direct naar inhoud van 6.5 Inspraak, vooroverleg en verder verloop van de procedure
Plan: Deurningerstraat - Dr. Schaepmanstraat
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0164.BP0018-0301

6.5 Inspraak, vooroverleg en verder verloop van de procedure

6.5.1 Inspraak

Op donderdag 23 april 2009 is er een infoavond gehouden over het deelplan Deurningerstraat / Dr. Schaepmanstraat van het plangebied Oldenzaalsestraat 't Groothuis. Daar is door de gemeente Hengelo, de woningcorporatie Welbions, het architectenbureau IAA uit Enschede en het RIBW (Regionale Instelling voor Begeleiding op het gebied van Wonen, Werken en Welzijn in Twente) veel informatie verstrekt en vragen beantwoord.

6.5.2 Vooroverleg

Ingevolge artikel 3.1.1 van het Besluit op de ruimtelijke ordening plegen burgemeester en wethouders, waar nodig, overleg met de nader in dit artikel genoemde instanties en functionarissen. Van plan tot plan dient te worden beoordeeld met wie dit overleg dient plaats te vinden. Daar er sprake is van een nieuwe invuling van het gebied, zal vooroverleg worden gevoerd met de provincie en andere overleginstanties. Dit gebeurt op basis van het ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan Deurningerstraat - Dr. Schaepmanstraat is in het kader van het overleg als bedoeld in artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening wel voorgelegd aan onder andere het waterschap en de VROM-inspectie. Het ontwerpbestemmingsplan gaf geen van de instanties aanleiding tot het maken van opmerkingen.

6.5.3 Zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan Deurningerstraat - Dr. Schaepmanstraat heeft van van 20 augustus 2010 tot en met 30 september 2010 ter inzage gelegen. Na de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan Deurningerstraat - Dr. Schaepmanstraat hebben de zienswijzen geen aanleiding gegeven tot het aanpassen van het ontwerp bestemmingsplan Deurningerstraat - Dr. Schaepmanstraat. De ingediende zienswijzen zijn schriftelijk beantwoord (zie bijlage 8 bij de toelichting).

6.5.4 Verder verloop van de procedure

Conform de Wet ruimtelijke ordening zullen de volgende stappen worden ondernomen:

  • 1. het ontwerpbestemmingsplan wordt gezamenlijk met de eventueel ingediende zienswijzen en vooroverlegreacties voorgelegd aan de gemeenteraad. Deze stelt het plan eventueel inclusief wijzigingen vast;
  • 2. 2e ter inzage legging: het vastgestelde bestemmingsplan ligt gedurende 6 weken ter inzage. Gedurende deze termijn is beroep mogelijk bij de Raad van State; indien geen beroep is ingesteld bij de Raad van State treedt de beslissing van de gemeenteraad in werking daags na afloop van de beroepstermijn.