Plan: | Verlengde Molenstraat 12a te Winssen |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0209.BPverlmolenstr12a-dfva |
Hoofdstuk 1: Inleidende regels
Artikel 1: Begrippen
In dit artikel worden begrippen gedefinieerd die in de regels worden gehanteerd. Bij de toetsing aan het bestemmingsplan zal moeten worden uitgegaan van de in dit artikel aan het betreffende begrip toegekende betekenis.
Artikel 2: Wijze van meten
Het onderhavige artikel geeft aan hoe de hoogte- en andere maten, die bij het bouwen in acht moeten worden genomen, dienen te worden gemeten.
Hoofdstuk 2: Bestemmingsregels
Artikel 3: Bedrijf
Het perceel Verlengde Molenstraat 12a is gebracht onder de bestemming 'Bedrijf'. De specifieke activiteiten op het perceel zijn benoemd in de bestemmingsomschrijving. Bij de inrichting van de bestemmingsregels is zoveel mogelijk aangesloten bij de regels die zijn opgenomen in het vigerende bestemmingsplan Buitengebied.
Op het perceel is een bouwvlak gelegd. Hierbinnen zijn bedrijfsgebouwen en een bedrijfswoning met bijgebouwen toegestaan. Hieraan zijn bouwregels gekoppeld. Er is binnen het bouwvlak maximaal 1.172 m2 aan bedrijfsgebouwen toegestaan. Buiten het bouwvlak is een aanduiding opgenomen waar een speelweide voor de honden is toegestaan. Buiten het bouwvlak mogen een mestplaat van 60 m2 en een paardenbak van maximaal 300 m2 worden gerealiseerd.
Hoofdstuk 3: Algemene regels
Artikel 4: Anti-dubbeltelbepaling
Met de anti-dubbeltelbepaling wordt geregeld dat grond die reeds eerder bij een verleende omgevingsvergunning voor het bouwen (voorheen bouwvergunning of een mededeling op een meldingplichtig bouwwerk) is meegenomen, niet nog eens bij de verlening van een nieuwe omgevingsvergunning voor het bouwen mag worden meegenomen. Deze regel is conform het Besluit ruimtelijke ordening.
Artikel 5: Algemene afwijkingsregels
Hierin is geregeld welke afwijkingsbevoegdheden het bevoegd gezag heeft ten aanzien van de maatvoering.
Hoofdstuk 4: Overgangs- en slotregel
Artikel 7: Overgangsrecht
Hierin staan de overgangsregels voor bestaande bouwwerken en bestaande gebruiksactiviteiten die afwijken van de bestemmingen en/of de regels in het bestemmingsplan.
Voor gebruik van gronden en opstallen is bepaald dat het strijdig gebruik mag worden gecontinueerd. Hierop is echter een uitzondering gemaakt. Gebruik dat reeds onder het hiervoor geldende bestemmingsplan illegaal is aangevangen en ook volgens het nieuwe bestemmingsplan niet kan, blijft illegaal en mag dus niet worden gecontinueerd.
Tevens wordt in dit artikel bepaald dat bestaande bouwwerken en vergunde rechten tot het oprichten van een bouwwerk worden gerespecteerd, ook al wijken deze van de overige regels af. Deze bouwwerken mogen gedeeltelijk worden vernieuwd en veranderd. Het is niet toegestaan om dergelijke bouwwerken af te breken en geheel opnieuw op te bouwen.
Evenmin is het geoorloofd om een dergelijk bouwwerk geleidelijk aan geheel te vernieuwen. Ingeval een bouwwerk door een calamiteit geheel verloren is gegaan, mag wel tot gehele nieuwbouw worden overgegaan, mits de omgevingsvergunning voor het bouwen binnen een termijn van twee jaren na de calamiteit is aangevraagd. Deze bouwwerken mogen via afwijking, eenmalig nog met maximaal 10% worden uitgebreid. Deze regel is conform het Besluit ruimtelijke ordening.
Artikel 8: Slotregel
In de slotregel wordt aangegeven onder welke titel de regels van het bestemmingsplan worden aangehaald.