beplanting wordt aangeplant:
In de volgende fasen wordt als thema gehanteerd de 'soorten behorende bij lagere gronden'. De volgende soorten worden aangeplant:
Met het uitvoeren van het beplantingsplan wordt de camping op een bij het gebied passende wijze landschappelijk ingepast.