direct naar inhoud van Toelichting uitspraak Raad van State
Plan: Voormalige vliegbasis Twenthe - Midden en Zones
Status: vastgesteld
Plantype: gerechtelijke uitspraak
IMRO-idn: NL.IMRO.0153.GUBP00133-0003

Toelichting uitspraak Raad van State

Op 17 juli 2019 heeft de Raad van State uitspraak gedaan inzake het beroep tegen de bestemmingsplannen 'Voormalige vliegbasis Twenthe - Midden' en 'Voormalige vliegbasis Twenthe - Zones'.


De Raad van State heeft het beroep gegrond verklaard. Het besluit van de gemeenteraad van Enschede van 12 maart 2018 is vernietigd voor de bestemmingsplannen 'Voormalige vliegbasis Twenthe - Midden' met bijbehorende geluidscontour uit het bestemmingsplan 'Voormalige vliegbasis Twenthe - Zones'.

Tegen de uitspraak van de Raad van State over de volledige vernietiging van het bestemmingsplan 'Voormalige vliegbasis Twenthe - Zones' is door de gemeenteraad van Enschede verzet ingediend. Argument is dat het ingediende beroep alleen zag op het besluitonderdeel van de geluidszone rondom het evenemententerrein en niet op de andere zones in het bestemmingsplan.

Op 30 oktober 2019 heeft de Raad van State het verzet gegrond verklaard. Het nieuwe besluit luidt:

vernietigt het besluit van de raad van de gemeente Enschede van 12 maart 2018 tot vaststelling van het bestemmingsplan "Voormalige vliegbasis Twenthe - Zones", voor zover het betreft het plandeel met de aanduiding "geluidzone - industrie" toegekend aan de gronden rondom de bestemming "Cultuur en ontspanning - Leisurepark" van het plangebied van het bestemmingsplan "Voormalige vliegbasis Twenthe - Midden";

Beide uitspraken zijn in het vaststellingsbesluit in één pdf samengevoegd.