Bestemmingsplannen Gemeente Hellendoorn
 

Artikel 7 Horeca

 

7.1 Bestemmingsomschrijving

De voor "Horeca" aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  1. horecabedrijven die hierna als nadere bestemming zijn aangegeven bij de adressen die in of bij het betreffende bestemmingsvlak zijn aangegeven:

adres  

nadere bestemming  

max.
oppervlakte gebouwen 1)
 

max. goothoogte gebouwen 2)  

max. bouwhoogte gebouwen 2)  

max. aantal dienst- woningen  

Almeloseweg 28  

restaurant  

470 m²  

6 m  

10 m  

1  

Grotestraat 285  

hotel  

2.100 m²  

6 m  

10 m  

2  

Hammerweg 7  

restaurant  

900 m²  

4 m  

10 m  

1  

Ommerweg 41  

cafe-restaurant  

175 m²  

5 m  

10 m  

1  

Hellendoornsebergweg 8

hotel-restaurant  

1.050 m²  

6 m  

10 m  

1  

Ommerweg 153  

cafe-restaurant  

560 m²  

6 m  

10 m  

1  

Ommerweg 154  

cafetaria  

30 m²  

4 m  

7 m  

0  

Rijssensestraat 244  

restaurant  

500 m²  

7 m  

10 m  

1  

    1. exclusief dienstwoningen (zie sublid 7.2.2, onder c)

    2. geldt niet voor niet-inpandige dienstwoningen (zie sublid 7.2.2, onder d)

  1. instandhouding van de aldaar voorkomende of daaraan eigen natuurwaarden, ter plaatse van de aanduiding "natuurwaarden", en

  2. bij een en ander behorende voorzieningen, waaronder begrepen afschermende en andere groenvoorzieningen, parkeervoorzieningen, fietsenstallingen, paden, tuinen en nutsvoorzieningen.

7.2 Bouwregels

 

7.2.1 Toegestane bouwwerken

Op en in de gronden als bedoeld in lid 7.1 mogen uitsluitend worden gebouwd:

  1. gebouwen, waaronder begrepen dienstwoningen en daarbij behorende bijgebouwen, en

  2. andere bouwwerken,

met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding "natuurwaarden" geen bebouwing is toegestaan.

7.2.2 Bouwen

Voor het bouwen van bouwwerken als bedoeld in sublid 7.2.1 gelden de volgende bepalingen:

  1. de gezamenlijke oppervlakte, de goothoogte en de bouwhoogte van gebouwen en het aantal dienstwoningen mogen binnen elk bestemmingsvlak niet meer bedragen dan voor dat vlak in de tabel in lid 7.1 is aangegeven;

  2. een dienstwoning mag uitsluitend worden gebouwd, indien vaststaat dat binnen hetzelfde bestemmingsvlak ten minste één ander gebouw ten behoeve van de betreffende instelling of voorziening is of wordt gebouwd;

  3. de inhoud van een dienstwoning, althans het hoofdgebouw, mag met toepassing van lid 2.3 de inhoud van een bouwwerk:, omtrent ruimten onder de begane grondvloer, niet meer bedragen dan 750 m³ of niet meer dan de bestaande inhoud, indien die meer dan 750 m³ bedraagt;

  4. de goothoogte van niet-inpandige dienstwoningen mag niet meer dan 3,5 m bedragen en de bouwhoogte niet meer dan 10 m of niet meer dan de bestaande goothoogte en bouwhoogte, indien die meer dan 3,5 m en 10 m bedragen;

  5. bijgebouwen, behorende bij de bedrijfswoning, mogen uitsluitend worden gebouwd op een afstand van te hoogste 15 m tot de bedrijfswoning, of op niet meer dan de bestaande afstand indien die meer dan 15 m bedraagt;

  6. de bouwhoogte van andere bouwwerken mag niet meer bedragen dan daarbij hierna is aangegeven of niet meer dan de bestaande bouwhoogte indien die meer bedraagt dan hierna is aangegeven:

bouwwerken  

max. bouwhoogte  

erf- of perceelafscheidingen  

2 m  

palen, masten, technische installaties en overige, andere bouwwerken  

12 m  

  1. in voorkomend geval lid 28.3 Afstanden tot wegen en water

7.3 Afwijken van de bouwregels bouwen in "natuurwaarden"

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd met een omgevingsvergunning af te wijken van het bepaalde in sublid 7.2.1, laatste bijzin, ten behoeve van het bouwen van de in dat sublid bedoelde bouwwerken ter plaatse van de aanduiding "natuurwaarden", mits daardoor de natuurwaarden niet onevenredig worden aangetast.

7.4 Wijzigingsbevoegdheid

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd het plan zodanig te wijzigen dat de in lid 7.1, onder a, bij een adres genoemde nadere bestemming wordt gewijzigd in een ander soort horecabedrijf, mits daardoor in ruimtelijk en milieuhygiënisch opzicht geen blijvend minder gunstige gevolgen ontstaan voor de omgeving van het bedrijf, in vergelijking met de gevolgen van het betreffende horecabedrijf, zoals genoemd in lid 7.1, onder a.