direct naar inhoud van 7.3 Beschrijving per bestemming
Plan: Eiveko
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0141.BP00028-0402

7.3 Beschrijving per bestemming

7.3.1 Bestemmingsregels

In dit bestemmingsplan zijn de bestemmingen "Bedrijf", "Groen", "Tuin", "Verkeer" en "Wonen" en de dubbelbestemming "Leiding - Riool" opgenomen.

Bedrijf: Deze gronden zijn bestemd voor maximaal 6 bedrijven met bedrijfswoningen in milieucategorie 1 en 2 zoals opgenomen in de bijlage Staat van bedrijfsactiviteiten bij de regels. Gebouwen in de bestemming worden binnen het aangegeven bouwvlak gebouwd. Het bouwvlak staat aangeduid op de verbeelding. Binnen de functieaanduiding 'bedrijfswoning' mag slechts één bedrijfswoning worden gerealiseerd.

Groen: Binnen deze bestemming zijn groenvoorzieningen toegestaan. Ook bij deze functie behorende elementen als bouwwerken, geen gebouwen zijde of speelvoorzieningen en fiets- en voetpaden zijn toegestaan. Het parkeren van voertuigen is niet toegestaan.

Tuin: Deze bestemming is van toepassing op het voorste deel van het perceel direct aan de weg waar alleen bijbehorende bouwwerken, geen gebouw zijnde, zijn toegestaan met een maximale bouwhoogte van 1 meter.

Verkeer: Gronden met deze bestemming mogen worden gebruikt als groenvoorzieningen, pleinen, sport-, speel- en verblijfsvoorzieningen, voet- en rijwielpaden en nutsvoorzieningen Ook bij deze functie behorende elementen als bouwwerken of bermen zijn toegestaan. De maximale bouwhoogte van de toegestane bouwwerken is aangegeven in de regels.

Wonen: Deze gronden zijn bestemd voor 8 twee-onder-1-kap woningen en 23 vrijstaande woningen, ruimten ten behoeve van uitoefening van aan huis verbonden beroepen, parkeervoorzieningen, tuinen, erven, groenvoorzieningen en water. Gebouwen in de bestemming worden binnen de aangegeven bouwvlakken gebouwd. Het bouwvlak en de maximale goot- en hoogte staan aangeduid op de verbeelding.

Leiding - Riool: Deze dubbelbestemming is gericht op de bescherming van de hoofdleiding riool. De dubbelbestemming schort de werking van de onderliggende (basis)bestemming in de eerste instantie op. Een afwijkingsregeling maakt het echter mogelijk om toch binnen deze dubbelbestemming te bouwen ten behoeve van de onderliggende enkelbestemming. De omgevingsvergunning om af te wijken kan allen worden verleend, mits het functioneren van de leiding niet in het geding komt.

7.3.2 Overige regels

Inleidende regels / begrippen

Dit artikel bevat de definities van begrippen die in dit bestemmingsplan worden gebruikt. Daardoor wordt vermeden dat verschillende interpretaties van begrippen tot verschillen van mening over de regelgeving zouden kunnen leiden. De begripsbepalingen zijn op alfabetische volgorde weergegeven.

Inleidende regels / wijze van meten

In dit artikel is geregeld op welke manier moet worden gemeten.

Anti-dubbeltelregel

Door middel van dit artikel wordt voorkomen dat grond, die betrokken is geweest bij het toestaan van een bouwplan, bij de beoordeling van een later bouwplan wederom betrokken is.

Algemene gebruiksregel

Voor de redactie van de gebruiksregel is een algemene formulering aangehouden. Deze gaat uit van de gedachte dat het gebruik uitsluitend mag plaatsvinden in overeenstemming met de bestemming. Dit brengt met zich mee dat de doeleindenomschrijving van de te onderscheiden bestemming helder en duidelijk moet zijn.

Algemene afwijkingsregel

In dit artikel zijn een aantal voorwaarden opgenomen die het mogelijk maken het plan op ondergeschikte punten aan te passen. Dit evenwel met het voorbehoud dat de belangen van derden niet onevenredig worden geschaad. Ook kleine afwijkingen (tot 10%) van de in de regels opgenomen maten kunnen op grond van dit artikel mogelijk worden gemaakt. Tevens kunnen krachtens dit artikel kleine bouwwerken ten dienste van nutsbedrijven worden toegestaan. Ook de realisatie van erkers bij woningen wordt middels deze bepaling mogelijk gemaakt, alsmede het wijzigen van gebruik van gebouwen (al dan niet bij woningen) ten behoeve van kinderopvang.

Algemene procedureregels

Hierin zijn de procedurebepalingen opgenomen ten aanzien van het stellen van nadere eisen.

Overgangsrecht

In dit artikel wordt geregeld dat bouwwerken mogen worden behouden of gebruik mag worden voortgezet vanaf het moment dat het plan rechtskracht heeft verkregen, ondanks dat de bebouwing of het gebruik niet (langer) overeenkomt met de regels die in het bestemmingsplan van kracht zijn.

Slotregel

Dit wordt ook wel de citeerbepaling genoemd. Hierin wordt aangegeven hoe het bestemmingsplan genoemd is.