direct naar inhoud van 4.6 Voorzieningen
Plan: Bestemmingsplan Korrewegwijk-De Hoogte 2009
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0014.BP467Korrewegwijk-oh01

4.6 Voorzieningen

De Korrewegwijk en De Hoogte kennen een groot aantal voorzieningen: zowel voorzieningen voor een breed publiek als voorzieningen voor een specifiek publiek.

Rond het Floresplein en op het Borgplein bevindt zich een aantal voorzieningen waar allerlei activiteiten op het terrein van sociaal-cultureel werk plaatsvinden. Er zijn voor beide plekken plannen in ontwikkeling om te komen tot nieuwbouw voor de bestaande voorzieningen. Dat betekent aan het Floresplein: vervangende nieuwbouw voor het Floreshuis, zo mogelijk in combinatie met wonen. Daarnaast wordt onderzocht of aan de andere zijde van de Floresstraat een herontwikkeling mogelijk is rondom speeltuin DIB, het Soendahuis (vrouwencentrum Jasmijn) en het voormalige postkantoor.

Daarnaast is er nog een aantal andere voorzieningen in de wijken, zoals kinderdagverblijven (Billitonstraat, Kapteynlaan) en basisscholen (Celebesstraat, Molukkenstraat en de Van Oldebarneveltlaan). Ook is er een scholenlocatie voor voortgezet onderwijs: De Hamrik in de Van Oldebarneveltlaan. De locatie van de Hanzehogeschool (Eyssoniusplein) is de enige hbo-voorziening in de Korrewegwijk.

Ter plaatse van De Hamrik is op grond van dit plan tevens wonen toegestaan. Aan en nabij

de voormalige onderwijslocatie aan de Antillenstraat e.o. is al sinds enkele jaren woningbouw voorzien. Ook de Analistenschool (Bedumerweg) zal kunnen verdwijnen ten faveure van woningbouw; dit is pas mogelijk na toepassing van een wijzigingsbevoegdheid.