Direct naar inhoud
Status:vastgesteld
Plantype:exploitatieplan
IMRO-idn:NL.IMRO.0163.EPHADEGRAVE-VG01

Regels

Inhoudsopgave

 

Regels

HOOFDSTUK 1 Begrenzing van het exploitatiegebied

HOOFDSTUK 2 Exploitatieopzet

HOOFDSTUK 3 Regels exploitatieplan

Artikel 1 Begripsbepalingen

Artikel 2 Voorgenomen grondgebruik

2.1 Voorgenomen grondgebruik ten aanzien van het openbaar gebied en uitgeefbaar gebied

Artikel 3 Eisen an de werken en werkzaamheden en regels over het uitvoeren ervan

3.1 Eisen aan de inrichting van het openbaar gebied

Artikel 4 Fasering en koppelingen

4.1 Fasering in Fasen Noord en Zuid

4.2 Fasering in tijd

4.3 Koppeling volgende de mate van voortgang

4.3.1 Verlenen vergunning bouw

4.3.2 Verlenen vergunning deelgebied fase Zuid

Artikel 5 Verbodsregels

 

HOOFDSTUK 1 Begrenzing van het exploitatiegebied

Het exploitatiegebied is begrensd zoals aangegeven op de Kaart exploitatiegebied.

 

 

HOOFDSTUK 2 Exploitatieopzet

De bruto exploitatiebijdrage, die wordt gehanteerd bij het verbinden van een betalingsvoorschrift aan een omgevingsvergunning voor het bouwen, wordt bepaald op het bedrag, zoals opgenomen in het Overzicht gewogen eenheden en bruto-exploitatiebijdrage per kavel, bijlage 5.

Deze is tot stand gekomen door de stappen te doorlopen die zijn gezet in de onderstaande tabellen 1 tot en met 13, toegelicht in de paragrafen 4.1 tot en met 4.10.1 van de Toelichting op dit exploitatieplan.

Op de bruto-exploitatiebijdrage, zoals vermeld in het Overzicht gewogen eenheden en bruto-exploitatiebijdrage per kavel, worden twee posten in mindering gebracht:

  1. De inbrengwaarde voor de gronden van de betreffende kavel(s) waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd;

  2. De kosten van werken, werkzaamheden en maatregelen die de aanvrager heeft gemaakt voor de kavels tot het moment van het indienen van de aanvraag.

Voor de kosten ad 2 geldt dat de werkelijke kosten in mindering worden gebracht, maar dat deze niet hoger kunnen zijn dan geraamd in het exploitatieplan. De kostenopgave dient door aanvrager onderbouwd te worden met brondocumenten, zoals facturen. Deze worden door de gemeente gecontroleerd op juistheid.

Met het in mindering brengen van deze twee aftrekposten op de bruto-exploitatiebijdrage wordt de netto-exploitatiebijdrage bepaald en opgenomen in het betalingsvoorschrift in de omgevingsvergunning.

 

 

HOOFDSTUK 3 Regels exploitatieplan

 

 

Artikel 1 Begripsbepalingen

Tenzij anders vermeld gelden de definities van begrippen die in het bestemmingsplan zijn opgenomen ook voor dit exploitatieplan, voor zover deze begrippen ook in dit exploitatieplan voorkomen. Overige van belang zijnde begrippen zijn in het onderstaande weergegeven. Er geldt dat in dit exploitatieplan wordt verstaan onder:

 

Bestemmingsplan: het bestemmingsplan “De Grave Haarle”.

 

Bouwrijp maken: Voor zover betrekking hebbend op het uitgeefbaar gebied: het geschikt maken van de uitgeefbare gronden voor bebouwing (zoals ophogen, afgraven et cetera) en het zodanig bereikbaar maken van bouwkavels vanaf de openbare ruimte dat bebouwing op de bouwkavels kan plaatsvinden.

Voor zover betrekking hebbend op het openbaar gebied: de werken en werkzaamheden welke nodig zijn om het openbaar gebied aan te kunnen leggen.

 

Burgemeester en wethouders: het college van burgemeester en wethouders.

 

Eigenaar: Degene die het zakelijk recht heeft krachtens eigendom. Een zakelijk gerechtigde is ter wille van de leesbaarheid in dit exploitatieplan samengenomen onder het begrip eigenaar.

 

Exploitatiegebied: De afbakening van het gebied van het exploitatieplan, zoals weergegeven op de Kaart exploitatiegebied, die als bijlage 1 deel uitmaakt van het exploitatieplan.

 

Faseringskaart: Kaart waar de begrenzing van Fase Noord en Fase zuid is aangegeven, welke kaart als bijlage 2 deel uitmaakt van het exploitatieplan.

 

Kaart groenplan: Kaart waarop de inrichting met groenvoorzieningen is weergegeven, welke kaart als bijlage 4 deel uitmaakt van het exploitatieplan.

 

Kaart inrichting openbaar gebied: Kaart waarop het voorgenomen grondgebruik is aangegeven door vastlegging van de inrichting van het openbaar gebied, één en ander zoals weergegeven in bijlage 3 van dit exploitatieplan.

 

Kostenraming: Het overzicht met onder meer ramingen van het bouwrijp maken en van het woonrijp maken welke raming als bijlage 9 deel uitmaakt van de toelichting van het exploitatieplan.

 

Inrichting openbaar gebied: Het dusdanig inrichten van het openbaar gebied met openbare voorzieningen, dat dit kan worden gebruikt volgens haar bestemming met inachtname van de eisen en regels die in dit exploitatieplan aan de inrichting van het openbaar gebied worden gesteld.

 

Overzicht gewogen eenheden een bruto-bijdrage per kavel: overzicht waarin per kavel, zoals aangeduid op de Verkavelingskaart is aangegeven hoeveel gewogen eenheden in totaal zijn geteld, hoeveel gewogen eenheden per kavel zijn berekend en welke bruto-exploitatiebijdrage per kavel in rekening wordt gebracht bij een omgevingsvergunning voor het bouwen op de betreffende kavel. Dit overzicht maakt als bijlage 5 deel uit van het exploitatieplan.

 

Openbaar gebied: Gronden welke worden ingericht om te functioneren als openbare voorziening, welke globaal zijn beschreven in hoofdstuk 2 van de Toelichting van dit exploitatieplan. Dit begrip wordt in het exploitatieplan ook wel aangeduid als openbare ruimte.

 

Openbare voorziening: voorzieningen zoals bedoeld in artikel 6.2.5 Bro waaronder wegen, trottoirs, voet- en fietspaden, parkeren, speelplaatsen, water en groen.

 

Uitgeefbare gronden/uitgeefbaar gebied: De gronden waarop het woningbouwprogramma gerealiseerd kan worden. Dit begrip wordt in dit exploitatieplan ook wel aangeduid als uitgeefbaar gebied.

 

Woonrijp maken: Het naar de definitieve vorm inrichten van het openbaar gebied voor de werkzaamheden als omschreven in hoofdstuk 2.

 

 

Artikel 2 Voorgenomen grondgebruik

 

2.1 Voorgenomen grondgebruik ten aanzien van het openbaar gebied en uitgeefbaar gebied

De gronden die op de Kaart inrichting openbaar gebied zijn aangeduid met een openbare voorziening mogen alleen worden gebruikt voor de realisatie van de betreffende openbare voorziening.

De gronden die op de Kaart exploitatiegebied zijn aangeduid als bouwkavel mogen alleen worden gebruikt voor de bouw van een woning.

 

 

 

 

Artikel 3 Eisen an de werken en werkzaamheden en regels over het uitvoeren ervan

 

3.1 Eisen aan de inrichting van het openbaar gebied

De inrichting van het openbaar gebied, zoals de diverse functies daarvan zijn aangegeven op de Kaart inrichting openbaar gebied moet voldoen aan de Kaart inrichting openbaar gebied en aan de Kaart groenplan.

 

 

Artikel 4 Fasering en koppelingen

 

4.1 Fasering in Fasen Noord en Zuid

Voor de ontwikkeling van het exploitatiegebied geldt de indeling in deelgebieden Fase Noord en Fase Zuid, zoals aangegeven op de Faseringskaart.

4.2 Fasering in tijd

Voor de ontwikkeling van de deelgebieden geldt de fasering in tijd volgens onderstaande faseringstabel.

 

 [image]

 

4.3 Koppeling volgende de mate van voortgang

 

4.3.1 Verlenen vergunning bouw

Een vergunning voor het bouwen wordt niet eerder verleend dan het beginjaartal dat is aangegeven in de faseringstabel van artikel 4.2 in de kolom ‘Verlening omgevingsvergunning voor bouwen’.

4.3.2 Verlenen vergunning deelgebied fase Zuid

In deelgebied Fase Zuid mogen vergunningen voor het bouwen eerst worden verleend als de weg, welke als ‘Ontsluiting Fase Zuid’ op de Kaart inrichting openbaar gebied is aangegeven, als bouwweg is aangelegd met daarin de riolering.

 

 

Artikel 5 Verbodsregels

Het is verboden te handelen in strijd met artikel 2 tot en met 4 van de Regels.