Plan: | Wierden, partiële herziening Anjelierstraat |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0189.BP2009000015-0003 |
Hierna worden - voor zover nodig - de regels artikelsgewijs van een nadere toelichting voorzien.
Detailhandel
Deze bestemming is gegeven aan de bestaande AH vestiging. De bestemming regelt de detailhandel, met daaraan ondergeschikte dienstverlening. Binnen de bestemming zijn woningen uitgesloten. Gebouwen dienen binnen het bouwvlak te worden gerealiseerd, met een maximale aangeduide bouwhoogte en met een dakhelling van niet meer dan 60 graden. Het college van Burgemeester en wethouders kunnen nadere eisen stellen aan de plaats en afmetingen van bebouwing.
Groen
De bestemmingsomschrijving dient ter bescherming van bestaande groenvoorzieningen. Binnen de bestemming zijn enkel bouwwerken, geen gebouwen zijnde toegestaan met een maximale bouwhoogte van 3.50 m.
Verkeer - Parkeerterrein
De parkeervoorzieningen ten behoeve van de detailhandelsvestiging en voor nabijgelegen detailhandel hebben de bestemming Verkeer – Parkeerterrein gekregen. Binnen de bestemming zijn enkel bouwwerken, geen gebouwen zijnde toegestaan met een maximale bouwhoogte van 8,50 m.
Verkeer - Verblijfsgebied
Deze verkeersbestemming betreft de gronden die van belang zijn voor (de aan te leggen) wegen, straten en paden, voet- en rijwielpaden en parkeervoorzieningen en de daarbij behorende voorzieningen. Gelet op het openbare karakter van deze gronden is deze bestemming opgenomen.
Leiding -Water
Deze dubbelbestemming is aan een deel van de gronden toegekend. Het gaat hierbij om de aanwezige waterleiding en de daarbij horende veiligheidszones aan weerszijden van de leiding. De aan deze bestemming gekoppelde regels dienen ter bescherming en de instandhouding van de waterleiding. Voor een aantal specifieke werken en werkzaamheden is een aanlegvergunningenstelsel opgenomen. Verder zijn een aantal uitzonderingen opgenomen, waarvoor geen aanlegvergunning is vereist.
Anti-dubbeltelregel
Deze regel is opgenomen om een ongewenste verdichting van de bebouwing te kunnen voorkomen. Dit kan zich voordoen indien een deel van een bouwperceel dat al bij de berekening van een maximum bebouwingspercentage was betrokken wederom, nu ten behoeve van de berekening van het maximum bebouwingspercentage van een ander bouwperceel wordt betrokken.
Algemene gebruiksregels
Voor de redactie van de gebruiksregels is de algemene formulering aangehouden. In ieder geval is aangegeven wat op grond van artikel 7.10 van de Wet ruimtelijke ordening gezien moet worden als strijdig gebruik. Ook is aangegeven wat gezien kan worden als toegestaan gebruik van de bestemming.
Algemene ontheffingsregels
In dit artikel is een aantal regels opgenomen teneinde het mogelijk te maken dat het plan op ondergeschikte punten wordt aangepast. Dit onder het voorbehoud, dat de belangen van derden in redelijkheid niet mogen worden aangetast.
In geval van ontheffing is de te volgen procedure integraal opgenomen in dit plan.
Overige regels
Teneinde discussies te voorkomen is expliciet aangegeven dat daar waar naar een wettelijke regeling wordt verwezen, dit de regeling betreft zoals die luidt op het moment van vaststelling van het bestemmingsplan.
Overgangsrecht
Bebouwing die niet voldoet aan de bepalingen van dit bestemmingsplan ten tijde van de tervisielegging, dan wel waarvoor een bouwvergunning voor dat tijdstip is aangevraagd en die verleend diende te worden, is onder het overgangsrecht geplaatst. Een geringe uitbreiding van de inhoud wordt mogelijk gemaakt. Indien de onder het overgangsrecht gebrachte bebouwing door een calamiteit verloren gaat, is volledige herbouw toegestaan. "illegaal" tot stand gekomen bebouwing valt in beginsel niet onder het overgangsrecht.
Het legale gebruik van gronden en opstallen dat in strijd is met dit bestemmingsplan op het tijdstip dat het van kracht wordt, mag worden voortgezet. Wijziging van dit strijdige gebruik is verboden, indien de afwijking van het plan wordt vergroot.