Plan:
Nijmegen Waalfront
Status:
vastgesteld
Plantype:
ex art. 10 WRO beheer/ontwikkeling
Artikel 31. Ondersteunende horeca

In gebouwen die ingevolge deze voorschriften gebruikt mogen worden voor detailhandel, maatschappelijke en recreatieve voorzieningen, is ondersteunende horeca onder de volgende voorwaarden toegestaan:

  1. de openingstijden van de horeca-activiteit zijn aangepast aan de openingstijden van de hoofdactiviteit;
  2. de toegang tot de horeca-activiteit is uitsluitend via die van de hoofdactiviteit; er is dus geen aparte ingang;
  3. er is in het pand vrij toegankelijke sanitaire ruimte;
  4. van het totale vloeroppervlak van een food-detailhandelsbedrijf mag maximaal 20 m2 en niet meer dan 25% van het totale verkoopvloeroppervlak aan ondersteunende horeca worden besteed;
  5. van het totale vloeroppervlak van een non-food detailhandelsbedrijf mag maximaal 50 m2en niet meer dan 25% van het totale verkoopvloeroppervlak aan ondersteunende horeca worden besteed;
  6. van het totale vloeroppervlak van een maatschappelijke voorziening (met uitzondering van sporthallen) en van gebouwen ten behoeve van cultuur en ontspanning mag maximaal 10% aan ondersteunende horeca worden besteed en van het totale vloeroppervlak van een sporthal mag maximaal 12% aan ondersteunende horeca worden besteed.

De gehanteerde oppervlaktematen betreffen de totale oppervlakte ten dienste van de ondersteunende horecafunctie, niet inbegrepen de daarbij behorende ruimten als opslag, keuken- en toiletruimten.