Plan: | van Spiegelstraat en Covecostraat |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0285.171020-VS00 |
Het plan bestaat uit twee locatie gelegen aan de Van Spiegelstraat en de Covecostraat in Twello en valt binnen bestaand stedelijk gebied. Het gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 1495 m2 en bevindt zich niet binnen enige Keurzone of binnen de zoekgebieden voor waterberging zoals deze staan weergegeven in het Streekplan Gelderland 2005. Het plan heeft geen nadelige gevolgen voor en door (grond)water in de omgeving.
Stationskwartier
Het vuilwater en het regenwater zijn in de wijk Stationskwartier gescheiden aangelegd. Het vuilwater wordt onder vrijverval afgevoerd en stroomt uiteindelijk naar het gemaal Kruisakkerweg van Waterschap Veluwe. Het regenwater wordt opgevangen in infiltratie-transportriolering en deels in aquaflow, deze systemen zijn aan elkaar gekoppeld en hebben een overloop naar een wadi die naast de Twellose Beek gelegen is. In het geval dat de regenval dusdanig heftig is dat dit systeem het niet aan kan (regenbui T=10) dan loopt deze wadi op natuurlijke wijze over in de Twellose Beek.
4 woningen en 3 woon-werkwoningen, Covecostraat
Alle panden dienen afzonderlijk aangesloten te worden op het vuilwaterriool en het regenwaterriool in de Covecostraat. De percelen hoeven, in tegenstelling tot andere wijken, geen regenwaterberging op eigen terrein te realiseren, dit is in de wijk op openbaar terrein geregeld.
HWA-riolering aanleggen op parkeerplaats met uitleggers naar de woningen voorzien van een ontstoppingsstuk en deze aansluiten op put 2H31. Het vuilwater van de woningen op gelijke wijze aansluiten op put 2D29.
9 appartementen, Van Spiegelstraat
In de Van Spiegelstraat is gescheiden riolering aanwezig. Het vuilwater en het regenwater van het appartementencomplex dient dan ook gescheiden aangeleverd te worden. Voor het vuilwater zijn meerdere aansluitpunten gerealiseerd. Het regenwater dient aangesloten te worden op de IT-leiding (Ø 800) van de Van Spiegelstraat of de leiding (Ø 250) die ten westen van het appartementengebouw ligt. De berging van het regenwater is in het plan Stationskwartier centraal op gemeentegrond geregeld. Dit houdt in dat bij het appartementencomplex geen berging op eigenterrein gerealiseerd hoeft te worden.
Doordat dit plan kleiner dan 1500 m² is, buiten Keurzones valt, het geen HEN-water inclusief beschermingszone betreft, er niet meer dan de landelijke afvoernorm geloosd gaat worden op oppervlaktewater, buiten de zoekgebieden voor waterberging valt, geen landgoed, weg(en), spoorlijn(en), Tracéwet, damwand(en), scherm(en), ontgrondingen et cetera betreft, valt het onder de postzegelplannen” zoals waterschap Veluwe die vanuit oogpunt van de watertoets heeft gedefinieerd. Dit betekent dat voor dit plan het “standaard wateradvies” geldt. Afwijkingen hiervan en afwijkingen op de plankaart hebben wij beargumenteerd in deze waterparagraaf.