direct naar inhoud van 1.5 Leeswijzer
Plan: Tusveld 77
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0141.BP00089-0601

1.5 Leeswijzer

Hoofdstuk 1 Inleiding

In dit hoofdstuk wordt de aanleiding voor de bestemmingsplanherziening en de ligging en begrenzing van het plangebied aangegeven. Dit wordt geïllustreerd door middel van het opnemen van een kaartfragment, waaruit de ligging van het plangebied blijkt. Verder wordt een opsomming van de vigerende bestemmingsplannen gegeven, die met het nieuwe bestemmingsplan worden herzien.

Hoofdstuk 2 De huidige situatie

In dit hoofdstuk komt aan de orde wat de huidige situatie is met betrekking tot de ruimtelijke structuur en de functionele structuur. Wat betreft de ruimtelijke structuur wordt aandacht gegeven aan de volgende elementen: de wegenstructuur, groen- en waterstructuur en bebouwingsstructuren.

Met betrekking tot de functionele structuur worden, voor zover aanwezig, de volgende elementen opgenomen: wonen, wooncentra, centrumvoorzieningen, maatschappelijke voorzieningen, de aanwezigheid van detailhandel en/of horeca en bedrijven. Van alle elementen wordt een omschrijving en beschrijving gegeven.

Hoofdstuk 3 Beleidskader

In dit hoofdstuk wordt het relevante rijks-, provinciaal-, regionaal en gemeentelijk beleid ten aanzien van de ruimtelijke structuur en de functionele structuur opgenomen. Ook wordt aandacht besteed aan relevant Europees beleid.

Op het gebied van rijksbeleid kan onder andere worden gedacht aan de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte. Op provinciaal niveau kan onder andere worden gedacht aan de Omgevingsvisie. Op gemeentelijk niveau is het Structuurplan Almelo 2003 van belang.

Hoofdstuk 4 Milieu-aspecten

In dit hoofdstuk worden de relevante milieu-aspecten aan de orde gesteld. Hierbij dienen aan de orde te komen de milieuzonering, externe veiligheid, geluidszones, luchtkwaliteit, bodem, archeologie, flora en fauna.

Hoofdstuk 5 Waterparagraaf

Op grond van het Bro (Besluit ruimtelijke ordening) dient in de toelichting afzonderlijk te worden aangegeven wat de gevolgen zijn voor de waterhuishouding van het plan, deze worden behandeld in dit hoofdstuk.

Hoofdstuk 6 Planuitgangspunten

In dit hoofdstuk worden de randvoorwaarden opgesomd die de gemeente Almelo en de Provincie Overijssel stellen voor het plangebied en komen de uitgangspunten met betrekking tot het gewenste landschap en de gewenste woning aan de orde.

Hoofdstuk 7 Planbeschrijving

In aansluiting op de meer abstract geformuleerde planuitgangspunten wordt in dit hoofdstuk, middels toelichtende tekeningen, een concrete uitwerking en beschrijving gegeven van het plan. Met name is dit van belang voor het inzichtelijk maken van nieuwe ontwikkelingen in het plangebied.

Hoofdstuk 8 Juridisch bestuurlijke aspecten

In dit hoofdstuk wordt aangegeven hoe het beleid en de planuitgangspunten zijn verwoord in de planregels. Zo wordt een toelichting gegeven op het juridische systeem en op alle afzonderlijke bestemmingen.

Hoofdstuk 9 Economische uitvoerbaarheid

In dit hoofdstuk wordt de economische uitvoerbaarheid beschreven.

Hoofdstuk 10 Vooroverleg

De resultaten van het vooroverleg worden in dit hoofdstuk behandeld.