direct naar inhoud van 5.5 Inspraak, vooroverleg en verder verloop van de procedure
Plan: Buitengebied
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0164.BP0007-0301

5.5 Inspraak, vooroverleg en verder verloop van de procedure

5.5.1 Inloopavond

Als eerste stap om te komen tot een geactualiseerd bestemmingsplan voor het totale buitengebied is begin 2009 een startdocument opgesteld voor het gehele bestemmingsplan Buitengebied. Dit startdocument bestond uit kaarten met de daarbij behorende regels. Het ging daarbij om een eerste concept. Aan de hand van het “Startdocument bestemmingsplan Buitengebied” zijn burgers tijdens een inloopavond geïnformeerd over de bestemmingsplanprocedure en is geïnventariseerd of de nieuwe situatie volledig en zorgvuldig tot stand is gekomen. Ook eventuele wensen zijn geuit. Deze inloopavond vond plaats op 27 mei 2009 in 't Proggiehoes Beckum.

5.5.2 Vooroverleg

Ingevolge artikel 3.1.1 van het Besluit op de ruimtelijke ordening plegen burgemeester en wethouders, waar nodig, overleg met de nader in dit artikel genoemde instanties en functionarissen. Van plan tot plan dient te worden beoordeeld met wie dit overleg dient plaats te vinden. Het bestemmingsplan Buitengebied is in het kader van het vooroverleg toegezonden aan diverse overleginstanties, waaronder de Provincie, het Waterschap, Ministerie etc. In het 'Verslag vooroverleg' (als bijlage 4 bij de toelichting gevoegd).

5.5.3 Zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied heeft van 19 februari t/m 1 april 2010 ter inzage gelegen. Na de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied hebben, naast de ingediende zienswijzen, een aantal punten aanleiding gegeven tot het aanpassen van het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied. De ingediende zienswijzen zijn schriftelijk beantwoord (zie bijlage 5 bij de toelichting).

5.5.4 Verder verloop van de procedure

Conform de gemeentelijke inspraakverordening zullen de volgende stappen worden ondernomen:

  • 1. het ontwerpbestemmingsplan wordt gezamenlijk met de ingediende zienswijzen voorgelegd aan de gemeenteraad. Deze stelt het plan inclusief wijzigingen vast;
  • 2. 2e ter inzage legging: het vastgestelde bestemmingsplan ligt gedurende 6 weken ter inzage. Gedurende deze termijn is beroep mogelijk bij de Raad van State; indien geen beroep is ingesteld bij de Raad van State treedt de beslissing van de gemeenteraad in werking daags na afloop van de beroepstermijn.