direct naar inhoud van Regels
Plan: Wijzigingsplan Buitengebied Haaksbergen, locatie Diepenheimseweg 22
Status: vastgesteld
Plantype: wijzigingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0158.WP1005-0002

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

1.1 plan

het "Wijzigingsplan Buitengebied Haaksbergen, locatie Diepenheimseweg 22" met identificatienummer NL.IMRO.0158.WP1005-0002 van de gemeente Haaksbergen.

1.2 bestemmingsplan

de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlagen.

1.3 bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen"

de geometrisch bepaalde planobjecten met bijbehorende regels als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0158.BP1036-0011 met de bijbehorende regels, waarin met gele markering is verwerkt de uitspraak van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State van 22 april 2015, nummer 201307903/1/R1, en eventuele bijlagen;

1.4 verbeelding

de verbeelding van het "Wijzigingsplan Buitengebied Haaksbergen, locatie Diepenheimseweg 22" bestaande uit de kaart met nr. NL.IMRO.0158.WP1005-0002;

Voor het overige blijven de begrippen behorende bij het bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" onverkort van toepassing.

Artikel 2 Wijze van meten

De wijze van meten behorende bij het bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" blijft onverkort van toepassing.

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Artikel 3 Agrarisch met waarden - Landschap

De bestemmingsregels van 'Agrarisch met waarden - Landschap' behorende bij het bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" blijven onverkort van toepassing, met dien verstande dat:

De verbeelding van bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" is gewijzigd in die zin dat ter plaatse van een deel van het perceel aan de Diepenheimseweg 22 de bestemming is gewijzigd in de bestemming 'Agrarisch met waarden - Landschap' zoals weergegeven op de verbeelding.

Artikel 4 Wonen

De bestemmingsregels van 'Wonen' behorende bij het bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" blijven onverkort van toepassing, met dien verstande dat:

De regels van het bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" voor dit plan zijn gewijzigd in die zin dat Artikel 30.5.1 uit het bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" als volgt wordt aangevuld:

Tot en met de bestemming strijdig gebruik wordt in ieder geval gerekend:

c. het gebruik van en het in gebruik laten nemen van gronden en bouwwerken overeenkomstig de in 'Wonen' opgenomen bestemmingsomschrijving zonder de aanleg en instandhouding van de landschapsmaatregelen conform het in Bijlage 1 opgenomen Ruimtelijk kwaliteitsplan, teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing;

d. in afwijking van het bepaalde onder c mogen gronden en bouwwerken overeenkomstig de in 'Wonen' opgenomen bestemmingsomschrijving worden gebruikt onder de voorwaarde dat binnen 12 maanden na de ingebruikname van gronden en bouwwerken uitvoering wordt gegeven aan de aanleg en instandhouding van de landschapsmaatregelen conform het in Bijlage 1 opgenomen Ruimtelijk kwaliteitsplan teneinde te komen tot een goede landschappelijke inpassing.

De regels van het bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" voor dit plan zijn gewijzigd in die zin dat Artikel 30.6 onder f uit het bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" als volgt wordt aangevuld:

Bij een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in:

f. Artikel 30.5.1 onder c en d indien in plaats van de landschapsmaatregelen zoals opgenomen in Bijlage 1, andere landschapsmaatregelen worden getroffen, met dien verstande dat:

1. de landschapsmaatregelen minimaal gelijk zijn aan de in Bijlage 1 opgenomen landschapsmaatregelen en voorzien in een minimaal gelijk beschermingsniveau van de landschappelijke waarden waarvoor de in Bijlage 1 genoemde landschapsmaatregelen zijn bepaald;

2. er geen onevenredige aantasting plaatsvindt van in de omgeving aanwezige functies en waarden.

De verbeelding van bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" is gewijzigd in die zin dat ter plaatse van een deel van het perceel aan de Diepenheimseweg 22 de bestemming is gewijzigd in de bestemming 'Wonen' zoals weergegeven op de verbeelding.

Hoofdstuk 3 Algemene regels

De Algemene regels behorende bij het bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" blijven onverkort van toepassing.

Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels

Artikel 5 Overgangsrecht

Het Overgangsrecht behorende bij het bestemmingsplan "Buitengebied Haaksbergen" blijft onverkort van toepassing.

Artikel 6 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als:

Regels van het "Wijzigingsplan Buitengebied Haaksbergen, locatie Diepenheimseweg 22".