direct naar inhoud van 4.1 Algemeen
Plan: Bestemmingsplan Korrewegwijk-De Hoogte 2009
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0014.BP467Korrewegwijk-oh01

4.1 Algemeen

De Korrewegwijk en De Hoogte zijn in de eerste plaats woonwijken, waar de kwaliteit van het wonen voorop staat. Een meer gedifferentieerde opbouw van het woningbestand is voor de wijk van belang.

De functies horeca, detailhandel en dienstverlening dienen te zijn gesitueerd aan de belangrijkste wegen van het plangebied. Een concentratie van deze functies is voornamelijk wenselijk op een viertal plekken in de wijk, namelijk:

 • aan de kop van de Korreweg;
  De kop van de Korreweg en omstreken (tot de kruising met de Singelweg en Riouwstraat) heeft als concentratiegebied van detailhandel, dienstverlening en horeca tevens een bovenwijkse betekenis. Hierdoor is er een functionele koppeling aan de binnenstad. Een concentratie van de genoemde functies is hier gewenst.
 • aan de kop van de Bedumerweg;
  Aan de kop van de Bedumerweg zijn winkels toegestaan op de begane grond en wonen erboven. Horeca is beperkt mogelijk.
 • aan het Floresplein;
  Aan het Floresplein bevindt zich een goed centraal in de wijk gelegen buurtwinkelcentrum met woonondersteunende functies.
 • aan de kop van het Molukkenplantsoen.
  Aan de kop van het Molukkenplantsoen is een klein winkelgebied gesitueerd met een supermarkt en detailhandel en met op het plein een kraam.

Oorspronkelijk zijn op de hoeken van de gesloten bouwblokken in het vooroorlogse wijkdeel winkels en dienstverlenende bedrijfjes gedacht; deels zijn deze nog aanwezig. Het is de bedoeling om dit te blijven stimuleren en deze functies in het oorspronkelijke beeld terug te brengen.

Stedelijke en regionale voorzieningen kunnen ingrijpend wijzigen. Dit geldt met name voor de schoolgebouwen met een bovenwijkse functie.