direct naar inhoud van Toelichting
Plan: Energievisie
Status: vastgesteld
Plantype: gemeentelijke structuurvisie
IMRO-idn: NL.IMRO.0153.SV00012-0003

Toelichting

De gemeenteraad van Enschede heeft op 21 december 2021 ingestemd met de Energievisie.

Het klimaat is aan het veranderen, de gemiddelde temperatuur op aarde stijgt. Dit leidt tot smeltende gletsjers en poolkappen en een stijgende zeespiegel. Maar ook tot extreme droogte, het uitsterven van planten- en diersoorten en honger en oorlog.

Enschede wil een bijdrage leveren aan de oplossing van dit probleem. De Energievisie van Enschede beschrijft maatregelen die leiden tot energiebesparing, de overschakeling van fossiele naar duurzame bronnen van energie en de opslag en vastlegging van koolstofdioxide in de bodem en gewassen.

Voor de volledige tekst van de visie verwijzen wij naar bijgaand document: Energievisie.

Bij de Energievisie zijn beleidsregels gevoegd. Daarin staat het toetsingskader voor de beoordeling van plannen/projecten voor het opwekken van zonne- en windenergie. Zie bijlagen 1 en 2.

Bij de voorbereiding van de Energievisie is er een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Dit is gedaan om het milieubelang volwaardig in de besluitvorming te betrekken. Het MER is bijgevoegd in bijlage 3. Bij het MER is een aanvullende notitie gevoegd over de totstandkoming van het Voorkeursalternatief, mede op advies van de Commissie m.e.r..