direct naar inhoud van Bijlagen bij de regels
Plan: Schakenbosch
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1916.Schakenbosch-VG04

Bijlagen bij de regels

Bijlage 2 Staat van Horeca-activiteiten

Categorie 1: (lichte horeca)

Horecabedrijven die door hun aard, omvang en bedrijfsvoering in beperkte mate hinder (kunnen) veroorzaken voor hun omgeving en niet of nauwelijks zelfstandig een verkeersaantrekkende werking hebben.

Deze horecabedrijven zijn vooral gericht op het bedrijfsmatig, al dan niet voor consumptie ter plaatse, verstrekken van al dan niet ter plaatse bereide broodjes, ijs, gebak, koffie, thee, snacks, etenswaren en maaltijden, in combinatie met het verstrekken van al dan niet alcoholische dranken en al dan niet in combinatie met het op kleine schaal verschaffen van logies.

Categorie 1: (lichte horeca)

Tot deze horecacategorie behoren onder andere:

  • a. Automatieken;
  • b. Bistro's;
  • c. Broodjeszaken;
  • d. Cafetaria's;
  • e. Croissanteries;
  • f. IJssalons;
  • g. Koffiebars;
  • h. Lunchrooms;
  • i. Restaurants zonder bezorg- en/of afhaalservice;
  • j. Snackbars;
  • k. Tearooms;
  • l. Naar aard, omvang en bedrijfsvoering met hiermee vergelijkbare typen horecabedrijven met dien verstande dat:
    • 1. de omvang van deze bedrijven niet meer mag bedragen dan 250 m² (bvo);
    • 2. shoarmarestaurants, grillrooms, en daaraan verwante horecabedrijven niet onder deze categorie vallen;

alsmede:

  • m. Hotels met ten hoogste 10 bedden.

Categorie 2: Middelzware horeca

Horecabedrijven die door hun aard, omvang en bedrijfsvoering en daarmee samenhangende verkeersaantrekkende werking in enige mate hinder (kunnen) veroorzaken voor hun omgeving.

Deze horecabedrijven zijn vooral gericht op het bedrijfsmatig, voor consumptie ter plaatse, verstrekken van al dan niet ter plaatse bereide maaltijden, in combinatie met het bedrijfsmatig, voor consumptie ter plaatse, verstrekken van alcoholische en niet-alcoholische dranken. Het aanbieden van vermaak mag een regulier maar ondergeschikt onderdeel uitmaken van de exploitatie van horecabedrijven in deze categorie.

Categorie 2: (Middelzware horeca)

Tot deze horecacategorie behoren onder andere:

  • a. Automatieken;
  • b. Bistro's;
  • c. Broodjeszaken;
  • d. Cafetaria's;
  • e. Croissanteries;
  • f. Ijssalons;
  • g. Koffiebars;
  • h. Lunchrooms;
  • i. Snackbars;
  • j. Tearooms;
  • k. Naar aard, omvang en bedrijfsvoering met hiermee vergelijkbare typen horecabedrijven met dien verstande dat:
    • 1. de omvang van deze bedrijven meer mag bedragen dan 250 m² (bvo)

alsmede:

  • l. Biljartcentra, bowlingcentra en daarmee naar aard en omvang gelijk te stellen horecabedrijven;
  • m. Cafés en bars;
  • n. Hotels met meer dan 10 bedden;
  • o. Horecabedrijven gericht op zalenverhuur (zonder regulier gebruik ten behoeve van feesten en muziek- en/of dansevenementen);
  • p. Proeflokalen;
  • q. Restaurants met bezorg- en/of afhaalservice;
  • r. Shoarmarestaurants en grillrooms.

Categorie 3: Zware horeca

Horecabedrijven die voor een goed functioneren ook (deels) 's nachts zijn geopend en die door hun specifieke aard, omvang en bedrijfsvoering en daarmee samenhangende (relatief) grote verkeersaantrekkende werking een aanzienlijke mate van hinder (kunnen) veroorzaken voor hun omgeving.

Deze horecabedrijven zijn vooral gericht op het bieden van een combinatie van vermaak, zoals bijvoorbeeld muziek, dansen, e.d. en het bedrijfsmatig, voor consumptie ter plaatse, verstrekken van alcoholische en niet-alcoholische dranken alsmede etenswaren.

Categorie 3: (Zware horeca)

Tot deze horecacategorie behoren onder andere:

  • a. Dancings en discotheken;
  • b. Nachtclubs;
  • c. Partycentra en overige horecabedrijven gericht op zalenverhuur (regulier gebruik ten behoeve van feesten en muziek- en/of dansevenementen daarbij inbegrepen).

Categorie 4: Ondergeschikte horeca

Horecafuncties die als ondergeschikte (neven)activiteit worden uitgeoefend in gebouwen die primair worden gebruikt voor maatschappelijke, educatieve, sociale, medische, culturele, levensbeschouwelijke, godsdienstige, sportieve of recreatieve doeleinden.

Deze horecafuncties zijn primair gericht op gebruikers en bezoekers van de hoofdfunctie van het gebouw, waarin de horecafunctie als nevenactiviteit aanwezig is. De openingstijden van de horecafunctie zijn gekoppeld aan de openingstijden van de hoofdfunctie.

Gelet op de aard, omvang en bedrijfsvoering hebben deze horecafuncties geen zelfstandige verkeersaantrekkende werking en veroorzaken zijn niet of nauwelijks hinder voor hun omgeving.

Categorie 4: (Ondergeschikte horeca)

Tot deze horecacategorie behoren onder andere:

  • a. Bedrijfskantines;
  • b. Koffiecorners in ziekenhuizen;
  • c. Restauratieve voorzieningen in theathers, musea, clubhuizen e.d.;
  • d. Sportkantines;

Naar aard, omvang en bedrijfsvoering met hiermee vergelijkbare typen horecavoorzieningen.