Type plan: wijzigingsplan
Naam van het plan: Buitengebied Veghel, wijziging Kraanmeer 26
Status: vastgesteld
Plan identificatie: NL.IMRO.1948.BGV000WP0012023W-VG01

Regels

1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

 

1.1 Plan

het wijzigingsplan Buitengebied Veghel, wijziging Kraanmeer 26 met identificatienummer NL.IMRO.1948.BGV000WP0012023W-VG01 van de Gemeente Meierijstad;

1.2 wijzigingsplan

de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels;

2 Bestemmingsregels

Artikel 2 Van toepassingsverklaring

Op onderhavig wijzigingsplan 'Buitengebied Veghel, wijziging Kraanmeer 26' zijn de regels van het bestemmingsplan 'Buitengebied', zoals vastgesteld door de raad van de gemeente Veghel bij besluit van 22 oktober 2015 en vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0860.BU01aa000000BP2013-VG02 van overeenkomstige toepassing, zulks met dien verstande dat:
  1. de verbeelding is gewijzigd zoals vervat in het GML-bestand met identificatienummer NL.IMRO.1948.BGV000WP0012023W-VG01 behorende bij dit wijzigingsplan;
  2. Tevens zijn op onderhavig wijzigingsplan 'Buitengebied Veghel, wijziging Kraanmeer 26' de regels van het bestemmingsplan 'Paraplubestemmingsplan parkeren', zoals vastgesteld door de raad van de gemeente Meierijstad bij besluit van 31 januari 2019 en vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1948.PAR000BP0012018-VG01 van overeenkomstige toepassing.

Artikel 3 Aanvulling

3.1 Bestemmingsomschrijving

  1. Artikel 3.1 wordt aangevuld met artikel 3.1 sub t waarin de volgende regel wordt opgenomen: op de locatie Kraanmeer 26 te Erp is huisvesting van 292 arbeidsmigranten ten behoeve van het ter plaatse gevestigde bedrijf toegestaan waarbij de locatie van de huisvesting is vastgelegd in bijlage 1 van de regels dit wijzigingsplan.

3.2 Nadere eisen

3.3 Specifieke gebruiksregels

 
3.3.1 Landschappelijke inpassing
Artikel 42 wordt aangevuld met artikel 42.4 waarin de volgende regel wordt opgenomen:
Kraanmeer 26 te Erp: Gebruik van de bedrijfsbebouwing overeenkomstig de bestemmingsomschrijving is toegestaan, mits de landschappelijke inpassing, overeenkomstig het in bijlage 2 van de regels opgenomen landschappelijk inpassingsplan, uiterlijk binnen een jaar na het in werking treden van het wijzigingsplan is gerealiseerd. De landschappelijke inpassing dient na realisatie duurzaam te worden beheerd en in stand gehouden.
3.3.2 Ontwerp huisvesting
omgevingsvergunning voor het bouwen van dehuisvesting wordt alleen verleend als de nieuwbouw uitstraling welke passend is binnen de ontwerpkaders zoals vastgelegd in de beeldkwaliteitsparagraaf zoals opgenomen als bijlage 3 bij deze regels.

3 Algemene regels

Artikel 4 Anti-dubbeltelregel

Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.

4 Overgangs- en slotregels

Artikel 5 Overgangsrecht

5.1 Overgangsrecht bouwwerken

5.1.1 Bouwwerken
Een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het wijzigingsplan aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijkingen naar aard en omvang niet wordt vergroot: 
  1. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd;
  2. na het tenietgaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het bouwen wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is teniet gegaan.
5.1.2 Afwijken
Het bevoegd gezag kan eenmalig in afwijking van het bepaalde in subparagraaf 5.1.1 een omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld subparagraaf 5.1.1 met maximaal 10%.
5.1.3 Uitzondering
Het bepaalde in subparagraaf 5.1.1 is niet van toepassing op bouwwerken, die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder of in afwijking van een vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.

5.2 Overgangsrecht gebruik

5.2.1 Algemeen
Het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van het wijzigingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet.
5.2.2 Strijdig gebruik
Het is verboden het met het bestemmingsplan strijdige gebruik, bedoeld in subparagraaf 5.2.1 lid 5.2 subparagraaf 5.2.1, te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind.
5.2.3 Onderbroken gebruik
Indien het gebruik, bedoeld in subparagraaf 5.2.1, na het tijdstip van inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten.
5.2.4 Uitzondering
Het bepaalde in subparagraaf 5.2.1 is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan.

Artikel 6 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als:
 
Regels van het wijzigingsplan Buitengebied Veghel, wijziging Kraanmeer 26.