direct naar inhoud van 6.6 Inspraak, vooroverleg en verder verloop van de procedure
Plan: Bedrijventerrein Twentekanaal
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0164.BP0009-0301

6.6 Inspraak, vooroverleg en verder verloop van de procedure

6.6.1 Inspraak

In de Inspraakverordening van de gemeente Hengelo is aangegeven op welke wijze belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen bij de voorbereiding van het gemeentelijk beleid - inclusief bestemmingsplannen - worden betrokken. Met toepassing van deze verordening is op 26 juni 2012 is bekend gemaakt dat het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Twentekanaal van 27 juni tot en met 7 augustus 2012 ter inzage ligt. In deze advertentie is vermeld op welke wijze men nadere informatie kan verkrijgen en hoe men op het plan kan reageren. Over het voorontwerpbestemmingsplan zijn zes inspraakreacties ingediend. Hiervoor wordt verwezen naar bijlage 4 het verslag van inspraak en vooroverleg.

Daarnaast is op 4 juli 2012 een inloopavond georganiseerd waar inwoners van het plangebied en andere belangstellenden informatie konden verkrijgen met betrekking tot het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Twentekanaal. Op verzoek van het BIT (Belangenvereniging Bedrijvenpark Twentekanaal) heeft op 12 oktober 2012 ook een informatieoverleg gepland met haar leden.

6.6.2 Vooroverleg

Ingevolge artikel 3.1.1 van het Besluit op de ruimtelijke ordening plegen burgemeester en wethouders, waar nodig, overleg met de nader in dit artikel genoemde instanties en functionarissen. Van plan tot plan dient te worden beoordeeld met wie dit overleg dient plaats te vinden. De provincie Overijssel heeft aangegeven geen gebruik te willen maken van het vooroverleg aangezien het een conserverend bestemmingsplan betreft. Voor het overige zijn twee vooroverlegreacties binnengekomen. Hiervoor wordt verwezen naar bijlage 4 het verslag van inspraak en vooroverleg.

6.6.3 Verder verloop van de procedure

Conform de gemeentelijke inspraakverordening en het gestelde in de Wet ruimtelijke ordening zullen de volgende stappen worden ondernomen:

  • 1. het bestemmingsplan wordt gezamenlijk met de eventueel ingediende zienswijzen voorgelegd aan de gemeenteraad. Deze stelt het plan eventueel inclusief wijzigingen vast;
  • 2. ter inzage legging: het vastgestelde bestemmingsplan ligt gedurende 6 weken ter inzage. Gedurende deze termijn is beroep mogelijk bij de Raad van State; indien geen beroep is ingesteld bij de Raad van State treedt de beslissing van de gemeenteraad in werking daags na afloop van de beroepstermijn.