Plan: | Buitengebied herziening 2011, Winkelseweg 10 |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0263.BP1062-VG01 |
Op 20 oktober 2011 is het document Structuurvisie en plan-Mer Maasdriel vastgesteld. Deze structuurvisie betreft een actualisering van de StructuurvisiePlus Maasdriel 2004-2015.
De structuurvisie bevat een projectenoverzicht waarin de grotere ontwikkelingen in de gemeente zijn opgenomen. Onderhavig plan is relatief klein en derhalve niet opgenomen in het projectboek.
Algemeen geldt dat de gemeente het van belang vindt het voorzieningenniveau in stand te houden om de leefbaarheid in de kernen op peil te kunnen houden. Om dit te bereiken wordt ingezet op een verdergaande ontwikkeling van voorzieningen in de verzorgingskernen/- clusters Velddriel/Kerkdriel en Ammerzoden/Hedel, met ambulante dienstverlening in de richting van de overige kernen.
Het plan omvat de verplaatsing van Tankstation Ruisch van de Uithovenseweg naar het plangebied aan de Winkelseweg. Hiermee wordt het voorzieningenniveau in Hedel in stand gehouden.
Conclusie
Het voorgaande leidt tot de conclusie dat het plan past in de structuurvisie.
De gemeente Maasdriel heeft de visie Maasdriel 2020+ opgesteld, waarin de ontwikkeling van de gemeente op lange termijn (tot 2020 en daarna) is opgenomen.
De kern Hedel vormt tezamen met Ammerzoden één van de 'hoofdclusters' in de gemeente Maasdriel, waarbinnen een bundeling van voorzieningen en het combineren van wonen met bedrijvigheid wordt voorzien.
Bedrijven die vanwege hun activiteiten (milieuoverlast en verkeerbewegingen) minder makkelijk in de nabijheid van woningen kunnen worden geplaatst c.q. ter plaatse reeds een belemmering vormen worden naar bedrijventerreinen verplaatst. Het uit de kernen verplaatsen van bedrijven is ook nodig om de voor woningbouw benodigde ruimte vrij te maken en de leefbaarheid (met name veiligheid) in de woonomgeving te verbeteren.
Analyse
Een tankstation met lpg betreft een bedrijfsvorm die qua milieuoverlast niet in de nabijheid van woningen gewenst is. Voorliggend bestemmingsplan maakt de verplaatsing van een tankstation met lpg vanuit een gebied met een overwegend woonkarakter naar een bedrijventerrein mogelijk. Deze verplaatsing sluit aan op het beleid van de gemeente. Het plan past daarmee in het beleid van de visie Maasdriel 2020+.
Conclusie
Het plan is niet in strijd met de visie Maasdriel 2020+.
Het overige gemeentelijke beleid is niet specifiek van toepassing op onderhavig plan.