Het bestemmingsplan Kievitsmeent legt de bestemmingen voor het gelijknamige bedrijventerrein ten westen van Ede en de A30 vast. Uit raadpleging van de vigerende plankaart blijkt dat de er een hinderzone ten behoeve van de RWZI is opgenomen. Dit betreft echter de oude contour. Middels een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan zal de nieuwe milieucontour worden vastgelegd. De nieuwe contour dient als basis voor het plangebied van de herziening. In plaats van het exact aanhouden van de milieucontour is er door de gemeente Ede gekozen om voor de gronden, gelegen binnen het bestemmingsplan Kievitmeent, logisch gekozen elementen aan te houden voor de plangrens. In het westen is dat de Neonstraat en de zuidgrens is bepaald aan de hand van de ligging van de spoorlijn. Afbeelding 8 toont een uitsnede van de vigerende bestemmingsplankaart, met hierin het totale plangebied aangegeven. De afbeelding maakt de betrokken gronden en bestemmingen inzichtelijk. Tevens is het plangebied van onderhavig plan weergegeven.
Afbeelding 8 - Uitsnede plankaart bestemmingsplan Kievitsmeent (1997)
Afgezien van de contour gelden er op de betrokken gronden verschillende bestemmingen welke ongwijzigd over zullen worden genomen in de herziening. Voorwaarde hiervoor is dat voldaan dient te worden aan de SVBP 2008 richtlijnen.
In onderhavig geval betreft het de volgende vigerende bestemmingen:
- Bedrijfsdoeleinden (B);
- Verkeersdoeleinden, groenvoorzieningen en water (VGW);
- Groenvoorzieningen (G);
- Leidingen - aardgasleiding.
Binnen de bestemming 'Bedrijfsdoeleinden' wordt in het vigerende bestemmingsplan onderscheidt gemaakt tussen de bedrijven op basis van milieucategorisering. In het bestemmingsplan zijn vlakken opgenomen waarin staat aangegeven welk type bedrijvigheid is toegestaan op de betreffende locatie. In onderhavig geval is sprake van bedrijvigheid uit de categorie 3.2, 4.1 en 4.2 conform de Staat van Bedrijfsactiviteiten van het vigerende bestemmingsplan. Het onderscheid is gemaakt middels subbestemmingen en nadere aanwijzingen op de plankaart. Tevens is in de plankaart te zien dat er voor de betrokken bedrijfsbestemming een afwijkende bouwhoogte en voorgevelrooilijn geldt.
Conclusie
De ligging en aard van de vigerende bestemmingen worden conform de richtlijnen van de SVBP 2008 overgenomen in voorliggend bestemmingsplan. Dit houdt in dat er binnen het plangebied de bestemmingen 'Bedrijf' (B), 'Verkeer' (V), 'Groen' (G) worden opgenomen. Met betrekking tot de bestemming 'Bedrijf' zullen de verschillende vlakken die de toegestane milieucategorie aangeven ongewijzigd worden overgenomen. De afwijkende bouwghoogtes en voorgevelrooilijn zullen eveneens worden overgenomen in voorliggend bestemmingsplan.
Voor de bestemming Leidingen- aardgasleiding zal conform SVBP 2008 de dubbelbestemming 'Leiding - Gas' (L-G) worden opgenomen. Ter plaatse van de 'nieuwe' milieucontour worden twee aparte gebiedsaanduidingen opgenomen. Voor geluid wordt de aanduiding 'geluidzone' opgenomen en voor het aspect geur zal de aanduiding 'milieuzone - geurzone' worden opgenomen.