direct naar inhoud van Artikel 5 Bedrijf - Transformatorstation
Plan: Bos en Golf
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0106.08BP2011BOSGOLF-C001

Artikel 5 Bedrijf - Transformatorstation

5.1 Bestemmingsomschrijving

De voor " Bedrijf - Transformatorstation " aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. een transformatorstation;
  • b. de bestaande bedrijfsgebouwen;

met de daarbij behorende:

  • c. wegen en paden;
  • d. tuinen, erven en terreinen;
  • e. parkeervoorzieningen;
  • f. groenvoorzieningen;
  • g. waterlopen en waterpartijen;
  • h. waterhuishoudkundige doeleinden, waaronder waterberging;
  • i. nutsvoorzieningen;
  • j. andere-bouwwerken.

5.2 Bouwregels

Op de voor " Bedrijf - Transformatorstation " aangewezen gronden mogen uitsluitend bouwwerken ten dienste van de bestemming worden gebouwd.

5.2.1 Gebouwen

Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:

  • a. een gebouw dient binnen een bouwvlak te worden gebouwd;
  • b. de bouwhoogte bedraagt ten hoogste de ter plaatse van de aanduiding 'maximale bouwhoogte (m)' aangegeven hoogte;
  • c. de gezamenlijke oppervlakte van gebouwen bedraagt ten hoogste 1.500 m².
5.2.2 Andere-bouwwerken

Voor het bouwen van andere-bouwwerken gelden de volgende regels:

  • a. de bouwhoogte van erf- en terreinafscheidingen mag ten hoogste 2,50 m bedragen;
  • b. de bouwhoogte van de overige andere-bouwwerken mag ten hoogste 12,00 m bedragen.

5.3 Nadere eisen

Burgemeester en Wethouders kunnen nadere eisen stellen aan de plaats en de afmetingen van de bebouwing, ten behoeve van:

  • a. het straat- en bebouwingsbeeld;
  • b. de milieusituatie;
  • c. externe veiligheid;
  • d. de verkeerssituatie;
  • e. de gebruiksmogelijkheden van de aangrenzende gronden en bouwwerken.
5.4 Specifieke gebruiksregels

Tot een gebruik in strijd met deze bestemming wordt in ieder geval begrepen een gebruik van gronden en bouwwerken ten behoeve van:

  • a. bedrijven anders dan genoemd in lid 5.1 sub a;
  • b. de uitoefening van detailhandel;
  • c. de uitoefening van een horecabedrijf.